• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Kunstnagels voor nagelbijters: een goed idee?

4 maart 2024
Kunstnagels voor nagelbijters: een goed idee?

Nagelbijten is een vervelende gewoonte waar veel mensen last van hebben. Behalve dat de gezondheid van de nagels eronder te leiden heeft, schamen mensen zich vaak voor de aanblik ervan. Dit geldt vooral voor mensen die een beroep hebben waarbij ze representatief moeten zijn, denk aan receptionistes, winkelbedienden, zakenmensen en dergelijke. Als professionele nagelstyliste kun je deze mensen helpen, iets voor jou? Lees hier meer over de mogelijkheden van kunstnagels voor nagelbijters!

Specialiseer je in het herstellen van afgekloven nagels

Het kan interessant zijn voor je nagelsalon om je te specialiseren in het herstellen van afgebeten nagels. Met een speciale service voor nagelbijters kun je je klantenkring uitbreiden. Nagelbijters die zich schamen voor hun afgekloven nagels stappen eerder naar een nagelstyliste die zich presenteert als een specialist op dit gebied. Ze weten dan dat je vaker mensen met dit probleem behandelt. Het is belangrijk dat je je klant geruststelt en motiveert om het nagelbijten af te leren.

De eerste stap is een verzorgende manicure. Hoe pak je dat aan? Daarvoor volg je onze cursus cosmetisch manicure, waarin je stap voor stap handen en nagels leert verzorgen en verfraaien. Mogelijk is dit niet voldoende voor fervente nagelbijters. Kunstnagels kunnen dan een goed idee zijn. Verderop vertellen we je meer over hoe onder meer gelnagels een goede oplossing zijn voor dit probleem.

Ken je alle negatieve gevolgen van nagelbijten?

Nagelbijten heeft allerlei negatieve effecten. Behalve tot schaamte voor de lelijke nagels, kan nagelbijten ook leiden tot nagelriemontsteking. Deze ontsteking kan zo ver gaan dat het ook de nagel en het nagelbed aantast. Verder vergroot nagelbijten het risico op mondinfecties, omdat vuil en bacteriën via de nagels in de mond terechtkomen. In ernstige gevallen kan nagelbijten tot misvormingen van de nagels en de vingertoppen leiden. Andere negatieve gevolgen zijn tandheelkundige problemen, omdat door het gebijt op de nagels tanden en kiezen sneller slijten. Verder kan bij langdurige nagelbijters de nagelgroei met tot wel 20% toenemen. Door je klant op deze risico’s te wijzen zal de motivatie om nagelbijten af te leren groter zijn. Maar je kunt nog veel meer doen!

Kunstnagels voor nagelbijters! Een uitstekend idee!

Het professioneel plaatsen van kunstnagels kan nagelbijters helpen bij het afleren van deze gewoonte. Volg hiervoor onze cursus gelnagels basis. Kunstnagels van gel zijn heel hard en zullen het nagelbijten ontmoedigen. Het betekent niet dat nagelbijters ze er niet af krijgen! Het is een hardnekkige gewoonte die moeilijk af te leren is. Echter, kunnen kunstnagels het proces wel ondersteunen. Doordat nagelbijters niet gewend zijn aan lange nagels, is het aan te raden om korte kunstnagels te plaatsen. Ook zal de nagelplaat van nagelbijters erg kort zijn, waardoor je maar een klein stukje hebt om de kunstnagel aan te hechten. Met korte kunstnagels ben je beter in staat om een goed evenwicht te brengen in het vaste en vrije deel van de kunstnagels. Na de basiscursus gelnagels staat er bij Wellness Academie ook nog een cursus gelnagels voor gevorderden voor je klaar om je nagelstyling technieken te verfijnen.

Welke vorm nagels zijn het meest geschikt?

Wat betreft de vorm van de kunstnagels, is het aan te raden om te kiezen voor een natuurlijke vorm, die de vorm van de natuurlijke nagels zo veel mogelijk benadert. Dit kan een ovale, ronde of squoval (vierkant met afgeronde hoeken) vorm zijn. Deze vormen zijn minder kwetsbaar voor beschadigingen en zien er natuurlijker uit. Bovendien zijn ze ideaal voor mensen die voor het eerst kunstnagels dragen of voor nagelbijters die gewend zijn aan kortere nagels. In onze opleiding nagelstyliste leer je alles over de mogelijke nagelvormen voor gelnagels en de voor- en nadelen van elke vorm.

Kunstnagels voor nagelbijters dien je vaker bij te werken

Doordat de nagels van nagelbijters sneller groeien, is het essentieel dat ze eerder terugkomen voor een controle van hun kunstnagels, dan mensen die niet op hun nagels bijten. Maak in de eerste weken elke week tot elke twee weken een afspraak. Tijdens deze afspraken controleer je of er lucht onder de nagels is gekomen, je werkt alle randjes bij en je herstelt gebroken of verloren nagels.

Na twee weken zal het, vanwege de snelle nagelgroei, misschien al nodig zijn om de nagels op te vullen. Je kunt bijvoorbeeld een arrangement voor nagelbijters samenstellen met diverse opvolgafspraken tegen een speciale prijs. Het nauwe contact biedt een goede ondersteuning bij het afleren van nagelbijten. Deze behandelingen zijn ook geschikt voor mannen; je kunt hun nagels met gel namelijk ook heel naturel houden.

Zijn er alternatieven voor gelnagels?

De nagelstyling branche is continu in beweging. Zo worden er regelmatig nieuwe kunstnagelsystemen ontwikkeld. Een van de recentste ontwikkelingen, die heel succesvol is, zijn de rubber base nagels. Dit is een flexibele gel, waarmee je korte nagels kunt verstevigen. Vanwege de flexibele eigenschappen van deze gel buigen de nagels mee met de bewegingen van de natuurlijke nagel, zonder barsten of breuken. Daarbij werkt deze gel dieper in de nagelplaat, waardoor deze verzadigd wordt. Bij elke behandeling wordt de natuurlijke nagel sterker. Dit is dan ook een uitstekende werkwijze voor het herstellen van afgekloven nagels.

Zoek je een nagelstyling opleiding?

Zoek je een nagelstyling opleiding, waarin je niet alleen leert werken met gel, maar waarin je uiteenlopende soorten kunstnagelsystemen leert? Ontdek dan hier onze opleiding nail expert. In deze opleiding komt ook het werken met acryl, gellak, polygel, BIAB en rubberbase aan bod. Wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie