3 nieuwe top cursussen voor lichaamstherapeuten!

3 december 2019 | Algemeen Alle blogposts

top cursussen lichaamstherapeuten

Heb je als wellness of massagetherapeut steeds weer honger naar meer informatie en nieuwe behandelwijzen? Wil jij je klanten altijd het beste van het beste bieden? Wellness Academie wil dat ook! Daarom ontwikkelden we drie nieuwe top cursussen voor lichaamstherapeuten. Het gaat om nieuwe behandelwijzen en eeuwenoude oosterse behandelingen, die vanwege de verbluffende resultaten niet mogen missen in het aanbod van moderne lichaamstherapeuten. School je als een van de eersten bij in deze behandelingen en maak het verschil. We stellen hier onze drie nieuwe top cursussen voor lichaamstherapeuten aan je voor

1. Cursus mobilisatie & stretching

Het menselijk lichaam is een complex geheel. Niet vreemd dat we regelmatig hier en daar last krijgen van kwaaltjes en pijntjes, aan het bewegingsapparaat. Soepel kunnen bewegen is essentieel voor onze dagelijkse bezigheden. Bij pijn kijken veel massagetherapeuten op de eerste plaats naar de spieren. Om het probleem nog effectiever te behandelen, is het raadzaam om ook de mobiliteit en flexibiliteit van gewrichten en andere weefsels hierin mee te nemen. Met aanvullende kennis van dynamische mobilisatie- en stretchingtechnieken op alle lichaamsdelen, kun je nog betere resultaten bekomen. Het doel van deze technieken is om het volledige lichaam in balans te brengen. Je vergroot hiermee het prestatievermogen van het lichaam en je houdt blessures buiten de deur. Schrijf je hier in voor deze unieke nieuwe Cursus Mobilisatie & Stretching.

2. Medical taping voor gevorderden

Een van de nieuwe cursussen voor lichaamstherapeuten is de cursus medical taping voor gevorderden. Het medical taping concept gaat ervan uit dat spieren niet alleen belangrijk zijn voor beweging, maar ook voor andere lichaamsfuncties. Daarom fixeren we niet met tape, maar gebruiken we tape juist om te activeren. Omdat we merkten dat er veel interesse is in het medical taping concept binnen de wellness branche, bieden we je de kans om je hier nog verder in te verdiepen. We ontwikkelden een nieuwe cursus medical taping voor gevorderden, waarin we verder kijken dan de klassieke toepassingen. Nieuwe onderwerpen die hier aan de orde komen, zijn; spierkettingen, het uitvoeren van houdingscorrecties met tape, inzicht in segmentale samenhang via bindweefsel en het behandelen van dieper gelegen spieren. Bekijk hier het volledige programma van onze nieuwe Cursus Medical Taping voor gevorderden en schrijf je op tijd in!

3. Cursus 6D taping

6D taping belooft in het nieuwe jaar een groot succes te worden. Deze innovatieve behandelwijze geeft een nieuwe dimensie aan de zeer succesvolle behandelwijze medical taping. Bij medical taping worden spieren en gewrichten niet gefixeerd, maar juist geactiveerd door de huid iets op te lichten. De nieuwe 6D tape doet hetzelfde, maar is daarbij ook nog eens voorzien van hendeltjes. Deze zorgen ervoor dat je nog beter kunt inwerken op de zone die je behandelt. Je kunt hiermee het weefsel in diverse richtingen mobiliseren en activeren. Daarbij leer je in deze cursus om verklevingen van littekens en weefsels nog beter te behandelen met 6D action vacuüm massage met negatieve druk. Zorg dat je er in 2020 ook bij bent, door je op tijd in te schrijven voor onze nieuwe Cursus 6D Taping!

Nieuwe top cursussen voor lichaamstherapeuten!

Naar welk van onze nieuwe top cursussen voor lichaamstherapeuten gaat jouw voorkeur uit? Zoals je mogelijk al gewend bent van Wellness Academie kun je rekenen op de begeleiding van topdocenten, die je inspireren met hun uitgebreide kennis, ervaring en enthousiasme. Aan het einde van elke cursus ontvang je een certificaat, waarmee je je kunt onderscheiden binnen de branche. Wil je verzekerd zijn van een plaats en als een van de eersten deze behandelwijzen aanbieden? Zorg dan dat je je op tijd inschrijft, want de plaatsen zijn beperkt. Tot gauw bij Wellness Academie!