5 voordelen van therapeutische hot stone massage

29 februari 2016 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Je hebt vast weleens van hot stone massage gehoord. Misschien heb je deze heerlijke massage met warme stenen weleens mogen ervaren? De massagegrepen in combinatie met de warme stenen zorgen voor een diepe relaxatie. De therapeutische hot stone massage heeft niet alleen ontspanning tot doel, maar is ook bedoeld als een klachtgerichte massage. Ontdek hier 5 voordelen van therapeutische hot stone massage.

1. Maak kennis met twee massagevormen

In onze cursus therapeutische hot stone massage leer je om hot stone massage te combineren met Chinese tui-na therapie om effectief specifieke klachten te behandelen. Dit zijn beide populaire massagevormen die door steeds meer mensen worden gewaardeerd. Binnen de Cursus Therapeutische Hot Stone Massage leer je om het beste te halen uit deze twee massagevormen en om ze op een effectieve wijze te combineren om je klanten effectiever te kunnen behandelen.

2. Effectieve klachtgerichte massage

De tui-na therapie maakt gebruik van diep inwerkende druk- en duwtechnieken. ‘Tui’ staat voor ‘druk’ en ‘na’ voor ‘duw’. Door bij klachten als stijve spieren, overbelaste spieren en nek-, schouder- of rugklachten eerst de pijnlijke plek op te warmen met warme stenen wordt de bloedtoevoer naar deze plek bevorderd. Dit betekent een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. De tui-na technieken komen hierdoor beter tot hun recht, waardoor er een sneller herstel in de hand wordt gewerkt.

3. Maakt massage bij klachten minder pijnlijk

Een massage is meestal een weldadige ervaring, maar bij pijnklachten kan het soms minder prettig aanvoelen. Door de pijnlijke plek eerst goed op te warmen door de warme stenen er een aantal minuten op te leggen alvorens je begint met het uitvoeren van de tui-na massagetechnieken wordt de massage als minder pijnlijk ervaren. Door de betere doorbloeding en de effectievere afvoer van afvalstoffen voelen spieren meteen minder pijnlijk aan.

4. Brengt lichaam en geest in balans

Behalve dat de therapeutische hot stone massage direct op pijnlijke spieren inwerkt, werkt het ook in op de acupunten en meridianen, oftewel op de energiepunten en -banen van het lichaam. De therapeutische hot stone massage stimuleert zo de vrije doorstroom van levensenergie door het lichaam. Hiermee worden lichaam en geest in balans gebracht. Bovendien kun je door op de juiste acupunten en meridianen in te werken ook hele specifieke lichamelijke en geestelijke klachten behandelen. Je leert er alles over in onze cursus therapeutische hot stone massage.

5. Aanspreken van een bredere doelgroep

Een voordeel van het volgen van een cursus therapeutische hot stone massage is dat je met deze massage niet alleen klanten aanspreekt die op zoek zijn naar een ontspannende massage, maar je kunt ook mensen met specifieke gezondheidsklachten van dienst zijn. Naast uitgebreide massagetechnieken gericht op talloze gezondheidsklachten leer je in de cursus therapeutische hot stone massage ook aanvullende oefeningen en technieken als meridiaanstrekkingen.

Meer weten over therapeutische hot stone masssage?

Wil je meer weten over de cursus therapeutische hot stone massage of over andere cursussen en opleidingen van Wellness Academie, neem dan hier gerust contact met ons op. Je kunt je ook meteen inschrijven voor de cursus therapeutische hot stone massage via dit online inschrijfformulier.