• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Kapper / Kapster Amsterdam

Leer kniptechnieken voor diverse dames- en herenkapsels!
Wellness Academie Amsterdam
Wellness Academie Amsterdam

Schipluidenlaan 4
1062HE Amsterdam (Noord-Holland)
Nederland
Tel: 040-72 00 993
E-mail: info@wellnessacademie.comNiet openbaar toegankelijk. Enkel tijdens infoavonden of op afspraak.

Busstop en metrostation Lelylaan liggen op enkele minuten wandelafstand van onze campus. Wij zijn dus erg vlot bereikbaar via het OV!

Parkeren kan in de directe omgeving al vanaf € 10 / dag (check Parkbee voor de mogelijkheden)! Op zondag is het gratis parkeren in de straat.

Opleiding Kapper / Kapster Amsterdam
Voordelen
vanaf
€ 1.088
 • Les van topdocent(e)
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Wil je een expert worden in het kappersvak? Dan is onze opleiding kapper Amsterdam precies wat je zoekt. In de bruisende omgeving van Amsterdam bieden wij een inspirerende leeromgeving waar je alle facetten van het kappersvak tot in de details meester wordt. Na deze opleiding wordt het realiseren van eigentijdse kapsels jouw specialiteit! Meld je nu aan en begin je weg naar een succesvolle carrière als kapper!

Zoek je een kapper opleiding Amsterdam?

Heb je een grote passie voor mooie kapsels en beauty looks en zoek je een kappersopleiding Amsterdam? Dan staat Wellness Academie voor je klaar met een praktijkgerichte opleiding kapper, waar je het vak leert van de beste docenten binnen de branche. Je duikt in de wereld van haarverzorging en gaat met de schaar in de weer om professionele kniptechnieken perfect aan te leren. Zet vandaag nog de stap naar een inspirerende carrière binnen de kappersbranche.

Daarbij ontdek je hoe je je klanten laat stralen met een kapsel dat perfect bij hen past. Misschien heb je wel de droom om een eigen salon te beginnen? Ook daar vertellen we je graag meer over in deze kappersopleiding Amsterdam. Je kunt hier verder studeren en eveneens een cursus barbier, een cursus haarkleuren of een opleiding schoonheidsspecialiste volgen!

Dit leer je in onze opleiding kapper Amsterdam

In onze opleiding kapper Amsterdam geven we je een uitgebreide introductie in het kappersvak. Dit betekent dat je alles leert over de schedel en haarverdelingen, het correct wassen van het haar en het gebruik van professionele haarverzorgingsproducten. Je ontwikkelt vaardigheden zoals vakkundige föhn- en kniptechnieken en je leert diverse kapsels creëren, waaronder massieve kapsels, laagjes, korte kapsels voor dames en heren en hippe herenkapsels, zoals de disconnected cut en undercut. Daarbij krijg je training in het werken met de tondeuse en grooming. Een extra voordeel van onze kappersopleiding Amsterdam is dat je naast de begeleiding van een topdocent extra ondersteuning krijgt via instructievideo's. Tip: volg ook onze cursus hairstyling Amsterdam!

Schrijf je vandaag in bij Wellness Academie!

Maak je droom om kapper/kapster te worden waar bij Wellness Academie Amsterdam! Je vindt ons aan de Schipluidenlaan 4, op loopafstand van de bushalte en het metrostation Lelylaan. We zijn dus goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Automobilisten kunnen betaald parkeren in de directe omgeving; op zondag is het parkeren daarentegen gratis. Waar wacht je nog op? Geniet van onze voordelen, waaronder kwalitatief onderwijs, topdocenten, kleine lesgroepen, veel praktijkoefening en een goede bereikbaarheid. Schrijf je hier direct in voor onze kappersopleiding Amsterdam!

Doelgroep

Iedereen die professioneel aan de slag wilt als kapper / kapster

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 60 contacturen en circa 30 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie kappersvak
 • Schedel en verdelingen
 • Wassen van het haar
 • Producten
 • Föhntechnieken
 • Kniptechnieken
  • Massief met aflopende zijkanten
  • Massief met gelijke zijkanten
  • Massief met oplopende zijkanten
  • Laagjes kapsels
  • Vrouwelijk kort
  • Combi kapsels
  • Korte massieve voorkant
 • Korte dameskapsels
 • Korte herenkapsels
 • Tondeuse
 • Hippe herenkapsels
  • Disconnected
  • Undercut
 • Grooming
 • Extra begeleiding d.m.v. video's

Voor de opleiding in België: 1.088 euro
Voor de opleiding in Nederland: 1.238 euro

Mogelijkheid tot gespreide betaling in 5 termijnen van 20%.

Inbegrepen:

 • Oefenhoofd
 • Knipschaar
 • Het gebruik van alle producten en materialen tijdens de les
 • Online syllabus
 • Instructiefilmpjes
 • Diploma

Subsidies in Vlaanderen

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO.
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Dagreeks

Startdatum: 15 oktober 2024 (dinsdagen)
Alle data: 15/10, 22/10, 05/11, 12/11, 19/11, 26/11, 03/12, 10/12, 17/12 2024 & 07/01 2025
Tijd: 10:00 tot 16:00

Inschrijven

Startdatum: 17 maart 2025 (maandagen)
Alle data: 17/03, 24/03, 31/03, 07/04, 14/04, 12/05, 19/05, 26/05, 02/06 & 16/06 2025
Tijd: 10:00 tot 16:00

Inschrijven
Salina Moinat
Salina MoinatDocent in Amsterdam

Salina Moinat startte haar droom om beauty professional te worden met een opleiding tot schoonheidsspecialiste, daarna volgde ze meteen een opleiding tot allround kapster. Maar ook een opleiding tot visagiste mocht niet op haar cv ontbreken.

Behalve dat Salina een vakspecialist is, is ze ook ondernemer. Na haar opleiding schoonheidsspecialiste begon ze een eigen salon aan huis; een salon waar klanten voor alles terecht konden. Inmiddels bestaat haar salon al meer dan 10 jaar en runt ze haar bedrijf met nog steeds evenveel plezier. “Mensen blij maken met een metamorfose of een compleet ander kapsel maakt mij blij.” Tijdens haar opleiding tot allround kapster begon het bij Salina te kriebelen; ze wilde ook graag het kappersvak doceren. Daarom schoolde ze zich eveneens tot docente.

In de tussentijd greep ze ook de uitdaging aan om als freelance make-up & hair artist creaties voor fotoshoots te maken. Creaties die je in de ‘gewone’ salon niet tegenkomt. ‘Hier kon ik alle creativiteit m.b.t. haar in kwijt.’ Het kappersvak verveelt volgens Salina nooit. Knippen, kleuren, dameskapsels, herenkapsels en hairstyling; ze hoopt dit nog lang te blijven doen. Evenals het delen van haar expertise en ervaring met haar studenten van de kappersopleiding.

10,0

Het is een top cursus met een top docente ik had het nergens anders willen doen dan bij Miriam, power vrouw!!! Ze verdient het beste, zo hard en zoveel werken en zo goed in haar job!!!

XanthiaHasselt
9,6

Heel blij dat ik de opleiding gevolgd heb, veel bijgeleerd van sylvia!

MayaWilrijk
9,4

Gabriella legt alles duidelijk uit. Bij vragen helpt ze meteen

AnoushkaAmsterdam
8,6

Fijne cursus, gezellig en Donovan is een goede, kundige leraar / kapper!

EstherRotterdam
9,1

De cursus is duidelijk en leuk om te doen. Maar dat komt ook mede door Salina(docente) Ze is niet alleen gezellig Maar ook streng en betrokken, zodat je het beste uit jezelf kan halen

TanjaAmsterdam
10,0

Het was een hele mooie en leerzame cursus. De docent heeft het ongelofelijk goed gedaan door ons in zo'n korte tijd zo veel te leren. Ik kon ook merken dat het een ervaren docent was.

FirasEindhoven
8,6

Miriam is een topdocente. Geeft duidelijke uitleg en heeft aandacht voor iedere cursist. Heb t als heel plezierig ervaren en kom zeker graag terug.

NatasjaEindhoven
8,6

Ik heb er met veel plezier aan deelgenomen.Alles wordt duidelijk uitgelegd.Het is zeker een aanrader

ChantalEindhoven
8,1

Ik ben echt heel blij dat ik deze cursus gedaan heb, echt heel erg veel geleerd en zeker ook ruimte voor eigen ideeën en creativiteit

AnnemartAmsterdam
10,0

Leuke cursus met fijne docent, legt informatie goed uit, lokaal is zelf met tafel en spiegels zijn prima.

BrendaEindhoven
9,5

Super fijne cursus goede uitleg

SylviaEindhoven
9,4

Fijne korte cursus met gemotiveerde leerkracht

MarieWilrijk
9,5

Wat een leuke leerrijke cursus. Carlijn is bekwaam, ondersteunend, leuk, creatief. Ook gedreven en rechtvaardig.Ik zal de lessen missen.

GineWilrijk
10,0

Ik blijf bij wellness academie.

ErkisEindhoven
8,2

De cursus was heel leerzaam, veel feedback gekregen. Ervaringen met andere cursisten kunnen uitwisselen.

HeidiHasselt
10,0

Namens mij en namens mijn collega's danken we docent rayshri voor haar inzet bij het geven van advies, training en het verstrekken van alle oefenbenodigdheden

SaidRotterdam
7,9

Rayshri is een fantastische docente met kennis in haar vak. Ze maakte dat ik nu echt weet hoe ik elk kapsel kan knippen.

EvieRotterdam
9,5

Super cursus! Een toffe docente die weet waar ze mee bezig is! veel geleerd!

TinekeWilrijk
Is dit een MBO opleiding?

Nee, wij bieden geen MBO opleiding aan. Een MBO opleiding duurt doorgaans enkele jaren, is 3 à 4 maal duurder en omvat heel wat extra vakken die niet van toepassing zijn voor dit beroep. Wat wij aanbieden is een volledige vakopleiding voor het behalen van een diploma, waarmee je je in bepaalde situaties kunt aansluiten bij de meest relevante beroepsverenigingen. Het niveau van deze opleiding is te vergelijken met MBO-3.

Is een verkorte opleiding iets voor mij?

Wij bieden enkel verkorte opleidingen aan. De keuze tussen een langdurige of een verkorte opleiding, is zeer persoonlijk. Onze opleidingen zijn er voor zij die op korte termijn wil beginnen en geen jaren kunnen uittrekken voor een opleiding. Let wel, buiten de lesuren dien je bij ons ook voldoende tijd vrij te maken om te studeren en te oefenen. Wij raden eveneens een stage aan in combinatie met je opleiding.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Kan ik stage lopen tijdens mijn opleiding?

Aangezien wij een onderwijsinstelling voor volwassenen zijn, ben je niet verplicht om stage te lopen. Bij de vakopleidingen raden wij het wel aan. Indien je stage wenst te lopen bij een salon, kan via de school de stagedocumenten aanvragen.

Kan ik via de school ook deelnemen aan losse stageopdrachten?

Als school nemen we regelmatig deel aan evenement waar beroep wordt gedaan op cursisten om wat extra ervaring op te doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en / of volg ons via Facebook. Zo blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste stageopdrachten!

Moeten wij oefenmodellen voorzien of oefenen we op elkaar?

Nee, je hoeft geen model mee te brengen naar de academie. Je gaat aan de slag met een medestudent, dus jij werkt op iemand in de lesgroep, en iemand werkt op jou. Enkel bij de opleidingen Gespecialiseerd Voetverzorger (België), Pedicure (Nederland), Kapper/Kapster, Haarkleuren en Schoonheidsspecialiste dien je af en toe een model mee te brengen. Tijdens de eerste lesdag krijg je van je docent een overzicht zodat je weet op welke lesdag je een model dient mee te brengen. Bij de cursussen Acne specialisatie, Keratine behandeling, Airbrush brows, Permanente make-up manueel, Microblading en Ombre/Powder brows dien je ook zelf een model te voorzien. Deze informatie kan je steeds terugvinden in je bevestigingsmail na inschrijving via de website.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie