• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Pedicure Amsterdam

Behaal je landelijk erkend diploma pedicure basis!
Wellness Academie Amsterdam
Wellness Academie Amsterdam

Schipluidenlaan 4
1062HE Amsterdam (Noord-Holland)
Nederland
Tel: 040-72 00 993
E-mail: info@wellnessacademie.comNiet openbaar toegankelijk. Enkel tijdens infoavonden of op afspraak.

Busstop en metrostation Lelylaan liggen op enkele minuten wandelafstand van onze campus. Wij zijn dus erg vlot bereikbaar via het OV!

Parkeren kan in de directe omgeving al vanaf € 10 / dag (check Parkbee voor de mogelijkheden)! Op zondag is het gratis parkeren in de straat.

Opleiding Pedicure Amsterdam
Voordelen
€ 1.999
 • Les van topdocent(e)
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Zie je een toekomst in de voetverzorging wel zitten? Dan is Amsterdam de ideale locatie om je erkende branchediploma basis pedicure te behalen, waarmee je je kunt aansluiten bij ProVoet. Het brengt veel voordelen met zich mee om je als professional bij deze Nederlandse brancheorganisatie voor pedicures aan te sluiten. Ontdek hier wat de opleiding pedicure Amsterdam van Wellness Academie te bieden heeft en ontdek de carrièremogelijkheden die met dit diploma aan je voeten liggen!

Is de opleiding pedicure Amsterdam iets voor mij?

We geven je hier graag alvast kort een impressie van onze opleiding pedicure in Amsterdam, zodat je kunt ontdekken of dit de opleiding is die je zoekt! Je wordt getraind om gezonde voeten te verzorgen en om voeten met verschillende klachten vakkundig te behandelen. Je leert technieken, zoals het correct knippen van teennagels, het verdunnen van nagels, het adviseren over geschikt schoeisel en het verwijderen van overtollige eelt en likdoorns. Ook leer je hoe je ingegroeide teennagels behandelt.

Als pedicure speel je een belangrijke rol in het bevorderen van het welzijn van je cliënten. Het is een dankbaar beroep, waarin je de voetklachten van cliënten verlicht en comfort biedt. Je vervult tevens een adviserende en preventieve rol, waarbij je problemen vroegtijdig signaleert, behandelt en indien nodig doorverwijst naar een arts of andere voetzorgspecialisten. Al deze aspecten komen aan bod in de pedicure-opleiding. Wil je daarnaast ook kunstnagels leren plaatsen? Volg dan eveneens een opleiding nagelstyliste!

Waarom een erkend diploma van ProVoet onmisbaar is!

Een diploma pedicure dat wordt erkend door ProVoet opent vele deuren, biedt erkenning en diverse mogelijkheden voor verdere scholing. Om te slagen voor het landelijke examen is een grondige voorbereiding nodig. Maak je geen zorgen, daarvoor ben je bij de opleiding pedicure van Wellness Academie aan het juiste adres. Eenmaal je diploma? Dan ben je in staat om als zelfstandige een eigen pedicurepraktijk te beginnen of om als ambulante pedicure bij cliënten thuis te komen. Je kunt ook in dienst treden bij een schoonheidssalon of zorginstelling. Neem hier eveneens een kijkje bij onze opleiding schoonheidsspecialist. Wat wordt jouw volgende carrièrestap?

Pedicure opleiding Amsterdam: meld je op tijd aan! 

Wist je dat je vooraf een kijkje kunt nemen op onze leslocatie in Amsterdam? Regelmatig vinden hier info-avonden plaats. Maak van deze gelegenheid gebruik om kennis te maken en om al je vragen te stellen over de pedicureopleiding in Amsterdam. Je vindt onze campus aan de Schipluidenlaan 4, op 1,2 km van het Vondelpark, ten zuidwesten van het centrum. Neem de bus of de metro naar halte Lelylaan. Vandaar loop je in enkele minuutjes naar Wellness Academie. Verder kun je vlakbij ook betaald parkeren. Let op, want de inschrijvingen zijn beperkt, zodat we de beste kwaliteit kunnen waarborgen. Meld je dus tijdig aan voor de opleiding pedicure Amsterdam!

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Algemene anatomie en fysiologie
 • Specifieke anatomie en pathologie
 • Orthopedie
 • Theorie van de praktijk
 • Bedrijfshandboek
 • Praktijk basis pedicure
  • Anamnese en behandelplan
  • Instrumenten- en productenleer
  • Huid- en nagelverzorging
  • Eelt, kloven en likdoorns verwijderen
  • Ingroeiende teennagels behandelen
  • Freestechnieken
 • Chemische pakking
 • Kennis van schoenen en steunzolen
 • Voetonderzoek
 • Verband- en hulpmiddelen
 • Vervaardigen en analyseren van blauwdrukken
 • Klantenomgang en communicatie
 • Ondernemersvaardigheden

1.999 euro

Mogelijkheid tot gespreide betaling in 5 termijnen van 20%.

Inbegrepen:

   • Online syllabus
   • Leerboek Weten en Doen
   • Studiewijzers

Niet inbegrepen :

   • School Basis werkpakket ten bedrage van 249 euro (incl btw) te bestellen via volgende link

 

!!! Lesgelden en examenkosten zijn vrijgesteld van btw.

Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Dagreeks

Startdatum: 28 november 2024 (donderdagen)
Alle data: 28/11, 05/12, 12/12, 19/12 2024, 09/01, 16/01, 23/01, 30/01, 06/02, 13/02, 20/02, 06/03, 13/03, 20/03, 27/03 & 03/04 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00
Nog maar enkele vrije plaatsen

Inschrijven

Startdatum: 25 maart 2025 (dinsdagen)
Alle data: 25/03, 01/04, 08/04, 15/04, 22/04, 06/05, 13/05, 20/05, 27/05, 03/06, 10/06, 17/06, 24/06, 01/07, 08/07 & 15/07 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Annemarie van Hecke
Annemarie van HeckeDocent in Amsterdam

Annemarie van Hecke heeft ruim 10 jaar ervaring in de beauty branche binnen diverse disciplines. Zo is ze onder meer een gediplomeerde en ervaren make-up artist, hairstylist, medisch pedicure, schoonheidsspecialist en wellness massagetherapeut. Bovendien heeft ze zich ontwikkeld tot mental coach.

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in een stressvolle baan, besloot Annemarie om het roer om te gooien en zich te richten op de ontspannen en inspirerende wereld van advies, coaching en beauty.  Ze volgde uiteenlopende opleidingen op het gebied van wellness en beauty om haar kennis uit te breiden. Met deze nieuwe bagage richtte ze haar zaak Beauticare op, met een breed scala aan diensten: van gezichtsbehandelingen, huidverbetering en make-up tot manicure en medische pedicure.

Naast het geven van beauty behandelingen staat Annemarie ook voor haar klanten klaar als beauty coach. Ze neemt hen mee op een persoonlijke reis die hun welzijn bevordert. Daarnaast is ze eveneens docente pedicure en verzorgt ze diverse workshops binnen de branche.

Gedreven door haar passie voor het begeleiden en inspireren van anderen en met haar uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van beauty en wellness staat Annemarie met veel enthousiasme klaar voor haar studenten bij Wellness Academie!

Is een verkorte opleiding iets voor mij?

Wij bieden enkel verkorte opleidingen aan. De keuze tussen een langdurige of een verkorte opleiding, is zeer persoonlijk. Onze opleidingen zijn er voor zij die op korte termijn wil beginnen en geen jaren kunnen uittrekken voor een opleiding. Let wel, buiten de lesuren dien je bij ons ook voldoende tijd vrij te maken om te studeren en te oefenen. Wij raden eveneens een stage aan in combinatie met je opleiding.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Moeten wij oefenmodellen voorzien of oefenen we op elkaar?

Nee, je hoeft geen model mee te brengen naar de academie. Je gaat aan de slag met een medestudent, dus jij werkt op iemand in de lesgroep, en iemand werkt op jou. Enkel bij de opleidingen Gespecialiseerd Voetverzorger (België), Pedicure (Nederland), Kapper/Kapster, Haarkleuren en Schoonheidsspecialiste dien je af en toe een model mee te brengen. Tijdens de eerste lesdag krijg je van je docent een overzicht zodat je weet op welke lesdag je een model dient mee te brengen. Bij de cursussen Acne specialisatie, Keratine behandeling, Airbrush brows, Permanente make-up manueel, Microblading en Ombre/Powder brows dien je ook zelf een model te voorzien. Deze informatie kan je steeds terugvinden in je bevestigingsmail na inschrijving via de website.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie