Beter in balans met chakratherapie

27 oktober 2015 | Massage & Therapieën Alle blogposts

‘Ik zit niet lekker in mijn vel’. ‘Ik voel me futloos’. ‘Ik ben voortdurend prikkelbaar’. Vaak kunnen we niet uitleggen waarom we ons zo voelen. Chakratherapie gaat ervan uit dat we naast een fysiek lichaam ook een energetisch lichaam hebben dat lichaam en geest direct beïnvloedt. Veel lichamelijke en psychische klachten kunnen we terugvoeren op blokkades in ons energetisch lichaam. De chakra’s spelen hierin een sleutelrol. In de Opleiding Chakratherapie leer je hoe je mensen weer in balans kunt brengen!

Zeven hoofdchakra’s

De chakra’s zijn de energieknooppunten in het energetisch lichaam. Er bestaan zeven hoofdchakra’s met elk hun eigen kenmerken; locatie, kleur en de emoties en behoeften waarmee ze verbonden zijn. Ze staan in voor de doorstroom van de energie door ons lichaam en beïnvloeden zowel ons lichaam als onze emoties en gedachten. Er kunnen om allerlei redenen blokkades in de chakra’s ontstaan, bijvoorbeeld door trauma’s, stress en emoties. Je leert tijdens de opleiding chakratherapeut om deze blokkades op te sporen en om ze met uiteenlopende therapieën te behandelen, waaronder:

  • Intuïtieve massage
  • Edelsteenmassage
  • Magnetiseren
  • Kruidenpads
  • Lichaamskaarsen
  • Jin Shin Jiuitsu
  • Buikwiegen

Voor wie is chakratherapie geschikt?

Hierboven omschreven we al een aantal situaties waarin chakratherapie ondersteuning kan bieden. Doordat chakratherapie als een energetische therapie inwerkt op het grensgebied tussen lichaam, geest en emotie is het een mooie behandelwijze wanneer mensen zich futloos of juist onrustig voelen. Denk aan klachten als burn-out, spanningshoofdpijn, bij herstel na een ziekte, opgekropte spanningen, een vol hoofd met tollende gedachten, tijdens een emotionele periode in het leven, etc. Chakratherapie is geen wondermiddel waarmee klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het is wel een zachte behandelvorm die op een krachtige manier ondersteuning biedt bij het vinden van balans en het stimuleren van zelfontwikkeling.

Voordelen opleiding chakratherapeut

De opleiding chakratherapeut zal je leven op alle fronten verrijken. Niet alleen leer je om met chakratherapie andere mensen te helpen om in balans te komen, maar je leert ook veel over jezelf. Om chakratherapie te kunnen geven moet je eerst zelf evenwichtig, intuïtief en bewust in het leven staan door te voelen hoe bepaalde gebeurtenissen je eigen chakra’s beïnvloeden. Je ontwikkelt tijdens de opleiding chakratherapie een nog beter inzicht in jezelf. Veel (massage)therapeuten die deze opleiding volgden, zijn enthousiast over de manier waarop ze hun behandelingen extra diepgang kunnen geven.

Een opleiding chakratherapie iets voor mij?

De opleiding chakratherapeut is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in de werking en het behandelen van de chakra’s, om zowel het inzicht in zichzelf te vergroten als om andere mensen te helpen beter in balans te komen. Je dient wel voorkennis te hebben van chakra’s door eerst de Cursus Chakratherapie (Basis) en de Cursus Chakratherapie voor Gevorderden te volgen. Schrijf je hier in voor de Opleiding Chakratherapie!