Inschrijven

Cursus Anamnese

Leer hoe je een correcte anamnese afneemt!
Leer hoe je een correcte anamnese afneemt!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 289

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

De wellness branche staat voor mensenwerk. Je dient dan ook persoonsgericht te werk gaan. Het afnemen van een anamnese bij een nieuwe klant is een onderdeel dat je niet mag overslaan om veilig en verantwoord te werken. Daarom biedt Wellness Academie naast vele massagecursussen ook de cursus anamnese aan, waarin je stap voor stap leert om een correcte anamnese af te nemen. Hoe beter de anamnese, hoe beter je de behandeling op het individu kunt afstemmen; hoe beter het resultaat!

Cursus Anamnese: de handleiding voor de therapeut

Een anamnese kun je zien als een handleiding voor de therapeut, maar zoals we hierboven al benadrukten, bestaat er geen standaard handleiding. Elke klant vraagt om een unieke behandelwijze. Het doel van een anamnese is om relevante informatie te verzamelen over je klant om je massagebehandeling zo goed mogelijk en vooral ook veilig uit te kunnen voeren. Jouw klant kan bijvoorbeeld last hebben van een aandoening waarbij massage een gevaar voor de gezondheid kan opleveren. Je dient daarom alles over de gezondheid van de klant te weten voordat je een behandelplan opstelt.

Een cursus Anamnese is onmisbaar voor alle wellness- en beautyprofessionals

Wat leer je in deze cursus anamnese?

Tijdens deze cursus anamnese leer je hoe je op een nauwkeurige manier een anamnese afneemt, zodat je behandeling het beste resultaat zal opleveren. Er wordt aandacht besteed aan welke informatie relevant is en hoe je de informatie nauwkeurig kunt noteren en bijhouden. Een ander belangrijk aspect van anamnese is hoe je dit op een betrokken en klantvriendelijke manier doet. Het is belangrijk dat je een interactief gesprek aangaat, waarbij de klant zich op een oprechte manier gehoord voelt. Een goede anamnese is de basis voor het opbouwen van een duurzame vertrouwensrelatie met je klant.

Behaal een certificaat anamnese van Wellness Academie

Samengevat komen in deze cursus de volgende onderwerpen aan bod: kennismaking met klanten, communicatievaardigheden, oprecht luisteren naar je klant, informatie verzamelen, volledige en correcte anamnese afnemen, anamnese als basis voor behandelplan, verantwoorden behandelplan. Let wel; je gaat géén (medische) diagnoses stellen. Na afloop van de cursus ontvang je het certificaat anamnese.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u.

Doelgroep

Iedereen die deze technieken op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Kennismaking met klanten
 • Communicatievaardigheden
 • Oprecht luisteren naar je klant
 • Informatie verzamelen
 • Volledige en correcte anamnese afnemen
 • Anamnese als basis voor behandelplan
 • Verantwoorden behandelplan

Prijs

289 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 16 december 2023
Alle data: 16/12 & 17/12 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Mario Blokken

Docent in Hasselt

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.