Cursus Anamnese

Leer hoe je een correcte anamnese moet afnemen
€ 280
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Met certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Werken binnen deze branche is mensenwerk. Aangezien ieder mens anders is, is het cruciaal dat je persoonsgericht te werk gaat. Het afnemen van een anamnese bij een nieuwe klant is een onderdeel dat je niet mag overslaan. Daarom biedt de Wellness Academie naast uiteenlopende massagecursussen ook een cursus anamnese aan. Hoe beter de anamnese, hoe beter je de behandeling op het individu kunt afstemmen en hoe beter het resultaat.

Handleiding voor de therapeut

Een anamnese kun je zien als een handleiding voor de therapeut, maar zoals we hierboven al benadrukten, bestaat er geen standaard handleiding. Elke klant vraagt om een unieke behandelwijze. Het doel van een anamnese is om relevante informatie te verzamelen over je klant om je massagebehandeling zo goed mogelijk en vooral ook veilig uit te kunnen voeren. Jouw klant kan bijvoorbeeld last hebben van een aandoening waarbij massage een gevaar voor de gezondheid kan opleveren. Je dient daarom alles over de gezondheid van de klant te weten voordat je een behandelplan opstelt.

Een cursus Anamnese is onmisbaar voor alle wellness- en beautyprofessionals

Basis voor een vertrouwensrelatie

Tijdens deze cursus anamnese leer je hoe je op een nauwkeurige manier een anamnese afneemt, zodat je behandeling het beste resultaat zal opleveren. Er wordt aandacht besteed aan welke informatie relevant is en hoe je de informatie nauwkeurig kunt noteren en bijhouden. Een ander belangrijk aspect van anamnese is hoe je dit op een betrokken en klantvriendelijke manier doet. Het is belangrijk dat je een interactief gesprek aangaat, waarbij de klant zich op een oprechte manier gehoord voelt. Een goede anamnese is de basis voor het opbouwen van een duurzame vertrouwensrelatie met je klant. Samengevat komen in deze cursus de volgende onderwerpen aan bod: kennismaking met klanten, communicatievaardigheden, oprecht luisteren naar je klant, informatie verzamelen, volledige en correcte anamnese afnemen, anamnese als basis voor behandelplan, verantwoorden behandelplan. Let wel; je gaat géén (medische) diagnoses stellen.

BATC erkend certificaat

Na het volgen van de cursus anamnese aan de Wellness Academie ontvang je een erkend certificaat anamnese. De cursus wordt ook in Nederland erkend door het BATC als bijscholing. Nederlandse cursisten verdienen dus studiepunten met het volgen van deze cursus.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u.

Inhoud


 • Kennismaking met klanten
 • Communicatievaardigheden
 • Oprecht luisteren naar je klant
 • Informatie verzamelen
 • Volledige en correcte anamnese afnemen
 • Anamnese als basis voor behandelplan
 • Verantwoorden behandelplan

Prijs


280 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Locaties

 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

  Opleidingsdata

  Hasselt

  Weekendreeks

  Startdatum: 9 november 2019
  Alle data: 09/11 & 10/11 2019
  Tijd: 10:00u tot 17:00


  Docent

  Mario Blokken

  Docent in Hasselt

  Recensies

  K. Huybrechts (04-05)

  Gevolgd in Hasselt

  Leerrijke cursus

  Veelgestelde vragen

  • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

   Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
  • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

   Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

  Cursussen die je mogelijk ook interesseren