Inschrijven

Cursus Bone Setting (Zheng Gu)

Leer het lichaam corrigeren met bone setting technieken!
Leer het lichaam corrigeren met bone setting technieken!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 179

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

In de cursus Chinese bone setting leer je een manuele therapie, waarmee je botten, wervels en gewrichten in het lichaam kunt corrigeren. Het gaat om een eeuwenoude behandelwijze uit China die van generatie op generatie is overgedragen. Chinese bone setting of Zheng Ghu vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Ontdek hier wat je van onze cursus kunt verwachten!

Leer het lichaam corrigeren met manuele technieken

Tijdens een behandeling Chinese bone setting worden botstructuren met de hand rechtgezet. Middels trekken, duwen, re-positioneren, stabiliseren, fixeren en houdingscorrecties kunnen veel klachten worden verholpen. Denk aan beenlengteverschil, bekkeninstabiliteit, RSI, nek- en schouderklachten, hoofdpijn, migraine, tennis- en golfarm en het carpaal tunnel syndroom. In de cursus bone setting leer je hoe je mensen kunt helpen met een optimale houding om optimaal en pijnvrij te kunnen functioneren. Het is een geheel veilige behandelmethode. Interesse in de TCM? Bekijk dan ook eens onze Cursus tui-na.

In de cursus Chinese bone setting leer je het lichaam manueel te corrigeren

Inhoud cursus Chinese bone setting

In onze cursus Chinese bone setting gaan we kort in op de geschiedenis van deze therapie, die terugvoert naar de oude legerartsen. Je leert dat veel locomotorische stoornissen ontstaan in de wervelkolom of in de afgeleide functies daarvan. Je doet onmisbare basiskennis op over het centraal zenuwstelsel. Daarnaast leer je alles over de indicaties en contra-indicaties. Je leert om via een helder stappenplan botten en gewrichten veilig manueel te manipuleren. We bestuderen o.a. de juiste voetstand, de afwikkeling van de voet, beenlengteverschil en bekkeninstabiliteit. Je gaat diverse manipulaties oefenen, met aandacht voor houding, druk en techniek.

Behaal een certificaat Chinese bone setting

Iedereen kan het leren! Zolang als je de bestaande richtlijnen goed volgt, zal je met deze behandelwijze uitstekende resultaten boeken. Een cursus Chinese bone setting is een grote meerwaarde voor elke massagetherapeut of TCM-therapeut. Je krijgt les van een topdocent, die een ware expert is op het gebied van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dankzij de kleine lesgroepjes ben je gegarandeerd van een prettige en leerzame sfeer, waarin veel ruimte is om onder begeleiding de technieken te oefenen. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat Chinese bone setting.

Lesindeling

1-daagse cursus

Inhoud

 • Wat is Chinese bone setting?
 • Geschiedenis van Chinese bone setting
 • Basiskennis locomotorisch systeem
 • Basiskennis centraal zenuwstelsel
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Behandelplan Chinese bone setting
 • Praktijkoefening
 • Praktische tips & adviezen

Prijs

179 euro

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Zondagreeks

Datum: zondag 23 januari 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 14 mei 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zaterdag 30 oktober 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Datum: zondag 9 januari 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 10 september 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 4 december 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zondagreeks

Datum: zondag 22 mei 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jos Koch

Docent in Amsterdam, Hasselt & Rotterdam

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.