Inschrijven

Cursus Definitieve ontharing

Leer definitief ontharen met een diode laser!
wanneer definitieve ontharing
Leer definitief ontharen met een diode laser!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 329

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Met de traditionele ontharingsmethoden komen ongewenste haartjes om de paar weken weer terug. Heb je als schoonheidsspecialist veel klanten die daarover klagen? Dan kun je hen uitstekend helpen, door definitieve ontharingsbehandelingen met een diode laser aan te bieden. In onze cursus definitieve ontharing (diode laser) leren we je hoe je op een professionionele wijze behandelingen uitvoert met een diode laser. Je dient voor het volgen van deze cursus wel een gecertificeerde schoonheidsspecialist te zijn! Lees hier meer!

Verlos je klanten definitief van ongewenste haartjes

Er is steeds meer vraag naar ontharingsbehandelingen, die ervoor zorgen dat ongewenste haartjes voorgoed wegblijven. De diode laser behoort tot de nieuwste en meest doeltreffende technieken om dit mee te bereiken. Deze laser zendt infrarode stralen uit die inwerken op het pigment (melanine) dat kleur geeft aan de haartjes. Het licht wordt geabsorbeerd door de haarzakjes, terwijl er kortstondig een hoge temperatuur van circa 75 ºC vrijkomt. Hierdoor worden de haarwortels vernietigd en zullen er geen nieuwe haartjes meer groeien. In onze cursus definitieve ontharing (diode laser) leer je deze behandeling correct, veilig en effectief uitvoeren.

Leer om te werken met een professionele diode laser voor definitieve ontharing!

Inhoud cursus definitieve ontharing

De cursus definitieve ontharing met diode laser start met een theoretische inleiding met aandacht voor de anatomie van de huid, huid- en haartypes en de groeifasen van het haar. We doen uitgebreid uit de doeken hoe de diode laser werkt en wat hierbij het verschil is met IPL. Het is ook belangrijk dat je alle indicaties en contra-indicaties goed leert kennen. Vervolgens leer je stap voor stap hoe de diode laser apparatuur werkt. Je leert welke zones van het gelaat en het lichaam je kunt behandelen en wat de parameters daarvoor zijn. Je gaat tijdens de cursus oefenen op een medecursist. Je hoeft dus geen model mee te brengen. Dit betekent ook dat je zelf de behandeling zult ervaren. Daarnaast besteden we eveneens aandacht aan de nazorg.

Cursus definitieve ontharing met certificaat

De cursus definitieve ontharing (diode laser) is een zeer praktijkgerichte cursus. Je krijgt les van een ervaren en gedreven docente, die je de kennis en vaardigheden perfect aanleert. Dankzij de kleine lesgroepen is veel persoonlijke begeleiding een garantie. Aan het einde van de cursus ontvang je het certificaat definitieve ontharing (diode laser). Hét bewijs voor je klanten dat jij deze behandeling veilig en effectief weet uit te voeren. Wil je meer weten over ontharingstechnieken? Bekijk dan hier ook onze Opleiding Wax Expert.

Lesindeling

Dagreeks – 1 lesdag van 10u tot 17u

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidszorg - verpleegkundige.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 6 contacturen en circa 3 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie van de huid
 • Soorten haar en huidtypes
 • Haargroeifasen
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Werking diode laser
 • Instellen van diode laser
 • Hygiënemaatregelen
 • Voorbereiden van de klant
 • Praktijk diode laser
 • Nazorg

Prijs

329 euro

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 8 mei 2023
Tijd: 10:00u tot 16:00

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.