Inschrijven

Cursus Energiek met de vijf elementen

Leer energiek leven met de vijf elementen!
Leer energiek leven met de vijf elementen!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 209

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Hoe doe je dat energiek en vitaal leven? Dat is een vraag waar veel mensen mee rondlopen. Wil je daar ook het fijne van weten en anderen mee helpen? Dan ben je bij de cursus energiek met de vijf elementen op de juiste plek. Het doel van deze cursus is om je een diepgaand inzicht te bieden in de vijf elementen; een principe afkomstig uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Hun eigenschappen en de wijze waarop ze zich tot elkaar verhouden, geven je een goed beeld van de voorwaarden voor een energiek en vitaal leven. Je leert in deze cursus hoe je dit vertaalt naar de alledaagse praktijk.

Leer alles over energetische blokkades

Binnen de TCM draait alles om energie. Wanneer de doorstroom van de vitale energie qi in evenwicht is, betekent dit een goede lichamelijke en mentale gezondheid. Emoties en mentaliteit kunnen de energiedoorstroom verstoren of stimuleren. Is er sprake van een verstoring, dan ontstaan er gezondheidsklachten, oftewel interne pathogenen. Om wat voor soort interne pathogenen gaat het? Hoe gaat dit proces precies in zijn werkt? Waar moet je opletten? Hoe kun je hier invloed op uitoefenen? Je leert om de energiestroom vanuit jezelf te herstellen. Het komt allemaal aan bod in deze Cursus Energiek met de vijf elementen.

Je leert om mensen in balans te brengen met kennis van de vijf elementen!

 

Inhoud cursus energiek met de vijf elementen

De cursus start met een korte introductie betreffende de oorsprong van de vijf elementenleer in de Traditionele Chinese Geneeskunde en de gebieden waarin deze toegepast wordt. Om voeling te krijgen met de specifieke energie van de vijf elementen wordt het fysieke en het psycho-energetische aspect van elk element belicht. Vervolgens gaan we diep in op de wijze waarop de elementen elkaar beïnvloeden en leer je interne pathogenen herkennen. Je leert om via een zelftest de vinger te leggen op emoties en levenshoudingen die de energiestroom remmen en hoe je je eigen energiehuishouding en die van anderen kunt verbeteren.

Cursus energiek met de vijf elementen met certificaat

De cursus energiek met de vijf elementen wordt gegeven door een ervaren docent, die de materie op een toegankelijke en heldere wijze overbrengt, onder andere middels demonstraties van hoe je het geleerde op effectieve wijze naar de praktijk kunt vertalen. Na afloop ben je in staat om zelf energieker te leven, alsook om anderen hiermee te helpen. Je ontvangt een certificaat Energiek met de vijf elementen. Wil je nog meer weten over de TCM? Bekijk dan ook onze Cursus Chinese Voedingsleer of de Cursus Tui-na.

Lesindeling

1 lesdag van 10u tot 17u

Doelgroep

Iedereen die op een professionele manier wilt leren werken met de 5 elementen

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Inleiding vijf elementen en TCM
 • Toepassingen elementenleer
 • Eigenschappen van de vijf elementen
 • Hout
 • Vuur
 • Aarde
 • Metaal
 • Water
 • Onderlinge beïnvloeding elementen
 • Interne pathogenen
 • Zelftest

Prijs

209 euro

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zaterdag 3 juni 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Koen Reynders

Docent in Hasselt

Koen Reynders had altijd een grote interesse in astrologie. Hij maakte eerst kennis met de klassieke westerse astrologie, maar ging al gauw op zoek naar andere astrologische systemen, die dichter bij de natuur stonden. Zijn interesse werd gewekt door de oude Chinese astrologie van de negen huizen (Jui Gong Ming Li), die later in Japan de Nine Star Ki werd genoemd.

Binnen de Nine Star Ki numerologie vond Koen precies wat hij zocht. Hij neemt binnen dit systeem mensen mee op zoek naar de diepere betekenis van de gebeurtenissen en de ziekteverschijnselen die op hun pad komen. Hij ziet zijn werk als coach als een roeping. Het is zijn missie om mensen te leren om hun zelfhelend vermogen aan te spreken. Zijn lessen en workshops staan in het teken van het tegengaan van stagnaties en het vullen van ruimtes met energie.

Koen volgende opleidingen in de Traditionele Chinese Geneeskunde onder de vleugels van Jos Koch. Nu is het zijn beurt om deze rijke expertise op anderen over te brengen als coach en docent. Koen startte zijn eigen praktijk, bundelde zijn kennis en ervaring in een boek en staat nu ook klaar als docent van Wellness Academie voor het overbrengen van de taoïstische filosofie. Deze filosofie is erop gericht om mensen dichter bij hun ‘Wezenlijke Natuur’ te brengen.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.