Cursus Face charts

Leer make-up looks creëren die van het papier afspringen
€ 265
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijke, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

In deze cursus face charts leer je make-up aanbrengen op papier! Face charts zijn een onmisbaar hulpmiddel voor professionele visagistes; om nieuwe concepten te ontwikkelen en uit te proberen, voor een make-up trial voor een bruid of model, om je moodboards een professionele look te geven of om een geslaagde look te bewaren voor je eigen collectie aan ideeën. Omdat make-up aanbrengen op papier anders is dan op het gezicht, is het een goed idee om deze cursus face charts te volgen.

Make-up looks die van het papier afspringen

Als visagiste ben je net als een schilder een artiest die met potloden en penselen werkt, alleen is normaal gesproken het gezicht jouw canvas. Door echter ook te leren om make-up looks uit te werken op papier, kan je je dagelijkse werkzaamheden gemakkelijker maken. Je hebt bijvoorbeeld geen model nodig om je nieuwe ideeën uit te werken. Voor het gebruik van face charts heb je wel extra kennis, vaardigheden en oefening nodig. Daarvoor ben jij bij deze cursus face charts aan het juiste adres. Je krijgt les van een ervaren make-up artist die je de fijne kneepjes van het maken van face charts aanleert, zodat straks ook jouw make-up looks van het papier afspringen!

Een Cursus Face charts is een waardevolle aanvulling voor professionele visagisten

Inhoud van de cursus face charts

Voor het werken met face charts moet je een goed inzicht hebben in de morfologie van het gelaat. Na deze verdieping in de morfologie ga je praktisch aan de slag. Je leert hoe je verschillende make-up producten op papier kunt gebruiken en welke effecten je ermee kunt creëren. Denk aan technieken om gelaatsvormen te versterken of af te zwakken met behulp van contouren, highlighten en schaduwtechnieken. Je leert ook uiteenlopende oogschaduwtechnieken, zodat je hierna elke look op papier kunt toveren. Ook wenkbrauwtechnieken voor grafische, gestileerde en natuurlijke wenkbrauwen komen aan bod, evenals het tekenen van levensechte wimpers en diverse lipmake-up technieken. Andere belangrijke thema’s zijn het gebruik van de juiste achtergronden, houdingen en stills. 

Praktische informatie

De cursus face charts is een intensieve 2-daagse cursus. Je krijgt les in kleine groepjes, waardoor elke cursist voldoende persoonlijke begeleiding zal krijgen van de vakdocente. Voor het volgen van de lessen is het nodig om je eigen penselen en make-up mee te nemen. Dit hoeven niet je allerbeste penselen te zijn. Daarnaast heb je ook kleurpotloden, stiften en markeerstiften nodig. Overige benodigdheden zijn: een plastieken mapje, een map om je creaties mee naar huis te nemen en een donker gastenhanddoekje. De overige benodigdheden zijn tijdens de lessen voorhanden. Na afloop van de cursus ontvang je een erkend certificaat.

Inhoud

 • Morfologie van het gelaat
 • Gelaatsvormen versterken en afzwakken
 • Contour-, highlight- en schaduwtechnieken
 • Oogschaduw aanbrengen
 • Diverse wenkbrauwtechnieken
 • Levensechte wimpers tekenen
 • Levensechte iris en pupil tekenen
 • Diverse lipmake-up technieken
 • Proefmake-up voor modellen en bruiden
 • Volledige make-up looks creëren
 • Gebruik van achtergronden, houdingen en stills

Opleidingsdata

Hasselt

Zondagreeks

Startdatum: zondag 12 november 2017
Alle data: 12/11 & 19/11 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Weekendreeks

Startdatum: 27 oktober 2018
Alle data: 27/10 & 28/10 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 265 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat


Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docent

Katrien Vandormael

Docent in Hasselt

Katrien Vandormael maakte kennis met de wereld van de visagie tijdens haar danscarrière. Ze danste als jonge meid in ‘Het Swingpaleis’ en bij tal van artiesten. Ze was voortdurend op tournee. Dat betekende niet alleen vliegtuig in, vliegtuig uit, maar ook make-up stoel in en make-up stoel uit. Nu wist ze wat ze wilde: make-up artist worden!

Katrien werd make-up artist bij Gemey Maybelline. Ze wilde echter het fijne weten van dit vakgebied en volgde de opleiding schoonheidszorgen. Eenmaal afgestudeerd kwam ze bij ICI Paris XL terecht. Haar talent bleef niet onopgemerkt. Steeds vaker mocht ze de make-up verzorgen voor photoshoots. Daarnaast ontwikkelde ze de Opleiding Visagie voor de Wellness Academie, waar ze sinds 2007 docente visagie is.

Verder legt ze zich volop toe aan haar eigen schoonheidsinstituut Kara Vita. Ook blijft ze haar creativiteit prikkelen door deel te nemen aan wedstrijden en niet zonder succes. Ze werd o.a. verkozen tot IPXL Make-up Talent by Dior in 2012 en ze won de Besko Avond- en Fantasie make-up prijs en de prestigieuze Benelux Beauty Award!

 

Locaties

 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

  Stuur door

  Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


  Mijn naam

  Mijn e-mailadres

  E-mailadres ontvanger

  Veelgestelde vragen

  • Wat is de leeftijd van de studenten?+

   De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 16 tot 55 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde!

  • Wat vereist de school van mij als student?+

   Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

   • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
   • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
   • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
   • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
   • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
   • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
  • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

   Binnen de wereld van opleidingsverstrekkers kan men beroep doen op Qfor. Dit is een onafhankelijk instituut dat kwaliteitsmetingen uitvoert. Wellness Academie liet een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren door Qfor. De resultaten van dit onderzoek waren uitmuntend op alle vlakken!

   Ook beschikt Wellness Academie over een eigen evaluatiesysteem. Na elke cursus of opleiding, kan de student zijn of haar mening delen met de school. Afgelopen jaar haalde wij een gemiddeld tevredenheidspercentage van 86%! Ook de recensies op onze Facebook pagina tonen aan dat onze studenten steeds tevreden terugkijken op hun opleiding.

   Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen en u te compenseren indien nodig. Meer informatie over de klachtenprocedure kan u terugvinden op onze website.

  • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

   Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren alsook op zaterdag en zondag tussen 9u en 14u. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.

  • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

   Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

  klanten vertellen 9,1 323 Beoordelingen