Inschrijven

Cursus Facepainting / Grimeren

Leer om de mooiste gezichtsschilderingen te maken!
Leer om de mooiste gezichtsschilderingen te maken!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 260

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Facepainting iets voor jou? Loop je over van de creativiteit? Hou je er van mensen mooi te maken en van schilderen? Ontdek hier wat de cursus facepainting aan de Wellness Academie je allemaal te bieden heeft en verken de vele toepassingsgebieden van deze kunst. Stap voor stap leer je hoe je professionele facepaintings creëert en de meest indrukwekkende resultaten neerzet.

Zet de penselen maar klaar!

De cursus facepainting is een zeer praktijkgerichte cursus met een korte introductie over hygiënisch werken en producten- en materialenkennis om allergieën te voorkomen. De kunst van facepainting word je alleen maar meester door veel te oefenen onder de begeleiding van een ervaren vakexpert. Je leert in deze cursus facepainting alles over de soorten penselen en de effecten die je hiermee kunt creëren. Je gaat direct aan de slag met gezichtsmake-up om je penseelvaardigheden te ontwikkelen. Je leert om met vaste hand de mooiste figuren te maken. Kleurenkennis en het perfect kunnen afstemmen van de kleuren op de individuele klant horen er ook bij.

Technieken en disciplines van facepainting

De basisbeginselen van facepainting in de vingers? Dan ga je kijken naar technieken voor speciale doeleinden. Hoe realiseer je een oogverblindende catwalk look? Of wat zijn geschikte technieken en facepainting concepten voor kinderfeestjes? Ga ook eens aan de slag met facepainting voor dansers in het theater of in de discotheek. Een mooie facepainting voor een photoshoot kan ook. Je leert ook om hierbij te werken met face charts. Er zijn talloze gelegenheden waarin facepainting het verschil kan maken. Je wordt tijdens deze cursus facepainting gestimuleerd om je eigen ideeën en creativiteit aan te spreken.

 De cursus Facepainting leert je de vaardigheden om jouw creatieve talent op de vrije loop te kunnen laten!

Professionele facepaintings verzorgen

De cursus facepainting is een eendaagse cursus waarin je een volle dag creatief in de weer bent. Doordat de inschrijvingen beperkt zijn, kan je rekenen op veel individuele begeleiding door je docent en een gezellige en inspirerende interactie met je medecursisten. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat facepainting. Je hebt nu alle technieken en kennis in huis om professioneel aan de slag te gaan met facepainting!

Indeling
2 dagen van 10u tot 17u (vanaf september 2018: 1 dag)

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Inleiding facepainting
 • Materialen
 • Facepainting technieken
 • Toepassingen facepainting
 • Face chart

Prijs

260 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Opleidingsdata

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.