Cursus Fotografie

Na de cursus fotografie heeft je fotocamera geen geheimen meer voor je!
€ 245
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend diploma!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Altijd al gedroomd om fashion fotograaf te worden, om met jouw fotografiewerk te schitteren op de cover van een magazine of om je beautyblog te voorzien van professionele foto’s? In onze cursus fotografie leer je alle basisbeginselen van de fotografie om deze ambitie waar te maken. Stapsgewijs leer je alle mogelijkheden van je digitale camera kennen en in de praktijk toepassen!

Er gaat een wereld voor je open!

Fotografie is een vak waar je veel kanten mee op kan. Waar gaat jouw interesse naar uit? De meeste fotografen richten zich op een bepaald onderwerp of een bepaalde discipline binnen de fotografie, zoals portretfotografie, familiefotografie, modefotografie, kunstfotografie, productfotografie, etc. Met een vak als fotografie kun je twee passies gemakkelijk met elkaar verenigen, bijvoorbeeld fotografie en visagie. Heb je een Opleiding Visagiste gevolgd? Dan kun je na deze cursus fotografie jouw make-up looks professioneel met je camera vastleggen. Dat is niet alleen leuk, maar ook handig voor het opstellen van een professioneel portfolio als visagiste én fotograaf en voor het promoten van jouw activiteiten!

Met een cursus fotografie kun je straks twee passies gemakkelijk verenigen!

Inhoud cursus fotografie

De cursus fotografie is voor iedereen toegankelijk. Het enige wat je nodig hebt is een leergierige en creatieve instelling en een digitale spiegelreflexcamera. Waar dienen al die knoppen op je camera voor? Na deze cursus fotografie heeft je fototoestel geen geheimen meer voor je. Sluitertijd, diafragma en ISO-waarden? Je weet straks precies waartoe het allemaal dient. Je leert om in elke situatie je camera op de beste manier in te stellen voor de mooiste foto’s. Andere onderwerpen die aan bod komen, zijn: lichtmeting, belichtingstechnieken, beeldoptimalisatie, digitale beeldbewerking en diverse fotografiedisciplines met de nadruk op portretfotografie en reportages. Je leert eveneens om een unieke creatieve fotografische blik te ontwikkelen en je krijgt handige tips voor het uitwerken van je eigen portfolio.

Professioneel aan de slag!

Deze fotografiecursus is zeer praktisch van opzet; tijdens de lessen ga je het geleerde meteen in de praktijk brengen onder begeleiding van een ervaren vakdocent. Zo leer je meteen de fijne kneepjes van het vak van een echte professional. Na afloop ontvang je een certificaat fotografie en ben je klaar om je opwachting te maken als professionele fotograaf aan de rand van de catwalk, langs de rode loper van een fashion show of in de fotostudio voor de mooiste portretfoto’s voor magazines en beauty blogs. Wil je straks aan de slag als freelance fotograaf, volg dan ook de Cursus Bedrijfsbeheer.

Inhoud

 • Introductie medium fotografie
 • Functies digitale camera
 • Lichtmeting en belichtingtechnieken
 • Beeldtaal en esthetische technieken
 • Esthetische en technische vaardigheden
 • Optimaliseren van de beeldkwaliteit
 • Initiatie in de beeldverwerking
 • Verschillende fotografie disciplines (portret, reportage, product,…)
 • Portfolio uitwerken

Opleidingsdata


Prijs

Kostprijs: 245 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Locaties

 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

  Stuur door

  Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


  Mijn naam

  Mijn e-mailadres

  E-mailadres ontvanger

  Veelgestelde vragen

  • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

   Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

  • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

   Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

  Recensies

  C. Jans (02-12-2016)

  Gevolgd in Hasselt

  Deze cursus was heel interessant en leerrijk. Ik heb deze cursus gevolgd omdat ik de docent kende.

  M. De Notarpietro (01-12-2016)

  Gevolgd in Hasselt

  Zeer leerrijke cursus voor zowel beginnelingen als personen die al wat kennis over fotografie hebben. Zelf al jaren bezig met fotografie (hobby) maar toch veel nieuw bijgeleerd. Zeer vriendelijke en hulpvaardige docent!

  N. Vanlaet (04-10-2016)

  Gevolgd in Hasselt

  Een aanrader, ben blij dat ik de moeite heb genomen om van zo ver te komen.

  J. Bruyninx (26-09-2016)

  Gevolgd in Hasselt

  Zeer leerrijke cursus voor de beginner om om te leren gaan met je nieuwe spiegelreflexcamera.

  klanten vertellen 9,1 323 Beoordelingen