Inschrijven

Cursus HIFU

Leer de huid verstrakken met ultrasound!
Leer de huid verstrakken met ultrasound!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 289

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Op zoek naar een huidverbeterende behandeling voor in je schoonheidsinstituut? Dan is een Cursus HIFU vast een mooie aanvulling op jouw diensten. Dit is een unieke manier om met ultrasound de huid op een niet-invasieve wijze te verstevigen. Je leert in deze cursus om op verantwoorde en professionele wijze met het HIFU apparaat te werken, om hiermee de huid op een natuurlijke manier te liften en te verstrakken. We vertellen je hier graag meer over wat je van deze cursus mag verwachten!

Wat is een HIFU behandeling?

‘HIFU’ is de afkorting voor ‘High Intensity Focused Ultrasound’. Tijdens deze behandeling dringt de energie van de geluidsgolven diep tot de huid door en veroorzaakt hier gedurende korte tijd een stijging van de temperatuur van circa 65 ºC. Deze lokale en fractionele stijging activeert de celvernieuwing en de collageenproductie. De huid wordt gladder, strakker en ziet er zichtbaar jonger uit. Direct na de behandeling zie je al verbetering. Het optimale effect bereik je na enkele maanden. De huidconditie wordt op een natuurlijke wijze zichtbaar verbeterd, met langdurig resultaat. Ideaal voor wangen, kaaklijn, kraaienpootjes, hals en decolleté.

Leer in de Cursus HIFU om het gelaat op natuurlijke wijze te liften!

Inhoud cursus HIFU

Onze Cursus HIFU bestaat uit een theoretische inleiding en uitgebreide praktijkoefening. Tijdens het eerste gedeelte van de cursus leer je alles over het principe en de werking van deze huidverbeterende behandeling, de indicaties, contra-indicaties, werkwijze en nazorg. We leggen je gedetailleerd uit hoe het HIFU apparaat werkt en welke parameters je dient te gebruiken bij elke gelaatszone. Vervolgens ga je oefenen met de HIFU behandelingen onder deskundige begeleiding. Je hoeft hiervoor geen model mee te nemen, want de cursisten oefenen op elkaar. Je gaat de behandeling dus meteen zelf ervaren!

HIFU cursus met certificaat

Tijdens de cursus HIFU leer je alles wat je nodig hebt om deze behandeling op professionele wijze bij je klanten uit te voeren en de mooiste resultaten te bereiken. De behandeling is geheel veilig en is goed te verdragen. Een voordeel van HIFU is dat er geen hersteltijd is. Je klant kan na afloop gewoon weer verder met zijn of haar dagelijkse bezigheden. Nieuwsgierig geworden? Aarzel dan niet om je hier in te schrijven! Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat HIFU. Neem hier ook eens een kijkje bij onze Opleiding Skin Expert!

Lesindeling

Dagreeks – 1 dag van 10u tot 17u

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidszorg.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie HIFU
 • Anatomie van de huid
 • Werking van HIFU
 • Indicaties en contra-indicaties
 • HIFU Apparatuurkennis
 • Voorbereiding klant
 • Behandeling per zone
 • Nazorg en thuisinstructies

Prijs

289 euro

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 13 november 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.