Inschrijven

Cursus Hygiëneprocedures tattoos, piercings en PMU

Omdat de gezondheid van je klant het allerbelangrijkste is!
Omdat de gezondheid van je klant het allerbelangrijkste is!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 539

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wil je graag permanente make-up plaatsen in jouw salon? Dan is het belangrijk dat je de juiste hygiënemaatregelen treft, want de gezondheid van je klant heeft de hoogste prioriteit! Bovendien is het voor elke tatoeëerder, piercer en schoonheidsspecialiste die permanente make-up plaatst wettelijk verplicht om een attest betreffende hygiëne te behalen. Daarvoor ben jij bij onze cursus hygiëneprocedures voor tattoos, piercings en PMU aan het juiste adres!

Behaal je attest hygiëneprocedures PMU!

Bij Wellness Academie kun je diverse permanente make-up opleidingen en cursussen volgen, waaronder de Opleiding Permanente Make-up Manueel en de Opleiding PMU Expert. Wil je in de praktijk aan de slag als permanente make-up artist, dan is het essentieel dat je het attest Hygiëneprocedure voor tattoos, piercings en permanente make-up haalt. Elke beroepsoefenaar moet, zoals bepaald door het KB van 25 november 2005 betreffende de reglementering van de tatoeages en piercings, een opleiding volgen van 20 uur om dit attest te verkrijgen. Onze cursus, het examen en het attest voldoen aan alle wettelijke eisen.

PMU artist worden? Dan is een cursus hygiëneprocedures onmisbaar!

Inhoud cursus hygiëneprocedures

In deze cursus hygiëneprocedures leer je alles over de risico’s die komen kijken bij het zetten van tattoos, piercings en permanente make-up. Je leert hoe infecties ontstaan en hoe je infecties kunt voorkomen in jouw salon. Verder leer je meer over de opbouw en functie van de huid en slijmvliezen (mucosa). We geven je advies over doeltreffende preventieve middelen en de normen op het gebied van hygiëne en procedures tijdens het uitvoeren van je vak. We gaan in op welke complicaties er zich kunnen voordoen en hoe je daarmee omgaat. Je leert ook meer over het gebruik van antiseptica voor het ontsmetten van de huid, instrumenten en werkvlakken. Verder focussen we op jouw veiligheid tijdens het werk en wondverzorging.

Examen en attest cursus hygiëneprocedures

De cursus hygiëneprocedures is bedoeld voor iedereen die als professionele en geregistreerde tatoeëerder of piercer aan de slag wil en voor schoonheidsspecialistes die permanente make-up willen gaan zetten. De lessen worden gegeven volgens alle wettelijke eisen. Let op: je dient tijdens alle lessen aanwezig te zijn om aan het examen deel te mogen nemen. Geslaagd voor het examen? Dan ontvang je het officiële attest Hygiëneprocedure voor tattoos, piercings en permanente make-up!

Lesindeling

3-daagse cursus van 09:00 tot 17:30 (de derde dag eindigt om 12:00)

Doelgroep

Iedereen die aan de slag wilt als tattoo artist, piercer en permanente make up artist

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 26 contacturen en circa 13 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Te vermijden risico's
 • Ontstaan en verloop van infecties
 • Preventieve middelen
 • Normen hygiëne en procedures
 • Opbouw en werking huid
 • Mucosa (slijmvliezen)
 • Mogelijke complicaties
 • Antiseptica
 • Je eigen veiligheid
 • Wondverzorging

Prijs

539 euro

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 13 maart 2023
Alle data: 13/03, 27/03 & 03/04 2023
Tijd: 09:00u tot 17:30

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 20 november 2023
Alle data: 20/11, 27/11 & 04/12 2023
Tijd: 09:00u tot 17:30

Docent

Attentia Academy

Docent in Hasselt

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.