Inschrijven

Cursus Kindergrime

Leer kindergezichtjes te grimeren tot prinsessen, vlinders, tijgers….
Leer kindergezichtjes te grimeren tot prinsessen, vlinders, tijgers….

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 269

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

De kindertijd is een magische tijd. Er kan niets op tegen de levendige fantasie en creativiteit van kinderen. De meeste kinderen vinden het dan ook geweldig als ze met behulp van grime omgetoverd worden tot een prinses, vlinder of tijger. Ben je creatief ingesteld? Ga je graag met penselen in de weer? En wil je kinderen de tijd van hun leven geven door hun fantasie tot leven te wekken met behulp van grime? Volg dan hier onze cursus kindergrime!

Kindergrime zie je overal!

Kindergrime is niet meer weg te denken op evenementen en festivals voor kinderen. Maar ouders gaan ook steeds vaker op zoek naar professionals op het gebied van kindergrime als leuke aanvulling tijdens de kinderfeestjes bij hen thuis. Kindergrime zien we ook terugkomen op schoolfeesten, op markten en braderieën, in animatieteams op vakantieparken en in hotels, in kinderspeelparadijzen en pretparken. Kortom; kindergrime is sterk in opkomst. Wil je graag zelf aan de slag met kinderen omtoveren met een likje verf en een handjevol glitters? Maar heb je geen idee hoe je eraan begint? Dan helpt deze cursus kindergrime je op weg!

Kindergrime is niet meer weg te denken van kinderfeesten en – evenementen

Inhoud cursus kindergrime

De cursus kindergrime gaat kort in op wat grime inhoudt, welke mogelijkheden het allemaal biedt en welke producten en materialen je ervoor nodig hebt. Na deze korte introductie ga je al gauw zelf aan de slag. Je leert onder meer de belangrijkste spons- en penseeltechnieken, die aan de basis liggen van veel bekende kindergrime creaties. Vervolgens leer je om met deze technieken enkele typische gezichtjes te grimeren, zoals een vlinder, prinses of een tijger. Uiteraard is er ook ruimte om hieraan je eigen creatieve invulling te geven, zodat je leert om unieke kindergrime creaties te maken en de basis te leggen voor je eigen stijl.

Snel aan de slag als kindergrimeur!

Op zoek naar een to-the-point cursus waarmee je snel aan de slag kunt als kindergrimeur? Dan is deze cursus kindergrime precies wat je zoekt. Binnen korte tijd leer je alle basistechnieken en je leert ook meteen enkele leuke concepten, die je gemakkelijk meteen in de praktijk leert brengen. Vervolgens is het oefenen, oefenen en oefenen en voor je het weet kun je aan de slag als professionele kindergrimeur op feesten en evenementen. Je krijgt les in kleine groepjes en je wordt begeleid door een topdocente kindergrime. Na afloop van de cursus kindergrime ontvang je een certificaat.

Inhoud

 • Inleiding grimeren
 • Wat is grimeren?
 • Mogelijkheden
 • Materialen en producten
 • Technieken kindergrime
 • Basis penseeltechnieken
 • Basis sponstechnieken
 • Concepten uitwerken
 • Prinses, vlinder, tijger

Prijs

269 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 26 maart 2022
Alle data: 26/03 & 27/03 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Babs Vandevoort

Docent in Hasselt

Babs Vandervoort kwam al als kind in contact met kindergrime. Een grote passie was geboren! Ze leerde zichzelf door de jaren heen vele technieken aan en deed veel ervaring op. Ondertussen nam ze ook deel aan workshops van internationale facepaint artiesten. Op die manier slaagde ze erin om steeds up-to-date te blijven van de laatste technieken en de allernieuwste producten. De basis was gelegd voor een mooie professionele carrière als kindergrimeuse.

Gedurende 13 jaar werkte Babs als kindergrimeuse en make-up artist in bijberoep onder de naam ‘Kindergrime Babs’. In 2017 hakte ze de knoop door en koos ze om haar hoofdberoep, docente en onderzoeker aan de hogeschool, vaarwel te wuiven en resoluut te kiezen voor haar passie kindergrime. Naast haar werkzaamheden als kindergrimeuse runt ze ondertussen ook een winkel in cosmetica en grimeermateriaal, met de nadruk op natuur- en diervriendelijke producten.

Daarnaast ziet Babs het ook als een grote uitdaging om anderen warm te maken voor haar creatieve vakgebied. Haar job als docente kindergrime bij Wellness Academie is daarvoor de ideale gelegenheid. Met haar enthousiaste en creatieve instelling leert ze haar cursisten om de mooiste creaties te verwezenlijken, die perfect aansluiten bij de magische belevingswereld van kinderen.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.