Inschrijven

Cursus Kindergrime

Leer kindergezichtjes te grimeren tot prinsessen, vlinders, tijgers….
Leer kindergezichtjes te grimeren tot prinsessen, vlinders, tijgers….

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

De kindertijd is een magische tijd! Er kan niets op tegen de levendige fantasie en creativiteit van kinderen. De meeste kinderen vinden het dan ook geweldig als ze met grime omgetoverd worden tot een prinses, vlinder of tijger. Ben je creatief ingesteld? Ga je graag met penselen in de weer? Wil je kinderen de tijd van hun leven geven met behulp van grime? Volg dan onze cursus kindergrime!

Veel goede redenen voor een cursus kindergrime!

Kindergrime is niet meer weg te denken op evenementen en festivals voor kinderen. Maar ouders gaan ook steeds vaker op zoek naar professionals op het gebied van kindergrime als leuke aanvulling tijdens de kinderfeestjes bij hen thuis. Kindergrime zien we ook terugkomen op schoolfeesten, op markten en braderieën, in animatieteams op vakantieparken en in hotels, in kinderspeelparadijzen en pretparken. Kortom; kindergrime is sterk in opkomst. Wil je graag zelf aan de slag met kinderen omtoveren met een likje verf en een handjevol glitters? Maar heb je geen idee hoe je eraan begint? Dan helpt deze cursus kindergrime je op weg!

Kindergrime is tegenwoordig niet meer weg te denken op kinderfeesten!

Inhoud cursus kindergrime

De cursus kindergrime gaat kort in op wat grime inhoudt, welke mogelijkheden het allemaal biedt en welke producten en materialen je ervoor nodig hebt. Na deze korte introductie ga je al gauw zelf aan de slag. Je leert onder meer de belangrijkste spons- en penseeltechnieken, die aan de basis liggen van veel bekende kindergrime creaties. Vervolgens leer je om met deze technieken enkele typische gezichtjes te grimeren, zoals een vlinder, prinses of een tijger. Uiteraard is er ook ruimte om hieraan je eigen creatieve invulling te geven, zodat je leert om unieke kindergrime creaties te maken en de basis te leggen voor je eigen stijl.

Snel aan de slag als kindergrimeur!

Op zoek naar een to-the-point cursus waarmee je snel aan de slag kunt als kindergrimeur? Dan is deze cursus kindergrime precies wat je zoekt. Binnen korte tijd leer je alle basistechnieken en je leert ook meteen enkele leuke concepten, die je gemakkelijk meteen in de praktijk leert brengen. Vervolgens is het oefenen, oefenen en oefenen en voor je het weet kun je aan de slag als professionele kindergrimeur op feesten en evenementen. Je krijgt les in kleine groepjes en je wordt begeleid door een topdocente kindergrime. Na afloop van de cursus kindergrime ontvang je een certificaat.

Doelgroep

Iedereen die professioneel een kindergrime wilt leren uitvoeren

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Inleiding grimeren
 • Wat is grimeren?
 • Mogelijkheden
 • Materialen en producten
 • Technieken kindergrime
 • Basis penseeltechnieken
 • Basis sponstechnieken
 • Concepten uitwerken
 • Prinses, vlinder, tijger

Prijs

Voor de opleiding in België: 0 euro
Voor de opleiding in Nederland: 0 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Opleidingsdata

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.