Inschrijven

Cursus Lichaamskaarsen

Leer met lichaamskaarsen gezondheidsklachten te verzachten!
Ontdek wat je kunt verwachten van een cursus lichaamskaarsen.
Leer met lichaamskaarsen gezondheidsklachten te verzachten!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 189

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Ontdek de helende kracht van lichaamskaarsen in onze cursus lichaamskaarsen. Met deze milde behandeling kun je verlichting bieden bij talloze fysieke en mentale klachten en tegelijkertijd de mens energetisch in balans brengen. We leren je in deze cursus alles over de toepassingsmogelijkheden, de werking en het praktisch uitvoeren van een behandeling met lichaamskaarsen. Het is een op zichzelf staande therapie, maar ook een waardevolle aanvulling op vele andere wellness- en massagebehandelingen.

De milde en helende kracht van lichaamskaarsen

We worden dagelijks geconfronteerd met gebeurtenissen, die ons uit evenwicht brengen, zoals stress, sociale druk, gezondheidsproblemen en onverwachte gebeurtenissen. Al deze invloeden kunnen energieblokkades veroorzaken, die onze gezondheid en ons welzijn dwarsbomen. Lichaamskaarsen zijn een hulpmiddel om deze blokkades te verhelpen. Ze lossen opgehoopte energie in het lichaam op en helpen om afvalstoffen weg te leiden. In deze cursus lichaamskaarsen leer je meer over de geschiedenis en achtergrond van deze behandeling, de benodigdheden, indicaties en contra-indicaties en uiteraard ga je ook zelf praktisch aan de slag!

Breng mensen fysiek, mentaal en energetisch in balans met lichaamskaarsen

Inhoud cursus lichaamskaarsen

In onze cursus lichaamskaarsen leer je om diverse soorten lichaamsbehandelingen met lichaamskaarsen uit te voeren. Je leert om de lichaamskaarsen toe te passen op acupunctuurpunten, op pijnlijke plekken en als chakrabehandeling. In de holle buis van de kaars ontstaat een onderdruk, waardoor de huid vacuüm wordt gezogen. Dit veroorzaakt een milde trilling, die aanvoelt als een lichte massage. Daarnaast hebben ook de prettige warmte en de dampen van de essentiële oliën in de kaarsen een positief effect op het opheffen van de blokkades. Lichaamskaarsen kunnen bij veel klachten verlichting bieden, o.a. bij: vermoeidheid, stress, spier- en gewrichtspijn, oorpijn, verkoudheid, spijsverteringsklachten en rouwverwerking.

Cursus lichaamskaarsen met certificaat

De lessen worden gegeven in beperkte lesgroepen, waardoor elke cursist kan rekenen op veel persoonlijke begeleiding en voldoende mogelijkheid om te oefenen. Je wordt opgeleid door ervaren docenten met hart voor hun vak. Je krijgt veel praktische tips, waardoor je na afloop het geleerde meteen als een professional in de praktijk kunt toepassen. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat lichaamskaarsen.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis lichaamskaarsen
 • Werking van lichaamskaarsen
 • Toepassingen lichaamskaarsen
 • Contra-indicaties
 • Benodigdheden
 • Voorbereiding behandeling
 • Diverse lichaamsbehandelingen
 • Chakrabehandeling
 • Afronden behandeling
 • Aandachtspunten en tips
 • Nabespreking lichaamskaarsen

Prijs

189 euro

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zondag 25 juni 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jef & Jeanine Van Hove

Docent in Hasselt

Jeanine Groeneweg (1956) is docente chakratherapie aan de Wellness Academie. Als docente leert ze haar cursisten hoe ze zichzelf kunnen ontplooien om andere mensen te helpen. Jeanine had altijd al bijzonder veel interesse in de mens en zijn levenshouding. Voordat ze anderen in hun ontwikkeling kon helpen, legde ze eerst zelf een innerlijke zoektocht af.

Deze zoektocht leidde na haar studies tot het moederschap en daarna terug naar de arbeidsmarkt waar ze zich opwerkte tot een directiefunctie. Met veel plezier hielp ze het bedrijf uitbouwen, maar nog meer voldoening haalde ze uit het opleiden en motiveren van het personeel. Ze tilde haar coaching kwaliteiten naar een hoger plan met een training van de bekende schrijver Dale Carnegie. Ze won eveneens prijzen voor haar verdiensten op het gebied van menselijke relaties en communicatie.

Ze wilde vervolgens haar innerlijke zoektocht verdiepen en behaalde diploma’s tot energetische coach, Script-As begeleider, aromatherapeut, edelsteentherapeut, massagetherapeut, Herbalpad trainer en Go4Balance adviseur. In haar echtgenoot Jef van Hove trof ze een soulmate met dezelfde interesses en haar carrière onderging een metamorfose. Samen richtten ze in 2004 hun praktijk Zonnestreel op om mensen te ondersteunen in bewustwording en zelfontplooiing. Het opleiden van chakratherapeuten is Jeanine ’s levensmissie geworden!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.