Inschrijven

Cursus Massage gun (percussie massage)

De allereerste massage gun cursus voor professionals!
de eerste cursus massage gun ontwikkeld door Wellness Academie
De allereerste massage gun cursus voor professionals!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 329

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Een massage gun of percussie apparaat is een instrument, dat eigenlijk in geen enkele massagepraktijk mag ontbreken. Maar dan moet je er wel als een pro mee kunnen werken. Van wie kun je dat beter leren, dan van een ervaren docent en pionier binnen de massagebranche. Daarvoor ben je bij Wellness Academie op de juiste plek. Wij hebben de allereerste cursus massage gun (percussie massage) voor massagetherapeuten ontwikkeld!

Voordelen van de cursus massage gun

Een groot voordeel van de massage gun is dat je hiermee als massagetherapeut de belasting van je handen en vingers kunt verminderen. Tegelijkertijd kun je met deze tool diep inwerken op het lichaam, vanwege de stevig kloppende en trillende bewegingen. Je maakt gemakkelijk spieren soepeler en masseert spierknopen los. Ook kun je diep inwerken op het bindweefsel en de bloedcirculatie optimaliseren.

De massage gun is onder meer toepasbaar bij herstel na blessure, ter ontspanning, als voorbereiding op inspanning en voor het vergroten van mobiliteit. De technieken die je leert zijn uitstekend te combineren met de basis massage, die je leert in onze opleiding massagetherapeut. Daarnaast is het ook interessant om de cursus massage gun te combineren met onze cursus sportmassage (basis), de complete opleiding sportmassage, de cursus triggerpointmassage of de cursus hot stone massage.

De massage gun is een ‘must have’ voor alle professionele massagetherapeuten!

Inhoud van de cursus massage gun

De cursus start met een introductie over wat een massage gun is. We bespreken diverse merken die op de markt zijn. Daarbij geven we tips over waar je op moet letten bij de aanschaf van een massage gun, zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken.

Het grootste deel van de cursus bestaat uit praktijk. Je gaat onder de deskundige begeleiding van je docent diverse technieken oefenen, waaronder ontspanningstechnieken, diepe weefsel technieken, mobiliserende percussietechnieken en technieken voor spierherstel, triggerpoints en littekens. Er is aandacht voor het behandelen van diverse lichaamsdelen en veelvoorkomende probleemzones.

Het is niet nodig om vooraf een massage gun aan te kopen. Wij voorzien voor onze studenten een massage gun om te gebruiken tijdens de lessen. Wil je je eigen gun aankopen? Dan kan je via Blackroll al een exemplaar aankopen vanaf 189,90 euro.

Schrijf je in voor de cursus massage gun!

De cursus massage gun is een 2-daagse weekendcursus van 10:00 tot 17:00. Tijdens de lessen staat je docent ook voor je klaar om al jouw specifieke vragen te beantwoorden over je dagelijkse werkzaamheden als massagetherapeut, je toepassingsdomeinen en het integreren van de massage gun binnen je praktijk. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Wie eenmaal de massage gun technieken beheerst, wil niet meer zonder werken! Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in, want de plaatsen zijn beperkt! Wil je daarna nog verder studeren? Dan is onze cursus bindweefselmassage eveneens een aanrader.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Wat is een massage gun?
 • Welke massage guns zijn er?
 • Waarop letten bij de aanschaf?
 • Toepassingsdomeinen
 • Contra-indicaties
 • Ontspanningstechnieken
 • Diepe weefsel technieken
 • Fasciale behandeltechnieken
 • Mobiliserende percussietechnieken
 • Spierherstel technieken
 • DOMS technieken
 • Triggerpoint technieken
 • Combinatietechnieken dynamische cupping – percussie
 • Combinatietechnieken sportmassage – percussie
 • Littekenweefsel technieken

Prijs

329 euro

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 7 oktober 2023
Alle data: 07/10 & 08/10 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 24 februari 2024
Alle data: 24/02 & 25/02 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Mario Blokken

Docent in Hasselt

Recensies

C. Hermy (28-02)

Gevolgd in Hasselt

Persoon die met veel passie zijn kennis doorgeeft en vooral de manier van overbrengen ,doordat je goed weet waar je mee bezig bent . Een zeer leerrijke weekend geweest en ik zal zeker nog bij Mario nog cursussen volgen . Mvgrt Hermy

J. Van Camp (28-02)

Gevolgd in Hasselt

De cursus is uitstekend gegeven !

J. Verheeke - v. Haasen (28-02)

Gevolgd in Hasselt

Mario is een zeer gedreven, enthousiaste en vooral kundige docent. Op zijn vakgebied waarschijnlijk een van de beste.

M. Antonis (28-02)

Gevolgd in Hasselt

Fijne cursus met goede inzichten in het gebruik van de gun. Mario is een vakman met een fijne presentatie. Fijne lessen gehad.

S. Heirbaut (24-05)

Gevolgd in Hasselt

Zoals steeds bij Mario: topkwaliteit. Je kan met het geleerde direct aan de slag.

W. Kuipers (24-05)

Gevolgd in Hasselt

Super cursus, Mario is een topper!

F. Deerveld (11-05)

Gevolgd in Amsterdam

Het was een top cursus. Mario weet zo ontzettend veel. Altijd fijn om zijn lessen te volgen. Ik ben blij een van de eerste te zijn die deze cursus heeft gevolgd. Top

C. Dialas (10-05)

Gevolgd in Amsterdam

Mario heeft veel kennis en weet het op een leuke grappige manier over te brengen.

D. Muys (10-05)

Gevolgd in Amsterdam

Zeer leerzame cursus en meerwaarde voor massage behandelingen

F. Holzapfel (10-05)

Gevolgd in Amsterdam

Hele goede en nuttige cursus met nieuwe technieken.

A. Zwanenburg (10-05)

Gevolgd in Amsterdam

Fantastisch

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.