Inschrijven

Cursus Medical taping voor gevorderden

Bekwaam je in gevorderde medical taping technieken!
Bekwaam je in gevorderde medical taping technieken!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 179

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Heb je een grote interesse in medical taping? Ben je al bekend met de basisprincipes van deze behandelwijze en heb je de basistechnieken in de vingers? Dan ben je hier aan het juiste adres om dieper te duiken in de mogelijkheden van medical taping. In deze cursus medical taping voor gevorderden kijken we verder dan de klassieke toepassingen! 

Een verdieping in de medical taping

Medical taping is ontwikkeld in de jaren ’70 van de vorige eeuw in Japan en Korea en vond al gauw zijn weg naar het westen. Medical taping houdt in dat je door het aanbrengen van elastische tape het lichaam helpt in balans te blijven. Daarnaast kun je hiermee diverse lichamelijke klachten verminderen. De kerngedachte is dat spieren niet alleen belangrijk zijn voor beweging, maar dat ze ook veel invloed hebben op het bloedvaten- en lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Met medical taping kunnen problemen, die hieraan gerelateerd zijn, behandeld worden; niet door spieren te fixeren, maar door ze te activeren met tape. In deze cursus medical taping gaan we verder kijken en nieuwe technieken aanleren. 

Leer o.a. de dieper gelegen spieren behandelen met medical taping

Inhoud cursus medical taping voor gevorderden

De cursus medical taping voor gevorderden is bedoeld om behandelingen nog effectiever te maken. We gaan ons verdiepen in spierkettingen, die je helpen om gecombineerde technieken in te zetten voor betere resultaten. Verder gaan we aan de slag met houdingscorrecties via taping. Een ander onderdeel van deze cursus is het leren gebruiken van de segmentale samenhang via het bindweefsel. Hiermee kun je verrassende effecten bereiken, zoals je die nog nooit eerder hebt bereikt. Daarnaast besteden we aandacht aan het behandelen van dieper gelegen spieren.

Voordelen van onze cursus

Heb je gemerkt dat je als taper in de praktijk soms tegen grenzen aanloopt? Dan zul je deze met de gevorderden technieken, die je in deze cursus leert, kunnen overschrijden. Met de nieuwe technieken kun je je klanten nog beter helpen en jezelf nog beter profileren als medical taping therapeut. Onze cursus medical taping voor gevorderden is praktijkgericht, je krijgt les van een zeer ervaren docent en dankzij de kleine lesgroepen ben je verzekerd van voldoende persoonlijke begeleiding. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat medical taping voor gevorderden. 

Lesindeling

1-daagse cursus

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van anatomie, pathologie en fysiologie.

Inhoud

 • Verdieping medical taping
 • Spierkettingen
 • Gecombineerde technieken
 • Houdingcorrecties met tape
 • Segmentale samenhang via het bindweefsel
 • Dieper gelegen spieren

Prijs

179 euro (+ 20 euro verbruikskosten)

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Datum: zondag 26 september 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Mario Blokken

Docent in Hasselt

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.