Cursus Medical taping

Bevorder met elastische tape het herstellend vermogen van het lichaam
€ 160
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Wil je leren om het medical taping concept toe te passen? Het medical taping concept wordt wereldwijd door steeds meer professionele therapeuten toegepast. Ontdek ook de genezende werking van deze methode tijdens deze korte, maar intensieve medical taping cursus, waarmee je straks veel mensen van dienst kunt zijn. Het is prima toe te passen als een op zichzelf staande behandelwijze, maar het kan ook een interessante aanvulling zijn op je overige diensten als lichaamstherapeut.

Gezonde spieren voor een gezond lichaam

Een gezond spierstelsel werkt in op veel meer facetten van de gezondheid dan veel mensen denken. Oosterse therapeuten zijn van mening dat spieren niet enkel belangrijk zijn voor beweging, maar dat ze ook invloed hebben op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Kortom, op het functioneren van het volledige lichaam. Functioneren de spieren niet goed, dan kan dit leiden tot allerlei gezondheidsklachten. Door de spieren te ondersteunen met elastische tape wordt het herstellend vermogen van het lichaam aangesproken. Tijdens deze cursus leer je alles over de achtergronden van medical taping, de soorten tape en de toepassingen van medical taping.

Met de cursus Medical Taping leer je om de complete gezondheid te bevorderen

Niet fixeren, maar activeren

Bij het medical taping concept is de tape die wordt gebruikt niet bedoeld om te fixeren, zoals dat met niet-elastische sporttape wordt gedaan, maar om te activeren. De tape zorgt ervoor dat de huid iets wordt opgetild, waardoor er meer ruimte ontstaat in het onderhuids bindweefsel. De druk op de zenuwreceptoren, bloedvaten en lymfevaten die hierin liggen wordt verlicht met als gevolg meer bewegingsvrijheid, minder pijn en het bevorderen van de eigen geneeskracht van het lichaam. Met een cursus medical taping zul je veel mensen kunnen helpen met het verlichten van hun pijnklachten.

Praktisch toepassen medical taping

Tijdens deze cursus medical taping ga je zelf zo veel mogelijk praktisch aan de slag. Er wordt binnen deze behandelwijze gebruikgemaakt van vier verschillende kleuren tape: blauw, roze, beige en zwart. Elke kleur heeft zijn eigen kenmerken en uitwerkingen. Je leert de verschillende manieren waarop de tape kan worden aangebracht en voor welke doeleinden. Je zult tijdens deze opleiding medical taping ontdekken dat de toepassingsgebieden zeer uitgebreid zijn. Let wel: voor deze cursus moet u beschikken over een basiskennis anatomie en fysiologie (zie onze cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie).

De leerstof van deze cursus zit ook vervat in de cursus Sportmassage voor gevorderden.

Indeling

1 dag van 10u tot 17u / vanaf juli 2017: 2 dagen van 10u tot 17u

Inhoud

 • Achtergronden medical taping
 • Werking medical taping
 • Soorten tape
 • Toepassingsgebieden
 • Aanbrengen van medical tape

Opleidingsdata

Amsterdam

Weekendreeks

Startdatum: 12 augustus 2017
Alle data: 12/08 & 13/08 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt

Weekendreeks

Startdatum: 23 september 2017
Alle data: 23/09 & 24/09 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: 3 februari 2018
Alle data: 03/02 & 04/02 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 160 euro (+ 45 euro verbruikskosten)

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docent

Mario Blokken

Docent in Amsterdam & Hasselt

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Impressievideo

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Recensies

T. Gerrickens-Zöld (12-12-2016)

Gevolgd in Hasselt

Een hele goede en fijne cursusdag die voorbij vloog. De medical taping is direct in te zetten in mijn praktijk. Dank Mario voor de deskundige begeleiding. Ik zal zeker letten op de "afronding" van de hoekjes.

N. Christiaens (12-10-2016)

Gevolgd in Hasselt

Een leerrijke cursus in een kleine groep met voldoende aandacht voor iedereen.

P. Vervoort (26-09-2016)

Gevolgd in Hasselt

een zeer intressante cursus gegeven door een top docent

D. Slingers (09-02-2016)

Gevolgd in Hasselt

De docent geeft tijdens deze dag een goede know how mee dit ondanks de beperkte duur. Voor mij Mogen er meerdere dagen uitgetrokken worden om zo elke vaak voorkomende problemen te laten aan bod komen.

B. Alenis (09-02-2016)

Gevolgd in Hasselt

Het was een zeer goede en leerzame cursus. Docent is en blijft de beste!

G. Van Den Akker (09-12-2015)

Gevolgd in Hasselt

Top!

D. Taffin (09-12-2015)

Gevolgd in Hasselt

Bij het binnenkomen direct een goed gevoel . De leraar straalt echt passie uit voor het vak . Het was zeker de lange rit waard en ik kom zeker nog terug

S. Vandenberg (05-10-2015)

Gevolgd in Hasselt

Mr Blokken is zeer gedreven, speelt in op directe vragen en is zeker specialist op zijn vakgebied.

Y. Broekhuis (23-09-2015)

Gevolgd in Hasselt

heel fijn leermoment, je krijgt veel ze zien en heel veel methodes om te leren. Telkens komt Mario langs om je aanwijzegingen te geven of om uit te leggen waarvoor iets dient en wat het uiteindelijke doel is.

M. Vonk (22-04-2015)

Gevolgd in Hasselt

Een zeer leerzame cursus, een toegevoegde waarde op sportmassage etc

M. Huijsmans (21-04-2015)

Gevolgd in Hasselt

Duidelijke cursus, concreet en direct toepasbaar

R. Nijpels (15-04-2015)

Gevolgd in Hasselt

De cursus was duidelijk en leerzaam. Eerst een beetje theorie om duidelijk te maken wat je met Medical Taping Concept kunt doen, en hoe het werkt. Daarna duidelijke voorbeelden van taping in de praktijk. Daarnaast genoeg tijd en aandacht voor vragen en evt. aanpak.

klanten vertellen 9,1 243 Beoordelingen