Inschrijven

Cursus Meridiaan taping & crossing

Leer energieblokkades oplossen met medical taping en crossing
Leer energieblokkades oplossen met medical taping en crossing

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 289

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Mensen weer laten sprankelen van de energie? Dat kan met meridiaan taping en crossing. Meridiaan taping en cross taping helpt om blokkades in de energiebanen van het lichaam op te lossen. Deze therapievorm is een onderdeel van het medical taping concept. Steeds meer therapeuten ontdekken hoe ze hiermee op effectieve wijze mensen kunnen helpen bij het verlichten van lichamelijke en psychische klachten. Het kan toegepast worden als zelfstandige behandelwijze of als aanvulling op andere therapieën.

Levensenergie moet ongehinderd stromen

Voor een gezond en gelukkig leven is een ongehinderde doorstroom van de levensenergie door de energiebanen van ons lichaam essentieel. De uitdagingen waar we in ons dagelijks leven voor komen te staan (zoals spanningen en ziektes), kunnen ertoe leiden dat er blokkades ontstaan. Als deze blokkades niet tijdig worden opgeheven steken lichamelijke en psychische klachten de kop op. Meridiaan taping en cross taping zijn behandelwijzen die hierbij kunnen helpen. Je leert er alles over tijdens deze cursus meridiaan taping en crossing.

Geef mensen nieuwe energie met een cursus Meridiaan Taping & Crossing

Praktisch aan de slag

Ofschoon deze cursus je meeneemt naar de roots van deze behandelwijzen, ga je daarna vooral zelf aan de slag. Je leert hoe je de meridianen en acupunten kunt beïnvloeden door het aanbrengen van tape. Hiervoor is het nodig dat je leert om blokkades op te sporen. De meridiaan tape laat de huid iets omhoogkomen waardoor er ruimte wordt gecreëerd voor een betere doorstroming van de levensenergie. Bij cross taping wordt er gewerkt met vierkante patches op probleempunten. Verder zal er aandacht worden besteed aan het behandelen van storende littekens op de meridianen. Basiskennis van meridianen, bijvoorbeeld via de cursus meridianen & elementenleer, is noodzakelijk voor het volgen van deze cursus.

BATC erkend certificaat

Na afloop van de cursus meridiaan taping en crossing ontvang je een certificaat dat ook erkend wordt door het BATC als bijscholing. Nederlandse cursisten aangesloten bij het BATC verdienen met deze cursus studiepunten.

Indeling

2 dagen van 10u tot 17u.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van meridianen- & elementenleer.

Inhoud

 • Inhoud cursus meridiaan taping
 • Geschiedenis en achtergrond
 • Meridianen en acupunten
 • Toepassingsmogelijkheden
 • Praktische uitvoering meridiaan taping
 • Praktische uitvoering cross taping
 • Behandelen van littekens

Prijs

289 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 1 februari 2020
Alle data: 01/02 & 02/02 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jos Koch

Docent in Hasselt

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.