Inschrijven

Cursus Mobilisatie & Stretching

Leer hoe je het complete bewegingsapparaat in balans brengt!
Leer hoe je het complete bewegingsapparaat in balans brengt!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Onze cursus mobilisatie & stretching is een onmisbare bijscholing voor massagetherapeuten. Je leert hoe je met de juiste technieken het functioneren van het bewegingsapparaat nog effectiever kunt bevorderen. Er is niet alleen aandacht voor de conditie van spieren, maar we kijken ook naar de mobiliteit en flexibiliteit van gewrichten en andere weefsels voor het bereiken van een totale lichamelijke balans.

Minder blessures en betere prestaties

Je ontdekt hoe mobilisatie en stretching een waardevolle aanvulling zijn op elke massagebehandeling. Een ontspannen spier dankzij massage is een goed begin en belangrijk voor het herstel, maar hiermee kun je meestal niet alle klachten oplossen. Een spier staat niet op zichzelf. Daarom focussen we op het dynamisch concept, oftewel op de conditie van het complete bewegingsapparaat en de volledige lichamelijke balans. Met de technieken die je in deze cursus mobilisatie & stretching leert, kun je gewrichten ontlasten en de flexibiliteit verhogen. Je werkt zo proactief op het verlagen van de blessuregevoeligheid en het vergroten van het prestatievermogen.

De cursus mobilisatie & stretching is een onmisbare bijscholing voor sportmasseurs!

Inhoud cursus mobilisatie & stretching

De cursus mobilisatie & stretching is een praktijkgerichte cursus, maar wel met aandacht voor een goede theoretische basis. Het is belangrijk dat elke behandeling steeds gegrond is op een goede redenering. Waarom, wanneer en hoe voer je bepaalde technieken uit? We gaan oefenen met het uitvoeren van functionele mobiliteits- en flexibiliteitstesten, om vandaaruit de juiste behandeling te kiezen. Je leert onder meer om dynamische stretchingstechnieken uit te voeren op alle lichaamsdelen. Daarbij komt ook de algemene mobilisatie van gewrichten door dynamische manipulatie aan bod.

Mobilisatie & stretching cursus met certificaat!

De cursus mobilisatie & stretching is een interessante aanvulling op een Opleiding Sportmasseur of een Opleiding Massagetherapeut. Het is eigenlijk een relevante bijscholing voor elke massagetherapeut voor het verrijken van zijn of haar behandelingen. Zoals je mogelijk al van Wellness Academie gewend bent, krijg je les in een kleine groep en van een gedreven docent. Er is veel ruimte om te oefenen onder deskundige begeleiding, zodat je na afloop in staat bent om het geleerde zelfstandig in de praktijk te brengen. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat mobilisatie & stretching. 

Lesindeling

2-daagse cursus

 

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van anatomie, pathologie en fysiologie.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie mobilisatie & stretching
 • Het bewegingsapparaat
 • Mobiliteits- en flexibiliteitstesten
 • Beredeneren van de behandeling
 • Dynamische stretchtechnieken
 • Mobilisatie van gewrichten

Prijs

Voor de opleiding in België: 0 euro
Voor de opleiding in Nederland: 0 euro

Opleidingsdata

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.