Inschrijven

Cursus Numerologie

Leer leven in overeenstemming met je wezenlijke natuur!
Leer leven in overeenstemming met je wezenlijke natuur!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 319

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

In de cursus numerologie maak je kennis met de numerologie volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. Circa 3000 jaar voor onze jaartelling legden de meesters van het Verre Oosten de eerste steen voor Jui Gong Ming Li, een unieke vorm van numerologie. Deze methode helpt je om te ontdekken wie je werkelijk bent. Je ontwikkelt eveneens inzicht in de elementen die bepalen wie je bent. Vervolgens kun je deze kennis ook inzetten om anderen te helpen om zichzelf beter te leren kennen.

Voor wie is deze cursus numerologie geschikt?

De cursus numerologie is voor iedereen toegankelijk met interesse in deze materie. Daarnaast is het ook een interessante bijscholing voor wellness therapeuten als aanvulling op hun bestaande behandelingen; vooral als je in je praktijk veel aandacht hebt voor zelfontplooiing, zelfkennis en het leven in overeenstemming met je wezenlijke natuur. Een belangrijke rode draad door de cursus is de vraag waarom we vaak niet de ruimte nemen om in harmonie te leven met de natuur en hoe we dat anders kunnen aanpakken. Kortom, zie deze cursus als een oproep om ruimte te scheppen voor een leven in overeenstemming met de Dao, onze Wezenlijke Natuur.

Leer met numerologie volgens de TCM het potentieel van elk persoon te ontdekken!

Inhoud cursus numerologie

Je leert in deze cursus alles over de geschiedenis en de achtergrond van de oosterse numerologie, die ook wel de 9 sterren astrologie wordt genoemd. Vervolgens is er aandacht voor hoe je binnen deze methode een horoscoop berekent. Je gaat kijken naar hoe mensen beïnvloed worden door 9 soorten energie (Ki), waarin de 5 elementen verschijnen. Deze methode heeft tot doel om mensen soepel te leren meebewegen op het ritme van deze 9 natuurlijke fasen van verandering. Je leert het begrip Wu-wei kennen, de spontane beweging in harmonie met de veranderingen van de natuur. Het is wat van een mens een gezond mens maakt. Je kunt het zien als de mentaliteit, die voorkomt dat er onnatuurlijke levenshoudingen ontstaan, die tot onheil leiden. Deze cursus helpt je om het potentieel van elk persoon te ontdekken.

Waarom kiezen voor deze cursus?

Wat deze cursus numerologie bijzonder maakt, is de toegankelijke benadering en de manier waarop de materie tastbaar wordt gemaakt en inspeelt op de directe leefwereld van mensen. Er is tijdens de lessen veel ruimte voor oefening en reflectie. Vanwege de kleine lesgroepen is het mogelijk om op een treffende wijze aansluiting te bieden op wat de cursisten al leerden of nog willen leren. Kortom, de cursus zal zo veel mogelijk cursist gestuurd zijn om samen tot een zo optimale leerervaring te komen. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat numerologie! Andere cursussen die je mogelijk interesseren, zijn: de cursus Chinese voedingsleer en de cursus facemapping.

Doelgroep

Iedereen die op een professionele manier wilt leren werken met numerologie

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie numerologie
 • Doel en toepassingen
 • Horoscoop berekenen
 • 9 sterren astrologie
 • 10 aanleg-energieën
 • Principe van Yin en Yang
 • De 5 elementen
 • 9 ziele-energieën
 • Hasia zonnekalender

Prijs

319 euro

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 25 november 2023
Alle data: 25/11 & 26/11 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 10 juni 2023
Alle data: 10/06 & 11/06 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 9 maart 2024
Alle data: 09/03 & 10/03 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Koen Reynders

Docent in Amsterdam & Hasselt

Koen Reynders had altijd een grote interesse in astrologie. Hij maakte eerst kennis met de klassieke westerse astrologie, maar ging al gauw op zoek naar andere astrologische systemen, die dichter bij de natuur stonden. Zijn interesse werd gewekt door de oude Chinese astrologie van de negen huizen (Jui Gong Ming Li).

Binnen de oosterse numerologie vond Koen precies wat hij zocht. Hij neemt binnen dit systeem mensen mee op zoek naar de diepere betekenis van de gebeurtenissen en de ziekteverschijnselen die op hun pad komen. Hij ziet zijn werk als coach als een roeping. Het is zijn missie om mensen te leren om hun zelfhelend vermogen aan te spreken. Zijn lessen en workshops staan in het teken van het tegengaan van stagnaties en het vullen van ruimtes met energie.

Koen volgde opleidingen in de Traditionele Chinese Geneeskunde onder de vleugels van Jos Koch. Nu is het zijn beurt om deze rijke expertise op anderen over te brengen als coach en docent. Koen startte zijn eigen praktijk, bundelde zijn kennis en ervaring in een boek en staat nu ook klaar als docent van Wellness Academie voor het overbrengen van de taoïstische filosofie. Deze filosofie is erop gericht om mensen dichter bij hun ‘Wezenlijke Natuur’ te brengen.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Is de campus in Rotterdam bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Rotterdam is bereikbaar via het openbaar vervoer. Wij zijn gelegen op wandelafstand van NS station Alexander. Er zijn ook diverse bushaltes in de korte omgeving van onze locatie.
 • Is de campus in Amsterdam bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Amsterdam is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Wij zijn gelegen op wandelafstand van NS station Sloterdijk.
 • Is de campus in Gent (Drongen) bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Gent (Drongen) is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Op korte wandelafstand van de campus is er een bushalte. De juiste uurregeling kan u raadplegen op delijn.be.
 • Is de campus in Antwerpen (Wilrijk) bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Wilrijk is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Op korte wandelafstand van de campus is er een bushalte. De juiste uurregeling kan u raadplegen op delijn.be.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.