Cursus Sappen- & ontgiftingskuren

Help mensen met het reinigen van hun lichaam met sappen- en ontgiftingskuren
€ 265
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Detoxen is ‘hot’, maar het is beslist meer dan een hype. Ongezonde voeding, verkeerde voedingskeuzes, onwetendheid met betrekking tot voeding, te veel stress, te weinig beweging; het is aan de orde van de dag! Wil je meehelpen het tij te keren? Volg dan deze cursus sappen- & ontgiftingskuren. Je leert hoe je mensen kunt helpen hun lichaam te zuiveren, zodat gezondheidsproblemen minder kansen krijgen!

´Ik zit niet lekker in mijn vel´

Hoe vaak hoor je niet dat mensen dit zeggen? Meestal weet men niet goed hoe dit komt. Men heeft klachten als vermoeidheid, slapeloosheid, een doffe huid, stijve spieren, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn etc. Een verontreinigd lichaam en een vermoeide geest liggen hieraan vaak ten grondslag. Onze moderne levensstijl vergt veel van lichaam en geest. Er zijn vele factoren die verontreinigend werken. De cursus sappen- en ontgiftingskuren biedt uitkomst.

Weet wat je eet!

De meeste mensen weten wel dat producten als koffie, alcoholhoudende dranken en tabak zeer verontreinigend zijn. Maar wat dacht je van vlees met groeihormonen, bespoten groenten en de talloze producten vol geraffineerde suikers? Dan hebben we het nog niet gehad over conserveringsmiddelen en geur-, smaak- en kleurstoffen! Al deze verontreinigende stoffen hopen zich op in het lichaam en deze opeenhoping komt vroeg of laat tot uiting in allerlei gezondheidsklachten.

Overige verontreinigende factoren

Maar niet alleen verkeerde voeding leidt tot de opeenhoping van afvalstoffen. Er zitten eveneens schadelijke stoffen in producten voor lichaamsverzorging als cosmetica, crèmes en deodorant en ook de lucht die we inademen is niet altijd even schoon. Verder kunnen ook te veel stress en andere psychologische factoren de afvoer van afvalstoffen uit ons lichaam blokkeren. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam belemmerd waardoor gezondheidsklachten nog sneller de kop opsteken. Tijdens deze cursus sappen- en ontgiftingskuren leer je hier alles over.

Cursus Sappen- en Ontgiftingskuren: help mensen gezonder te leven

Sappen- & ontgiftingskuren als antwoord

Tijdens deze cursus sappen- en ontgiftingskuren wordt er dieper ingegaan op de oorzaken van opgehoopte afvalstoffen. Daarna leer je hoe je met sappen- en ontgiftingskuren hieraan het hoofd kunt bieden. Ook wordt er aandacht besteed aan wanneer detoxen wel en niet aangewezen is. Andere onderwerpen waarop in deze cursus de nadruk ligt zijn zuren en basen, detoxdip, toxische stoffen en het spijsverteringsstelsel. Vervolgens leer je alles over kuren; systematiek, mentale voorbereiding, tijdstip, darmschoonmaak met sappen, voeding & vitamines, recepten voor sappen, bewegen en sport en lichaamshygiëne

Erkend certificaat

Na afloop van de cursus sappen- en ontgiftingskuren ontvang je een erkend certificaat. De cursus wordt ook in Nederland erkend door het BATC als bijscholing. Nederlandse cursisten aangesloten bij het BATC verdienen met deze cursus studiepunten.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u.

Inhoud

 • Detoxen
 • Wel en niet detoxen
 • Zuren en basen
 • Detoxdip
 • Toxische stoffen
 • Spijsverteringsstelsel
 • Basis voorstelling van de spijsverteringsorganen
 • Kuren
 • Systematiek
 • Mentale voorbereiding
 • Tijdstip
 • Darmschoonmaak (met sappen)
 • Voeding & vitamines
 • Enkele recepten voor sappen (geen kookles)
 • Bewegen en sport
 • Lichaamshygiëne

Opleidingsdata

Hasselt

Weekendreeks

Startdatum: 21 oktober 2017
Alle data: 21/10 & 22/10 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 265 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docent

Aschwin Van Diermen

Docent in Hasselt

Aschwin van Diermen (1974) is de docent voor de Cursus Sappen & Ontgiftingskuren van de Wellness Academie. Gezondheid, goede voeding en andere mensen hierin begeleiden is zijn roeping.

De carrière van Aschwin begon als verkoper van voedingssupplementen voor betere sportprestaties, afvallen en gezondheidsklachten. Wat is de werking van deze supplementen? En wat is de rol van voeding? Om antwoord te vinden op deze vragen volgde hij een thuisstudie orthomoleculaire voedingsleer. Hier lag zijn hart! Hij studeerde verder; eerst medische basiskennis, daarna orthomoleculaire geneeskunde.

Hij behaalde zijn diploma en werd orthomoleculair therapeut in de praktijk van zijn echtgenote Hedwig, gespecialiseerd in massagetherapie, meditatie, mindfulness en colon hydrotherapie. Samen met zijn echtgenote vormt hij een effectief team voor het organiseren van detoxkuren, het behandelen van darmontstekingen, overgewicht, reumatische klachten etc. Aschwin blijft zich ook voortdurend bijscholen, hij volgde o.a. een studie integrale personal trainer.

Gezondheid staat centraal in het leven van Aschwin. Hij heeft zijn kennis en ervaring verwerkt in de Cursus Sappen & Ontgiftingskuren om als docent aan de Wellness Academie zijn visie verder uit te dragen. Met zijn ervaring als personal trainer is hij in staat om zijn cursisten uitstekend te begeleiden!

Locaties

 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

  Impressievideo

  Stuur door

  Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


  Mijn naam

  Mijn e-mailadres

  E-mailadres ontvanger

  Veelgestelde vragen

  • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

   Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

  • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

   Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

  Recensies

  D. Maas (07-06-2016)

  Gevolgd in Hasselt

  Er ging een geheel nieuwe wereld voor me open. Een 10+ voor het enthousiasme waarmee het gebracht wordt. Een aanrader!

  klanten vertellen 9,1 231 Beoordelingen