• 011-872703
 • 0800-0980980

Cursus Sugar waxing (suikerharsen)

Leer ontharen met suiker met deze cursus sugar waxing!
€ 265
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend diploma!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Wil je leren ontharen met suiker? Sugar waxing is geen nieuwe methode. Het werd al eeuwen geleden toegepast als methode om van ongewenste lichaamsbeharing af te komen. Sinds kort is deze effectieve ontharingsmethode herontdekt. Sugar waxing biedt veel voordelen. Volg hier de cursus sugar waxing en verras je klanten met het aanbieden van deze milde ontharingswijze met langdurig resultaat.

De goede kant van suiker

Suiker in voeding is slecht voor de gezondheid, dat weet iedereen, maar suiker is daarentegen wel een goed ingrediënt om mee te ontharen! Voor sugar waxing wordt een suikergel gebruikt, die bestaat uit suiker, water en citroen. Er komen dus geen chemische middelen aan te pas, zoals dat wel het geval is bij sommige andere ontharingsproducten. Sugar waxing is een natuurlijke en veilige ontharingsmethode voor mannen en vrouwen. Ontharen met suiker is geschikt voor alle lichaamsdelen, omdat het een zachte methode is, het kan dus ook voor het gezicht gebruikt worden. Je leert er alles over tijdens de cursus sugar waxing!

De voordelen van sugar waxing

Sugar waxing is een methode die op hele korte haartjes toegepast kan worden. Je kunt sugar waxing al eerder gebruiken, dan harsen. De haartjes worden met wortel en al verwijderd, zodat de haartjes lang wegblijven. Als de haartjes terugkomen zijn ze zachter. De suiker maakt de huid zacht, waardoor het minder pijnlijk is dan harsen. De suikergel is daarom eveneens geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De suikergel geeft geen allergische reacties en is in wateroplosbaar waardoor schade aan apparatuur of kleding wordt vermeden. Suikergel is niet temperatuurgevoelig, economisch in gebruik en hygiënisch, omdat suiker een natuurlijk conserveringsmiddel is dat bacteriën geen kans geeft.

Meer tevreden klanten met de milde ontharingstechniek sugar waxing

Inhoud cursus sugar waxing

De cursus sugar waxing start met een kort theoretisch gedeelte met basiskennis van huid en haar. Je leert meer over de groeifases van het haar, de diverse soorten overbeharing en belangrijke aandachtspunten voor het uitvoeren van de behandeling. Er wordt ook aandacht besteed aan de omgang met de klant en het geven van advies. Andere essentiële onderwerpen die aan bod komen in deze cursus ontharen met suiker zijn; product- en materiaalkennis en hygiëne. Het grootste deel van de cursus sugar waxing bestaat uit praktijkles, waarin je een volledige behandeling sugar waxing leert uitvoeren.

Een cursus sugar waxing iets voor jou?

De cursus sugar waxing is voor iedereen toegankelijk en is vooral een ideale aanvulling voor mensen die werkzaam zijn binnen de beauty- en wellness branche. Sugar waxing is een ontharingsmethode waar veel vraag naar is, vanwege de vele voordelen en vooral vanwege de mildheid van de behandeling. Je krijgt les in een beperkte groep en wordt begeleid door een ervaren vakdocent. Na afloop van de cursus sugar waxing ontvang je een certificaat.

Prijs


265 euro
(+ 30 euro verbruikskosten)

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat


Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie


Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)
 • Rotterdam
  Marten Meesweg 8
  3068 AV Rotterdam  (Zuid-Holland)

Opleidingsdata

Hasselt

Weekendreeks

Startdatum: 22 december 2018
Alle data: 22/12 & 23/12 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00
(Nog maar 1 vrije plaats!)

Startdatum: 13 april 2019
Alle data: 13/04 & 14/04 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: 21 september 2019
Alle data: 21/09 & 22/09 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Amsterdam

Weekendreeks

Startdatum: 8 april 2019
Alle data: 08/04 & 15/04 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: 14 december 2019
Alle data: 14/12 & 15/12 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: 15 december 2018
Alle data: 15/12 & 16/12 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam

Weekendreeks

Startdatum: 12 oktober 2019
Alle data: 12/10 & 13/10 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00


Docenten

Jelena Lesnik

Docent in Amsterdam & Hasselt

Jelena Lesnik was al sinds haar tienerjaren bezig met beauty en had vooral veel interesse in harsen. Haar vriendinnen wisten haar te vinden voor een mooie, gladde huid. Maar voordat haar professionele carrière in de beautybranche begon, maakte ze eerst enkele omwegen, die haar loopbaan uiteindelijk op bijzondere wijze hebben verrijkt.

Jelena werkte vele jaren in restaurants, voordat zij haar studie commerciële economie volgde aan de Hogeschool van Rotterdam. Ze behaalde haar diploma en ging aan de slag als accountmanager, maar dit maakte haar niet helemaal gelukkig. Haar eerste grote liefde, de beautybranche, bleef roepen. Haar passie voor harsen werd alleen maar sterker. “Het geeft een goed gevoel als je merkt dat mensen na het harsen zoveel zelfverzekerder naar buiten lopen!”

Ze begon naast haar werk diverse beauty cursussen te volgen. Al gauw werd ze regelmatig ingehuurd door schoonheidssalons voor het verzorgen van Brazilian wax en body wax workshops. Ze ontdekte hoe leuk en inspirerend het was om haar kennis en vaardigheden over te dragen aan mensen met dezelfde interesses. Hier voelde ze zich helemaal in haar element en komt haar warme karakter helemaal tot zijn recht!

Binnen haar functie als docente bij Wellness Academie komen al haar skills samen, waardoor ze haar studenten een unieke leerervaring kan geven. Haar klantgerichtheid heeft zij verkregen in de horecabranche, haar marketing skills heeft zij geleerd tijdens haar opleiding en haar inspiratie en passie voor het onderwijs krijgt zij van haar leerlingen!

Mieke Strubbe

Docent in Hasselt

Mieke Strubbe begon haar loopbaan op 19-jarige leeftijd bij een dermatoloog, waar haar interesse voor huidverzorging en huidverbetering verder werd aangewakkerd. Binnen deze job leerde ze veel over de gezondheid van de huid en het behandelen van huidproblemen als acne. Ze kreeg de kans om onder deskundige begeleiding laserbehandelingen uit te voeren voor huidverbetering, permanente ontharing en bij couperose.

Mieke vervolgde haar loopbaan in een beauty salon, waar ze vooral haar kennis op het gebied van cosmetica uitbreidde. Ze werkte met uiteenlopende cosmeticamerken en -producten en deed een flinke dosis praktijkervaring op. Dat vond Mieke echter niet voldoende; ze wilde overal het fijne van weten en met de tijd meegroeien. Daarom volgde ze vele bijscholingen op het gebied van schoonheidszorg en make-up.

Ook het zelfstandig ondernemerschap trok haar! Op 26-jarige leeftijd startte ze haar eigen beauty salon, waar ze samen met haar team onder meer make-up verzorgde, wimperextensions plaatste en afslankbehandelingen aanbood. Ondertussen heeft ze haar eigen zaak verkocht en richt ze zich op het scholen van anderen met een passie voor het vak van schoonheidsspecialiste. Met veel plezier en toewijding is ze nu als docente verbonden aan Wellness Academie!

Recensies

N. Soenens (11-10)

Gevolgd in Hasselt

Super!!

J. leten (02-05)

Gevolgd in Hasselt

Super leuke cursus. Fijne groep en een TOP docente!

N. Kalkman (08-03)

Gevolgd in Hasselt

Absolute aanrader!!

Veelgestelde vragen

 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 16 tot 55 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde!

 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Binnen de wereld van opleidingsverstrekkers kan men beroep doen op Qfor. Dit is een onafhankelijk instituut dat kwaliteitsmetingen uitvoert. Wellness Academie liet een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren door Qfor. De resultaten van dit onderzoek waren uitmuntend op alle vlakken!

  Daarnaast kunnen studenten onafhankelijk een recensie geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

  Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen en u te compenseren indien nodig.

 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren alsook op zaterdag en zondag tussen 9u en 14u. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren