Inschrijven

Cursus Sugar waxing (suikerharsen)

Leer ontharen met suiker met deze cursus sugar waxing!
Leer ontharen met suiker met deze cursus sugar waxing!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 289

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wil je leren ontharen met suiker? Sugar waxing is geen nieuwe methode. Het werd al eeuwen geleden toegepast als methode om van ongewenste lichaamsbeharing af te komen. Sinds kort is deze effectieve ontharingsmethode herontdekt. Sugar waxing biedt veel voordelen. Volg hier de cursus sugar waxing en verras je klanten met het aanbieden van deze milde ontharingswijze met langdurig resultaat.

De goede kant van suiker

Suiker in voeding is slecht voor de gezondheid, dat weet iedereen, maar suiker is daarentegen wel een goed ingrediënt om mee te ontharen! Voor sugar waxing wordt een suikergel gebruikt, die bestaat uit suiker, water en citroen. Er komen dus geen chemische middelen aan te pas, zoals dat wel het geval is bij sommige andere ontharingsproducten. Sugar waxing is een natuurlijke en veilige ontharingsmethode voor mannen en vrouwen. Ontharen met suiker is geschikt voor alle lichaamsdelen, omdat het een zachte methode is, het kan dus ook voor het gezicht gebruikt worden. Je leert er alles over tijdens de cursus sugar waxing!

De voordelen van sugar waxing

Sugar waxing is een methode die op hele korte haartjes toegepast kan worden. Je kunt sugar waxing al eerder gebruiken, dan harsen. De haartjes worden met wortel en al verwijderd, zodat de haartjes lang wegblijven. Als de haartjes terugkomen zijn ze zachter. De suiker maakt de huid zacht, waardoor het minder pijnlijk is dan harsen. De suikergel is daarom eveneens geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De suikergel geeft geen allergische reacties en is in wateroplosbaar waardoor schade aan apparatuur of kleding wordt vermeden. Suikergel is niet temperatuurgevoelig, economisch in gebruik en hygiënisch, omdat suiker een natuurlijk conserveringsmiddel is dat bacteriën geen kans geeft.

Meer tevreden klanten met de milde ontharingstechniek sugar waxing

Inhoud cursus sugar waxing

De cursus sugar waxing start met een kort theoretisch gedeelte met basiskennis van huid en haar. Je leert meer over de groeifases van het haar, de diverse soorten overbeharing en belangrijke aandachtspunten voor het uitvoeren van de behandeling. Er wordt ook aandacht besteed aan de omgang met de klant en het geven van advies. Andere essentiële onderwerpen die aan bod komen in deze cursus ontharen met suiker zijn; product- en materiaalkennis en hygiëne. Het grootste deel van de cursus sugar waxing bestaat uit praktijkles, waarin je een volledige behandeling sugar waxing leert uitvoeren.

Een cursus sugar waxing iets voor jou?

De cursus sugar waxing is voor iedereen toegankelijk en is vooral een ideale aanvulling voor mensen die werkzaam zijn binnen de beauty- en wellness branche. Sugar waxing is een ontharingsmethode waar veel vraag naar is, vanwege de vele voordelen en vooral vanwege de mildheid van de behandeling. Je krijgt les in een beperkte groep en wordt begeleid door een ervaren vakdocent. Na afloop van de cursus sugar waxing ontvang je een certificaat.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis van ontharen
 • Soorten ontharingsmethodes
 • Voordelen van suikerontharing
 • Anatomie van het haar
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Benodigdheden
 • Suikerpasta opwarmen
 • Werkwijze en stappenplan
 • Behandelen van de verschillende zones
 • Naverzorging na het ontharen
 • Problemen na foutief ontharen

Prijs

289 euro (+ 35 euro verbruikskosten)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 24 juni 2023
Alle data: 24/06 & 25/06 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 18 november 2023
Alle data: 18/11 & 19/11 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 20 mei 2023
Alle data: 20/05 & 21/05 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Jelena Lesnik

Docent in Amsterdam & Rotterdam

Jelena Lesnik was al sinds haar tienerjaren bezig met beauty en had vooral veel interesse in harsen. Haar vriendinnen wisten haar te vinden voor een mooie, gladde huid. Maar voordat haar professionele carrière in de beautybranche begon, maakte ze eerst enkele omwegen, die haar loopbaan uiteindelijk op bijzondere wijze hebben verrijkt.

Jelena werkte vele jaren in restaurants, voordat zij haar studie commerciële economie volgde aan de Hogeschool van Rotterdam. Ze behaalde haar diploma en ging aan de slag als accountmanager, maar dit maakte haar niet helemaal gelukkig. Haar eerste grote liefde, de beautybranche, bleef roepen. Haar passie voor harsen werd alleen maar sterker. “Het geeft een goed gevoel als je merkt dat mensen na het harsen zoveel zelfverzekerder naar buiten lopen!”

Ze begon naast haar werk diverse beauty cursussen te volgen. Al gauw werd ze regelmatig ingehuurd door schoonheidssalons voor het verzorgen van Brazilian wax en body wax workshops. Ze ontdekte hoe leuk en inspirerend het was om haar kennis en vaardigheden over te dragen aan mensen met dezelfde interesses. Hier voelde ze zich helemaal in haar element en komt haar warme karakter helemaal tot zijn recht!

Binnen haar functie als docente bij Wellness Academie komen al haar skills samen, waardoor ze haar studenten een unieke leerervaring kan geven. Haar klantgerichtheid heeft zij verkregen in de horecabranche, haar marketing skills heeft zij geleerd tijdens haar opleiding en haar inspiratie en passie voor het onderwijs krijgt zij van haar leerlingen!

Lees verderInklappen

Lisa Van Hoecke

Docent in Hasselt

Lisa Van Hoecke startte haar professionele carrière in de sales, maar kwam er gauw achter dat een hele andere sector haar hart had gestolen: de beauty sector. Het leek haar heerlijk om voor andere mensen te kunnen zorgen en echt iets voor ze te kunnen betekenen, namelijk door ze te laten stralen met beauty behandelingen. Bij het inslaan van haar nieuwe weg, begon ze met een opleiding tot nagelstyliste.

Eenmaal haar diploma nagelstyliste op zak, wilde Lisa vooral veel praktijkervaring opdoen om haar nagelstyling kunsten naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Daarna volgde ze een opleiding sugaring. Met veel zorg en persoonlijke aandacht ontvangt ze inmiddels haar klanten in haar eigen salon, om ze heerlijk te verwennen en tot rust te laten komen. Ze had de smaak te pakken en een opleiding tot schoonheidsspecialiste kon niet uitblijven. Ondertussen biedt ze een breed scala aan beauty behandelingen aan in haar eigen zaak.

‘De passie om mensen te verzorgen en te verwennen geeft me elke dag een enorme voldoening. Ook het meegeven van mijn vaardigheden aan anderen is iets wat me heel gelukkig maakt!’ Kortom, Lisa Van Hoecke is een spontane en enthousiaste docente die vol overgave voor haar studenten klaarstaat en hen op unieke wijze weet te inspireren voor haar vak!

Lees verderInklappen

Recensies

N. Soenens (11-10)

Gevolgd in Hasselt

Super!!

J. leten (02-05)

Gevolgd in Hasselt

Super leuke cursus. Fijne groep en een TOP docente!

N. Kalkman (08-03)

Gevolgd in Hasselt

Absolute aanrader!!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.