• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Sugar waxing (suikerharsen)Leer ontharen met suiker met deze cursus sugar waxing!

Cursus Sugar waxing (suikerharsen)
Voordelen
vanaf
€ 289
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Wil je leren ontharen met suiker? Sugar waxing is geen nieuwe methode. Het werd al eeuwen geleden toegepast als methode om van ongewenste lichaamsbeharing af te komen. Sinds kort is deze effectieve ontharingsmethode herontdekt. Sugar waxing biedt veel voordelen. Volg hier de cursus sugar waxing en verras je klanten met het aanbieden van deze milde ontharingswijze met langdurig resultaat.

De goede kant van suiker

Suiker in voeding is slecht voor de gezondheid, dat weet iedereen, maar suiker is daarentegen wel een goed ingrediënt om mee te ontharen! Voor sugar waxing wordt een suikergel gebruikt, die bestaat uit suiker, water en citroen. Er komen dus geen chemische middelen aan te pas, zoals dat wel het geval is bij sommige andere ontharingsproducten. Sugar waxing is een natuurlijke en veilige ontharingsmethode voor mannen en vrouwen. Ontharen met suiker is geschikt voor alle lichaamsdelen, omdat het een zachte methode is, het kan dus ook voor het gezicht gebruikt worden. Je leert er alles over tijdens de cursus sugar waxing!

De voordelen van sugar waxing

Sugar waxing is een methode die op hele korte haartjes toegepast kan worden. Je kunt sugar waxing al eerder gebruiken, dan harsen. De haartjes worden met wortel en al verwijderd, zodat de haartjes lang wegblijven. Als de haartjes terugkomen zijn ze zachter. De suiker maakt de huid zacht, waardoor het minder pijnlijk is dan harsen. De suikergel is daarom eveneens geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De suikergel geeft geen allergische reacties en is in wateroplosbaar waardoor schade aan apparatuur of kleding wordt vermeden. Suikergel is niet temperatuurgevoelig, economisch in gebruik en hygiënisch, omdat suiker een natuurlijk conserveringsmiddel is dat bacteriën geen kans geeft.

Meer tevreden klanten met de milde ontharingstechniek sugar waxing

Inhoud cursus sugar waxing

De cursus sugar waxing start met een kort theoretisch gedeelte met basiskennis van huid en haar. Je leert meer over de groeifases van het haar, de diverse soorten overbeharing en belangrijke aandachtspunten voor het uitvoeren van de behandeling. Er wordt ook aandacht besteed aan de omgang met de klant en het geven van advies. Andere essentiële onderwerpen die aan bod komen in deze cursus ontharen met suiker zijn; product- en materiaalkennis en hygiëne. Het grootste deel van de cursus sugar waxing bestaat uit praktijkles, waarin je een volledige behandeling sugar waxing leert uitvoeren.

Een cursus sugar waxing iets voor jou?

De cursus sugar waxing is voor iedereen toegankelijk en is vooral een ideale aanvulling voor mensen die werkzaam zijn binnen de beauty- en wellness branche. Sugar waxing is een ontharingsmethode waar veel vraag naar is, vanwege de vele voordelen en vooral vanwege de mildheid van de behandeling. Je krijgt les in een beperkte groep en wordt begeleid door een ervaren vakdocent. Na afloop van de cursus sugar waxing ontvang je een certificaat.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis van ontharen
 • Soorten ontharingsmethodes
 • Voordelen van suikerontharing
 • Anatomie van het haar
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Benodigdheden
 • Suikerpasta opwarmen
 • Werkwijze en stappenplan
 • Behandelen van de verschillende zones
 • Naverzorging na het ontharen
 • Problemen na foutief ontharen

329 euro
(Online opleiding: € 289)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Passen de opleidingsdata niet of wil je meteen starten? Dan kan onze online opleiding een goed alternatief bieden.

Online opleidingen stellen je in staat om waar en wanneer je wilt een nieuwe vaardigheid aan te leren (mits internetverbinding). Na aanmelding ontvang je van ons een login. Hiermee heb je directe toegang tot ons online opleidingsplatform, waar deze cursus voor je klaarstaat. Je kan duidelijk je voortgang bekijken, hoofdstuk per hoofdstuk. Is alles duidelijk en ben je klaar om je certificaat te behalen? Dan dien je enkel nog een digitaal eindexamen af te leggen. Gedurende de gehele opleiding staat je docent(e) klaar om je te begeleiden waar en wanneer nodig.

Je hebt 12 maanden de tijd om je online opleiding af te ronden.

Voordelen
 • Meteen starten
 • Lessen zelf indelen
 • Thuis studeren
Inbegrepen
 • Online opleidingsplatform
 • Begeleiding van docent
 • Online examen en certificaat
Inschrijven
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 29 juni 2024
Alle data: 29/06 & 30/06 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 16 november 2024
Alle data: 16/11 & 17/11 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Rotterdam

Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 6 juli 2024
Alle data: 06/07 & 07/07 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven

Startdatum: 10 mei 2025
Alle data: 10/05 & 11/05 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Jelena Lesnik
Jelena LesnikDocent in Amsterdam en Rotterdam

Jelena Lesnik was al sinds haar tienerjaren bezig met beauty en had vooral veel interesse in harsen. Haar vriendinnen wisten haar te vinden voor een mooie, gladde huid. Maar voordat haar professionele carrière in de beautybranche begon, maakte ze eerst enkele omwegen, die haar loopbaan uiteindelijk op bijzondere wijze hebben verrijkt.

Jelena werkte vele jaren in restaurants, voordat zij haar studie commerciële economie volgde aan de Hogeschool van Rotterdam. Ze behaalde haar diploma en ging aan de slag als accountmanager, maar dit maakte haar niet helemaal gelukkig. Haar eerste grote liefde, de beautybranche, bleef roepen. Haar passie voor harsen werd alleen maar sterker. “Het geeft een goed gevoel als je merkt dat mensen na het harsen zoveel zelfverzekerder naar buiten lopen!”

Ze begon naast haar werk diverse beauty cursussen te volgen. Al gauw werd ze regelmatig ingehuurd door schoonheidssalons voor het verzorgen van Brazilian wax en body wax workshops. Ze ontdekte hoe leuk en inspirerend het was om haar kennis en vaardigheden over te dragen aan mensen met dezelfde interesses. Hier voelde ze zich helemaal in haar element en komt haar warme karakter helemaal tot zijn recht!

Binnen haar functie als docente bij Wellness Academie komen al haar skills samen, waardoor ze haar studenten een unieke leerervaring kan geven. Haar klantgerichtheid heeft zij verkregen in de horecabranche, haar marketing skills heeft zij geleerd tijdens haar opleiding en haar inspiratie en passie voor het onderwijs krijgt zij van haar leerlingen!

Lisa Van Hoecke
Lisa Van HoeckeDocent in Hasselt

Lisa Van Hoecke startte haar professionele carrière in de sales, maar kwam er gauw achter dat een hele andere sector haar hart had gestolen: de beauty sector. Het leek haar heerlijk om voor andere mensen te kunnen zorgen en echt iets voor ze te kunnen betekenen, namelijk door ze te laten stralen met beauty behandelingen. Bij het inslaan van haar nieuwe weg, begon ze met een opleiding tot nagelstyliste.

Eenmaal haar diploma nagelstyliste op zak, wilde Lisa vooral veel praktijkervaring opdoen om haar nagelstyling kunsten naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Daarna volgde ze een opleiding sugaring. Met veel zorg en persoonlijke aandacht ontvangt ze inmiddels haar klanten in haar eigen salon, om ze heerlijk te verwennen en tot rust te laten komen. Ze had de smaak te pakken en een opleiding tot schoonheidsspecialiste kon niet uitblijven. Ondertussen biedt ze een breed scala aan beauty behandelingen aan in haar eigen zaak.

‘De passie om mensen te verzorgen en te verwennen geeft me elke dag een enorme voldoening. Ook het meegeven van mijn vaardigheden aan anderen is iets wat me heel gelukkig maakt!’ Kortom, Lisa Van Hoecke is een spontane en enthousiaste docente die vol overgave voor haar studenten klaarstaat en hen op unieke wijze weet te inspireren voor haar vak!

8,5

Super docent. Peter is erg vriendelijk en neemt de tijd voor zijn cursisten. Met zijn enthousiasme weet hij de stof perfect over te brengen.

JuneRotterdam
9,3

Goede uitleg en neemt de tijd!! Echt een aanrader.

PAmsterdam
9,8

Het was een super leuke cursus met een top docent! Het was jammer dat de 2 dagen om waren! Ik heb heel veel geleerd van Lisa en ben blij dat ik dit heb gevolgd!

AlenkaHasselt
9,3

In twee dagen veel geleerd, veel ruimte gekregen om te oefenen en om vragen te stellen waar uitgebreid antwoord op werd gegeven. Heel fijn!

RobinAmsterdam
7,8

De docent is zeer gedreven met passie voor de inhoud en technieken. Ik ben zeer enthousiast geworden om het ook in mijn eigen praktijk te gaan toepassen.

Bart-JanRotterdam
10,0

Super!!

NathalieHasselt
9,4

Super leuke cursus. Fijne groep en een TOP docente!

JessHasselt
10,0

Absolute aanrader!!

NadineHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie