Onze opleidingscentra zijn geopend. Wat betekent dit concreet? (meer info)

Inschrijven

Cursus Therapeutische hot stone massage

Leer therapeutisch werken met warme stenen!
Leer therapeutisch werken met warme stenen!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 269

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Een passie voor tui-na? Overtuigd van de kracht van hot stone massage? Wellness Academie heeft deze twee populaire massagevormen verenigd binnen één behandelwijze; de therapeutische hot stone massage. Een massage waarin gebruik wordt gemaakt van het beste van de tui-na massage en de warme weldaad van de hot stone massage. Leer tijdens deze cursus alles over de therapeutische hot stone massage en ga er praktisch mee aan de slag!

Native Americans en Chinese geneeskunst

Al eeuwen geleden werd op diverse plekken ter wereld de weldadige werking van massages met warme stenen ontdekt. De oorsprong van de hot stone massage is onder meer te vinden in de zen filosofieën en rituelen van Native Americans. De tui-na massage is voortgekomen uit taoïstische filosofieën en oude rituelen van Chinese shamanistische volkeren en is gericht op het stimuleren van de doorstroom van de levensenergie door de meridianen (energiebanen) en acupunten in het lichaam. In de praktijk blijken deze twee massagevormen elkaar uitstekend aan te vullen en samen kunnen ze de massagebeleving en de helende effecten naar een nog hoger plan tillen. Binnen deze cursus therapeutische hot stone massage krijg je het beste van deze twee werelden mee!

Therapeutische Hot Stone Massage; hot stone massage én tui-na!

Helende koestering voor lichaam en geest

De therapeutische hot stone massage stimuleert de vrije doorstroom van levensenergie door het lichaam via druk en duw massage (tui-na) met warme stenen op de meridianen en acupunten. Hierdoor worden lichaam en geest in balans gebracht. Ook de bloedcirculatie wordt bevorderd, waardoor toxines beter afgevoerd worden. Organen en spieren zullen dankzij deze dieptereiniging beter functioneren en ook het immuunsysteem wordt versterkt. Je leert tijdens deze cursus therapeutische hot stone massage om lichaam en geest uit te nodigen om diep te ontspannen, waardoor deze massage met recht een helende koestering voor de mens in zijn totaliteit mag worden genoemd.

Praktijkgerichte opzet

Hoewel de cursus therapeutische hot stone massage ook aandacht besteedt aan de geschiedenis en achtergronden van de massagetherapieën die worden gebruikt, ligt de focus vooral op het praktijkgedeelte. De eerste dag ga je aan de slag met de meridianenleer en masseer je naar specifieke klachten toe: met name deze in de schouders, nek, rug, onderrug, alsook hoofdpijn. De tweede dag leer je de meridiaan massage van de 12 hoofdmeridianen. Om vlot te kunnen meevolgen wanneer het over meridianen gaat, raden wij je aan om eerst de cursus Meridianen- & Elementenleer te volgen

BATC erkend certificaat

Na afloop van deze tweedaagse cursus therapeutische hot stone massage ontvang je een  certificaat. De cursus wordt ook in Nederland erkend door het BATC als bijscholing, waardoor Nederlandse cursisten aangesloten bij het BATC verdienen met deze cursus studiepunten.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u.

Inhoud

 • Tui-na massage
 • Hot stone massage
 • Meridianenleer
 • Meridiaanoefening
 • Meridiaanmassage
 • Specifieke klachten behandelen

Prijs

269 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 12 juni 2021
Alle data: 12/06 & 13/06 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Alexandra Kroeg

Docent in Hasselt

Alexandra Kroeg had ruim 10 jaar gewerkt als re-integratie consulente, toen ze in 2004 het roer omgooide. Ze volgde haar hart en startte haar carrière binnen de wellness branche door zich te scholen in de voetreflexzonetherapie. Daarnaast volgde ze eveneens een medische basisstudie op HBO-niveau. Inmiddels was ook haar interesse gewekt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ze ontdekte dat de zienswijze achter deze geneesleer sterk aansloot bij haar eigen visie. Daarom ging ze zich verdiepen in de Chinese geneeskunde. Inmiddels had Alexandra haar eigen praktijk opgericht, waar deze kennis een mooie verrijking bood op haar werkzaamheden. In haar praktijk combineert ze diverse wellness therapieën en behandelingen met beweging. Ze geeft hier onder meer pilateslessen.

Alexandra heeft tot doel om de mensen in haar praktijk en lessen bewuster te laten worden van zichzelf en om weer te leren om naar hun eigen lichaam en gevoel te luisteren. Ze groeide uit tot een ervaren therapeute en wil nu graag ook anderen helpen om dit inspirerende pad in te slaan. Deze missie verwezenlijkt ze nu als docente bij Wellness Academie, waar ze vol enthousiasme en toewijding haar kennis en ervaring overdraagt op haar studenten.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Moet ik uit de kleren tijdens de massage les?+

  Enkel voor de massagecursussen die worden uitgevoerd met olie dien je je te ontdoen van je kledij. Je mag je ondergoed uiteraard aanhouden.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.