Cursus Therapeutische hot stone massage

Leer therapeutisch werken met warme stenen!
€ 265
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Met certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Een passie voor tui-na? Overtuigd van de kracht van hot stone massage? Wellness Academie heeft deze twee populaire massagevormen verenigd binnen één behandelwijze; de therapeutische hot stone massage. Een massage waarin gebruik wordt gemaakt van het beste van de tui-na massage en de warme weldaad van de hot stone massage. Leer tijdens deze cursus alles over de therapeutische hot stone massage en ga er praktisch mee aan de slag!

Native Americans en Chinese geneeskunst

Al eeuwen geleden werd op diverse plekken ter wereld de weldadige werking van massages met warme stenen ontdekt. De oorsprong van de hot stone massage is onder meer te vinden in de zen filosofieën en rituelen van Native Americans. De tui-na massage is voortgekomen uit taoïstische filosofieën en oude rituelen van Chinese shamanistische volkeren en is gericht op het stimuleren van de doorstroom van de levensenergie door de meridianen (energiebanen) en acupunten in het lichaam. In de praktijk blijken deze twee massagevormen elkaar uitstekend aan te vullen en samen kunnen ze de massagebeleving en de helende effecten naar een nog hoger plan tillen. Binnen deze cursus therapeutische hot stone massage krijg je het beste van deze twee werelden mee!

Therapeutische Hot Stone Massage; hot stone massage én tui-na!

Helende koestering voor lichaam en geest

De therapeutische hot stone massage stimuleert de vrije doorstroom van levensenergie door het lichaam via druk en duw massage (tui-na) met warme stenen op de meridianen en acupunten. Hierdoor worden lichaam en geest in balans gebracht. Ook de bloedcirculatie wordt bevorderd, waardoor toxines beter afgevoerd worden. Organen en spieren zullen dankzij deze dieptereiniging beter functioneren en ook het immuunsysteem wordt versterkt. Je leert tijdens deze cursus therapeutische hot stone massage om lichaam en geest uit te nodigen om diep te ontspannen, waardoor deze massage met recht een helende koestering voor de mens in zijn totaliteit mag worden genoemd.

Praktijkgerichte opzet

Hoewel de cursus therapeutische hot stone massage ook aandacht besteedt aan de geschiedenis en achtergronden van de massagetherapieën die worden gebruikt, ligt de focus vooral op het praktijkgedeelte. De eerste dag ga je aan de slag met de meridianenleer en masseer je naar specifieke klachten toe: met name deze in de schouders, nek, rug, onderrug, alsook hoofdpijn. De tweede dag leer je de meridiaan massage van de 12 hoofdmeridianen. Om vlot te kunnen meevolgen wanneer het over meridianen gaat, raden wij je aan om eerst de cursus Meridianen- & Elementenleer te volgen

BATC erkend certificaat

Na afloop van deze tweedaagse cursus therapeutische hot stone massage ontvang je een  certificaat. De cursus wordt ook in Nederland erkend door het BATC als bijscholing, waardoor Nederlandse cursisten aangesloten bij het BATC verdienen met deze cursus studiepunten.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van 14 contacturen en circa 17 uren zelfstudie.

Inhoud


 • Tui-na massage
 • Hot stone massage
 • Meridianenleer
 • Meridiaanoefening
 • Meridiaanmassage
 • Specifieke klachten behandelen

Prijs


265 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Locaties

 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

  Opleidingsdata

  Hasselt

  Weekendreeks

  Startdatum: 5 oktober 2019
  Alle data: 05/10 & 06/10 2019
  Tijd: 10:00u tot 17:00


  Docent

  Alexandra Kroeg

  Docent in Hasselt

  Recensies

  H. ten Holt (01-11)

  Gevolgd in Hasselt

  De workshop therapeutische hotstone-massage is een goed verzorgde cursus. Jos Koch is een gedreven uitstekende docent met veel kennis van de materie.

  Veelgestelde vragen

  • Moet ik uit de kleren tijdens de massage les?+

   Enkel voor de massagecursussen die worden uitgevoerd met olie dien je je te ontdoen van je kledij. Je mag je ondergoed uiteraard aanhouden.
  • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

   Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
  • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

   Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

  Cursussen die je mogelijk ook interesseren