• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Pedicure Eindhoven

Behaal je landelijk erkend diploma pedicure basis!
Wellness Academie Eindhoven
Wellness Academie Eindhoven

Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven (Noord-Brabant)
Nederland
Tel: 040-72 00 993
E-mail: info@wellnessacademie.comNiet openbaar toegankelijk. Enkel tijdens infoavonden of op afspraak.

Busstop Stadhuisplein aan onze campus. Wij zijn dus erg vlot bereikbaar via het OV!

Goedkoop parkeren mogelijk onder het gebouw.

Opleiding Pedicure Eindhoven
Voordelen
€ 1.999
 • Les van topdocent(e)
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Wil jij het verschil maken in het leven van anderen door professionele pedicure behandelingen aan te bieden? Dan is onze pedicure opleiding in Eindhoven jouw sleutel tot een boeiende carrière! We verwelkomen je graag bij Wellness Academie Eindhoven om je voor te bereiden op je professionele carrière in de voetverzorging. Ben je klaar om deze uitdaging aan te gaan? Lees dan hier gauw verder!

Zoek je een pedicure opleiding Eindhoven?

Een van de voordelen van onze pedicure opleiding in Eindhoven is de erkenning door ProVoet. Dit is de toonaangevende Nederlandse brancheorganisatie voor professionele pedicures. Na het behalen van je pedicure diploma ligt er een wereld aan je voeten. Wil je in dienst bij een pedicurepraktijk? Of droom je van je eigen onderneming? Ook dat is een optie! Er zijn eveneens veel pedicures die ervoor kiezen om bij de mensen langs te gaan of die hun diensten aanbieden bij zorginstellingen. De mogelijkheden zijn talrijk. Tijdens je opleiding pedicure informeert je docent je uitgebreid over alle carrièrekansen. Hier vind je een overzicht van al onze pedicure en nagelstyling opleidingen.

Wat leer je in de pedicure opleiding Eindhoven?

Onze opleiding pedicure in Eindhoven is erop gericht om je alle basisvaardigheden van het vak van pedicure aan te leren. Je leert om de huid en nagels correct te verzorgen en om het teveel aan eelt op de juiste wijze te verwijderen. Ook klachten als likdoorns, ingegroeide teennagels en kloven leer je verhelpen. Daarnaast ga je oefenen met de frees. Andere thema’s die voorbijkomen, zijn basiskennis van anatomie, voetonderzoek, orthopedie, hygiëne en de omgang met de klant. Wist je dat veel pedicures eveneens werkzaam zijn als schoonheidsspecialist? Iets voor jou? Bekijk hier ook onze opleiding schoonheidsspecialist(e).

Je krijgt les van de beste docenten in de branche!

Onze pedicure cursus Eindhoven  wordt verzorgd door ervaren professionals. Zij bereiden je met veel enthousiasme voor op dit boeiende beroep. Dankzij onze beperkte klassengrootte garanderen we dat je genoeg persoonlijke aandacht krijgt van je docent, zodat je na afloop vol zelfvertrouwen het geleerde in de praktijk kunt brengen. Heb je interesse in deze pedicure cursus in Eindhoven? Dan ben je van harte welkom bij Wellness Academie. Je hebt bovendien geen voorkennis of vooropleiding nodig. Wat je wel nodig hebt om dit mooie vak meester te worden, is een grote dosis enthousiasme. Qua niveau is onze pedicure-opleiding vergelijkbaar met MBO niveau 3.

Aanrader: combineer de opleiding pedicure met een opleiding voetreflexologie!

Een opleiding pedicure Eindhoven iets voor jou?

Waarom kom je niet eens een kijkje nemen tijdens een van onze info-avonden? Dan kun je zelf ontdekken of dit is wat je zoekt. Je vindt onze campus op een gunstige locatie aan het Stadhuisplein 10 in Eindhoven. Deze locatie ligt direct aan de bushalte Stadhuisplein; we zijn dus gemakkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar. Voordelig parkeren kan in de parkeergarage onder het gebouw. Grijp deze kans aan om jouw carrière in voetverzorging een goede start te geven en meld je vandaag nog aan voor onze opleiding pedicure Eindhoven!

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Algemene anatomie en fysiologie
 • Specifieke anatomie en pathologie
 • Orthopedie
 • Theorie van de praktijk
 • Bedrijfshandboek
 • Praktijk basis pedicure
  • Anamnese en behandelplan
  • Instrumenten- en productenleer
  • Huid- en nagelverzorging
  • Eelt, kloven en likdoorns verwijderen
  • Ingroeiende teennagels behandelen
  • Freestechnieken
 • Chemische pakking
 • Kennis van schoenen en steunzolen
 • Voetonderzoek
 • Verband- en hulpmiddelen
 • Vervaardigen en analyseren van blauwdrukken
 • Klantenomgang en communicatie
 • Ondernemersvaardigheden

1.999 euro

Mogelijkheid tot gespreide betaling in 5 termijnen van 20%.

Inbegrepen:

   • Online syllabus
   • Leerboek Weten en Doen
   • Studiewijzers

Niet inbegrepen :

   • School Basis werkpakket ten bedrage van 249 euro (incl btw) te bestellen via volgende link

 

!!! Lesgelden en examenkosten zijn vrijgesteld van btw.

Eindhoven

Stadhuisplein 10, 5611 EM Eindhoven (Nederland)

 • Goedkoop parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Dicht aan centrum
Dagreeks

Startdatum: 7 november 2024 (donderdagen)
Alle data: 07/11, 14/11, 21/11, 28/11, 12/12, 19/12 2024, 09/01, 16/01, 23/01, 30/01, 06/02, 13/02, 20/02, 06/03, 13/03 & 20/03 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00
Nog maar 3 vrije plaatsen!

Inschrijven

Startdatum: 15 april 2025 (dinsdagen)
Alle data: 15/04, 22/04, 06/05, 13/05, 20/05, 27/05, 03/06, 10/06, 17/06, 24/06, 01/07, 12/08, 19/08, 26/08, 02/09 & 09/09 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Mieke Smolders Jansen
Mieke Smolders JansenDocent in Eindhoven

Mieke Smolders Jansen behaalde in 2011 met succes haar diploma schoonheidsspecialiste en pedicure. Na haar studie startte ze direct met veel enthousiasme haar eigen praktijk aan huis. Met haar jarenlange ervaring en een grenzeloze passie voor haar vak, streeft Mieke ernaar anderen te inspireren om dezelfde gedrevenheid te vinden in de wereld van schoonheidsverzorging.

Ze gelooft sterk in het volgen van je hart, zodat je goed in je vel zit en met passie je beroep kunt uitoefenen. Voor Mieke is er geen twijfel mogelijk; schoonheidsspecialiste is het mooiste beroep dat er is. Het betekent voor anderen zorgen, je klanten een feel-good moment bezorgen, leuke contacten opbouwen en mensen van hun voet- of huidproblemen afhelpen. De afgelopen jaren volgde Mieke bovendien verschillende specialisaties om haar kennis en expertise uit te breiden, waaronder spray tanning, make-up, huidverbetering en orthomoleculaire therapie.

Naast haar rol als schoonheidsspecialiste, salonbeheerder en docente, is Mieke ook moeder van drie jonge kinderen. Ze is een veelzijdige duizendpoot die geniet van alle mooie dingen in het leven, of het nu gaat om dansen, zingen, wandelen of koken. Ze is zowel een gepassioneerde professional als een toegewijde persoon, die haar liefde voor het vak en het leven graag met anderen deelt. Kortom, Mieke is een bron van inspiratie voor de nieuwe generatie schoonheidsspecialisten!

Is een verkorte opleiding iets voor mij?

Wij bieden enkel verkorte opleidingen aan. De keuze tussen een langdurige of een verkorte opleiding, is zeer persoonlijk. Onze opleidingen zijn er voor zij die op korte termijn wil beginnen en geen jaren kunnen uittrekken voor een opleiding. Let wel, buiten de lesuren dien je bij ons ook voldoende tijd vrij te maken om te studeren en te oefenen. Wij raden eveneens een stage aan in combinatie met je opleiding.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Moeten wij oefenmodellen voorzien of oefenen we op elkaar?

Nee, je hoeft geen model mee te brengen naar de academie. Je gaat aan de slag met een medestudent, dus jij werkt op iemand in de lesgroep, en iemand werkt op jou. Enkel bij de opleidingen Gespecialiseerd Voetverzorger (België), Pedicure (Nederland), Kapper/Kapster, Haarkleuren en Schoonheidsspecialiste dien je af en toe een model mee te brengen. Tijdens de eerste lesdag krijg je van je docent een overzicht zodat je weet op welke lesdag je een model dient mee te brengen. Bij de cursussen Acne specialisatie, Keratine behandeling, Airbrush brows, Permanente make-up manueel, Microblading en Ombre/Powder brows dien je ook zelf een model te voorzien. Deze informatie kan je steeds terugvinden in je bevestigingsmail na inschrijving via de website.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie