In de kijker: cursus hairstyling

11 augustus 2015 | Haartooi Alle blogposts

Wil jij leren om iedereen er pico bello uit te laten zien met het juiste kapsel? Vind je het heerlijk om creatief aan de slag te gaan met haar? Ontdek dan de cursus hairstyling basis van de Wellness Academie. Is een cursus hairstyling geschikt voor mij? Wat leer ik tijdens de cursus hairstyling? Wat zijn de voordelen van de Wellness Academie? En welke carrièremogelijkheden biedt deze cursus? We geven je hier antwoord op veelgestelde vragen over de Cursus Hairstyling basis.

Voor wie is een cursus hairstyling geschikt?

De cursus hairstyling basis is geschikt voor iedereen met een voorliefde voor mooie kapsels. Je moet het leuk vinden om technische vaardigheden te leren om de mooiste kapsels te maken en je moet dus goed met je handen kunnen werken. Daarnaast is een creatieve instelling een voordeel en je moet eveneens interesse hebben in het volgen van de laatste beautytrends. Ook moet je als hairstyliste goed met mensen om kunnen gaan. Je moet goed naar mensen kunnen luisteren en in staat zijn om informatie helder over te brengen.

Wat leer ik tijdens de cursus hairstyling?

Tijdens de cursus hairstyling leer je alle basistechnieken waarmee je talloze soorten kapsels kunt vervaardigen van klassieke kapsels tot kapsels met een ‘cutting edge’. Je leert stijlbrushing, naar buiten brushen, naar binnen brushen, stijltangtechnieken, krultangtechnieken, kapsels afstemmen op gelaatsvorm, touperen, vastspelden en werken met een donut. Je leert om perfect een klassieke chignon te maken, maar je gaat ook aan de slag met een creatieve variatie op de hanenkam. Daarnaast krijg je instructies voor allerlei soorten opsteekkapsels. Je gaat je eigen creativiteit aanspreken om een eigen kijk op kapsels te ontwikkelen.

Wat zijn de voordelen van de Wellness Academie?

De cursus hairstyling van de Wellness Academie biedt verschillende voordelen. Op de eerste plaats kun je rekenen op een modern leslokaal, waar alles wat je nodig hebt voorhanden is. Je krijgt les van een topdocent die haar kennis en vaardigheden op een toegankelijke en inspirerende wijze overdraagt. Het is daarbij een praktische cursus waarbij je vooral veel zelf aan de slag gaat op oefenhoofden. Heb je een voorkeur voor een bepaalde soort hairstyling, bijvoorbeeld voor bruidskapsels of fashion, dan krijg je de vrijheid en de juiste aanwijzingen om je hier tijdens de cursus verder in te bekwamen. De focus ligt op het realiseren van jouw individuele doelen.

Wat zijn de carrièremogelijkheden in hairstyling?

Tijdens de cursus krijg je goede tips voor het opstarten van een carrière binnen de wereld van hairstyling. Veel cursisten volgen de cursus hairstyling als aanvulling op hun bestaande diensten als kapper, visagiste, stijlconsulente of schoonheidsspecialiste. Maar het is ook een vak dat je als een op zichzelf staande activiteit kunt uitvoeren. Misschien droom je ervan om een hairstyliste voor fashion shows te worden? Maak dan een goede start met deze cursus hairstyling basis en schrijf je op tijd in. Je kunt aan de Wellness Academie ook nog verder studeren door een Cursus Hairstyling voor Gevorderden te volgen.