In de kijker: onze cursus bone setting

5 januari 2021 | Massage & Therapieën Alle blogposts

In de kijker de Cursus Bone Setting

Heb je al ooit van bone setting gehoord? In onze contreien is deze traditionele Chinese behandelwijze nog niet zo bekend. Alhoewel, veel moderne behandelwijzen zijn hier van afgeleid. De traditionele Chinese bone setting of Zheng Gu kenmerkt zich doordat er met behulp van de ademhaling en lichte tot matige druk scheefstand van botten, wervels en gewrichten wordt gecorrigeerd. Wil je daar meer van weten? Dan ben je hier op de juiste plek! We vertellen je graag meer over onze cursus bone setting.

Leer de lichaamshouding corrigeren met bone setting

Dagelijkse inspanningen, verkeerde gewoontes en houdingen zorgen ervoor dat botten, wervels en gewrichten niet meer in de ideale positie staan. Dat kan verregaande consequenties hebben. Scheefstand van een bot of wervel, werkt door op andere delen van het lichaam. Het heeft ook een negatief effect op de aangrenzende spieren, pezen, gewrichten en het zenuwstelstel. Een klein ongemak kan zo van kwaad tot erger gaan. Chinese bone setting is dan een ideale en veilige manier om het lichaam te corrigeren en het optimaal functioneren van het bewegingsapparaat en het volledige lichaam te bevorderen.

Bone setting, wat houdt het precies in?

Bone setting heeft tot doel om klachten van het bewegingsapparaat te verhelpen en dan vooral klachten die betrekking hebben op de nek, de wervelkolom en op de grotere botten en gewrichten van het lichaam. Een behandeling bestaat uit technieken om de houding te corrigeren. Denk hierbij aan re-positioneren, stabiliseren, fixeren en rechtzetten. Veel moderne en bekende therapieën, zoals chiropractie, orthopedie, osteopathie en fysiotherapie, hebben hun roots in de Chinese bone setting. In China is bone setting heel alledaags; niet alleen dokters voeren de technieken uit, maar ook familieleden passen de technieken op elkaar toe, omdat ze van generatie op generatie worden doorgegeven. 

Voor wie is de cursus bone setting bedoeld?

De cursus bone setting is bedoeld voor iedereen die deze praktische behandelwijze graag meester wil worden! Hoewel het een voordeel is als je over een medische achtergrond beschikt of kennis van botten en gewrichten hebt, heb je echter voor het volgen van deze cursus geen voorkennis of een vooropleiding nodig. Tijdens de cursus leer je alle nodige basiskennis over het bewegingsapparaat. Verder is deze cursus ideaal als bijscholing voor iedere massage- en TCM-therapeut. Het kan bijvoorbeeld een relevante aanvulling zijn op tui-na behandelingen. Nog niet bekend met tui-na therapie? Dan kun je bij Wellness Academie ook een Cursus Tui-Na volgen.

De voordelen van bone setting

Na een korte theoretische inleiding met aandacht voor het locomotorisch stelsel, de herkomst, doelstellingen, indicaties en contra-indicaties van Chinese bone setting, ga je onder deskundige begeleiding oefenen met de behandeling. Je leert om alle technieken volgens de juiste richtlijnen en met behulp van een duidelijk behandelplan uit te voeren. Hiermee kun je straks klachten aanpakken, zoals bekkeninstabiliteit, beenlengteverschil, voetproblemen, nek- en schouderklachten en rugklachten. Bone setting is ook effectief bij veelvoorkomende problemen, zoals een tennisarm, frozen shoulder, carpale tunnel syndroom en RSI. Je kunt bone setting eveneens preventief inzetten om een correcte houding te stimuleren en het optimaal functioneren van het lichaam te bevorderen!

Praktijkgerichte cursus met certificaat

Na afloop van de cursus bone setting ben je in staat om deze behandeling als professional uit te voeren. Je ontvangt een certificaat bone setting en kunt meteen aan de slag in de praktijk om mensen te helpen met hun klachten. Schrijf je hier in voor de Cursus Bone Setting in Amsterdam, Rotterdam of Hasselt (BE).

Cursussen die je mogelijk interesseren