STAP-budget vanaf nu mogelijk bij Wellness Academie! (Nederland) (meer info)

Leer het lichaam corrigeren met Chinese bone setting

10 december 2021 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Lage rugpijn kan soms verholpen worden met Chinese bone setting

Wist je dat veel therapieën van nu hun oorsprong vinden in de eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeskunde (TGC)? Dat geldt ook voor de manuele behandelvorm bone setting. Deze druk- en duwmethode is gericht op de gewrichten en de wervelkolom. Wat hierbij essentieel is, is dat er bij het uitvoeren van de technieken veel aandacht is voor de ademhaling. Leer ook het lichaam corrigeren met Chinese bone setting bij Wellness Academie!

Chinese bone setting in het kort

Ons complete bewegingsapparaat bestaat uit botten, gewrichten, skeletspieren, pezen en motorische zenuwen. Het complexe samenspel tussen deze onderdelen zorgt dat we kunnen bewegen en het geeft houding aan ons lichaam. Je kunt het hele lichaam corrigeren met Chinese bone setting door in te werken op botten, wervels en gewrichten. Hiermee oefen je namelijk ook meteen invloed uit op de spieren, de pezen en het zenuwstelsel. Allerlei processen worden in werking gezet, waardoor het lichaam wordt gecorrigeerd. Het is een veilige en snelle manier om mensen te helpen om zich vrijer te kunnen bewegen. In China werd deze methode generatie op generatie overgedragen.

Wanneer mag je het lichaam corrigeren met Chinese bone setting?

Er zijn veel klachten aan het bewegingsapparaat waar je Chinese bone setting voor kunt toepassen om het probleem te verhelpen. Het wordt bijvoorbeeld met veel succes toegepast op de ruggenwervels. Wanneer deze niet meer in de correcte positie staan, leidt dit al snel tot pijn in de rug of elders in het lichaam. Mensen kunnen ook merken, dat het bewegingsbereik van spieren en gewrichten hierdoor is verminderd. Dit kan ook op andere zones van het lichaam doorwerken. Daarbij is bone setting eveneens aangewezen bij problemen, zoals zenuwbeknellingen, scheefstand van gewrichten en botten en instabiliteit van gewrichten.

Overzicht van de belangrijkste indicaties

We geven je hier een overzicht van de belangrijkste indicaties om het lichaam te corrigeren met Chinese bone setting:

 • Verschil in beenlengte
 • Bekkeninstabiliteit
 • Slijtage van de wervels (spondylosis)
 • Scoliose
 • Werveldislocatie
 • Lage rugklachten (lumbago)
 • Tennis- en golfarm
 • Frozen shoulder
 • RSI
 • Carpale tunnel syndroom

Er bestaan ook diverse contra-indicaties, waarbij het niet mogelijk is om het lichaam te corrigeren met Chinese bone setting. Enkele voorbeelden van situaties waarbij deze behandelvorm niet is aangewezen, zijn: prothese, kanker, acute hernia, acute whiplash, MS en ALS. In onze cursus Chinese bone setting vertellen we je hier nog meer over. Belangrijk om te benadrukken, is dat deze therapie enkel toegepast mag worden als complementaire behandelwijze en nooit ter vervanging van de reguliere zorg door een arts.

Hoe ga je te werk?

In onze cursus Chinese bone setting leer je stap voor stap alle technieken onder de beste begeleiding. Het is essentieel dat je deze techniek correct aanleert en er dus niet zomaar mee aan de slag gaat. Daarvoor ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Je krijgt les van een gediplomeerde en zeer ervaren therapeut, gespecialiseerd in de Traditionele Chinese Geneeskunde en die tevens leermeester is in de Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Je leert in de cursus de basistechnieken voor het corrigeren van het lichaam met Chinese bone setting. Dit bestaat uit: trekken aan het lichaam, re-positioneren, stabiliseren, fixeren en rechtzetten middels houdingscorrecties.

Meer weten?

Wil je meer weten over het corrigeren van het lichaam met Chinese bone setting? Wacht dan niet langer en schrijf je op tijd in voor onze Cursus Chinese Bone Setting. Deze populaire cursus zit altijd snel vol. Als je een grote interesse hebt in de Traditionele Chinese Geneeskunde, dan kun je bij Wellness Academie hier alles over leren, onder meer via de Cursus Meridianen- en Elementenleer of via deze zeer uitgebreide Opleiding TCM Acupunctuur Therapeut.

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Meridianen- en elementenleer

  Fundamentele kennis voor het uitvoeren van alle therapieën die zich richten op het deblokkeren van de levensenergie in meridianen en acupunten. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
 • TCM acupunctuur therapeut

  Word een expert in de TCM en in het bijzonder in acupunctuur. Leer om verstoringen in Qi te verhelpen, die tot diverse fysieke en psychische klachten kunnen leiden. Meer info

  • Eindhoven