Veelbelovend onderzoek naar medical taping bij hooikoorts

27 januari 2017 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Veel mensen kijken halsreikend uit naar de warme en kleurrijke lentemaanden. Voor mensen met hooikoorts betekent het echter een seizoen vol halfwerkende middeltjes. Alles om maar een einde te maken aan die vervelende klachten tijdens een zonnige picknick of een lange boswandeling! Wat werkt nou echt tegen hooikoorts? Esther de Ru, expert op het gebied van Medical taping, publiceerde een verhelderend artikel over medical taping bij hooikoorts.

Medical taping bij hooikoorts

Werkt medical taping nou wel of niet tegen hooikoorts? Voor Esther de Ru is een antwoord op deze vraag niet gemakkelijk te geven. Want, zo stelt ze in haar artikel, studies naar medical taping bij hooikoorts tonen wisselende resultaten. Tegelijkertijd wordt de medical tape niet overal hetzelfde toegepast, wat invloed heeft op de effectiviteit. Hoe is medical taping bij hooikoorts wel effectief? Lees hier het volledige artikel van Esther de Ru.

Zelf medical taping leren toepassen?

Tijdens de praktijkgerichte cursus medical taping bij de Wellness Academie leer je hoe je met elastische tape het herstellend vermogen van je lichaam kunt ondersteunen. Met medical tape creëer je extra ruimte in het bindweefsel vlak onder de huid, waardoor deze beter haar werk kan doen. Tijdens de cursus leer je hoe je deze techniek voor verschillende lichamelijke klachten kunt inzetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blessures aan het bewegingsapparaat, vochtophopingen of zenuwpijn.