Nieuw bij Wellness Academie: Cursus hyaluron pen

25 januari 2019 | Algemeen Alle blogposts

Huidverfrissing, rimpels vervagen, anti-aging, het zijn veelgehoorde termen in de beauty branche. Er worden steeds meer bijzondere behandelingen ontwikkeld, die hierop gericht zijn. Opvallend is dat het steeds om zeer toegankelijke, betaalbare en tegelijkertijd effectieve behandelingen gaat. Er zijn steeds meer goede alternatieven voor kostbare en invasieve ingrepen, zoals plastische chirurgie, botox en fillers. Eén van de nieuwste sensaties is de hyaluron pen. Natuurlijk konden wij niet achterblijven, daarom kun je bij ons nu ook een Cursus Hyaluron pen volgen!

Wat is hyaluron?

In veel huidverzorgingsproducten zit hyaluronzuur. Het is je als beauty liefhebber misschien wel al opgevallen. Maar wat is hyaluronzuur? Dit is een stofje dat van nature in ons lichaam voorkomt en vele functies vervult. Het is een belangrijke glucose bouwsteen van ons lichaam en het komt voor in bindweefsel, zenuwweefsel, epitheelweefsel en de huid. Hyaluronzuur vormt onder meer een belangrijk onderdeel van de vloeistof in onze gewrichten en zorgt ervoor dat we ons soepel kunnen bewegen. In de huid speelt het een belangrijke rol bij het herstellen van wonden. Een ander uniek kenmerk is dat hyaluron tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht in vocht kan vasthouden. Dat trok de aandacht van beauty specialisten!

Huidveroudering en de rol van hyaluron

Voor een gezonde, soepele huid is het belangrijk dat er voldoende hyaluronzuur aanwezig is, zodat de huid niet kan uitdrogen. Met het ouder worden neemt de aanmaak van hyaluronzuur in het lichaam af en het wordt bovendien ook sneller afgebroken. Dit heeft tot consequentie dat de huid rimpels gaat vertonen, zijn glans verliest en er minder vol uitziet. Het is daarom niet voor niets dat er steeds meer antirimpelcrèmes op de markt zijn met hyaluronzuur. Er is echter een betere manier om hyaluron in te zetten, namelijk door dit stofje in de huid aan te brengen. Dit gebeurt onder meer via fillers, waarbij het stofje met een naald in de huid wordt gebracht. Veel mensen zien een behandeling met een naald niet zitten. Met de hyaluron pen wordt dit probleem vermeden!

Hyaluron filler zonder naald!

Met de geavanceerde hyaluron pen is geen naald nodig om hyaluron in de bovenste lagen van de huid aan te brengen. Deze pen gebruikt daarvoor hoge druk. Wanneer je een behandeling met deze pen ondergaat, voel je een klein stootje. Dit is misschien even onprettig, maar het is niet pijnlijk en goed te verdragen. Andere voordelen van de hyaluron pen zijn:

 • Geen permanente littekens
 • Snelle behandeling
 • Er wordt heel precies gewerkt
 • Er is weinig product nodig
 • Je ziet direct resultaat
 • Geen bijwerkingen

Na de behandeling kan de huid iets rood of gezwollen zijn, maar dit trekt binnen 2 tot 3 dagen weg. Doordat het om een lichaamseigen stof gaat, is de behandeling geheel veilig en bovendien wettelijk toegestaan om door schoonheidsspecialisten uitgevoerd te worden.

Wat kan er allemaal behandeld worden?

Na deze cursus kun je je klanten een interessante nieuwe behandeling aanbieden voor een frisse, veerkrachtige huid. De hyaluron pen kan voor de volgende doeleinden ingezet worden:

 • Lippen meer volume geven
 • Reduceren neuslippenplooi
 • Reduceren rimpels rond de mond
 • Wangen opfrissen
 • Verbeteren gezichtscontour

Wat leer ik in de cursus hyaluron pen?

In de cursus hyaluron pen leer je alles over de eigenschappen en functies van hyaluronzuur, de soorten hyaluron en de toepassingen binnen de schoonheidszorg. Vervolgens leer je alles over de materialen en producten de je nodig hebt voor een behandeling met de hyaluron pen en hoe deze pen werkt. Je zult ontdekken dat deze pen veilig bediend kan worden, omdat je vooraf nauwkeurig de hoeveelheid en penetratiediepte kunt instellen. Je krijgt een demonstratie van een behandeling en je gaat er vervolgens onder deskundige begeleiding zelf mee aan de slag. Ook contra-indicaties, de voorbereiding van de huid, de nazorg en de houdbaarheid van het resultaat komen aan bod. Na afloop kun je vol vertrouwen professionele behandelingen uitvoeren met een hyaluron pen!

Schrijf je hier in!

Let op, de cursus hyaluron pen wordt in nog kleinere groepjes gegeven als gebruikelijk. We staan maximaal tussen de 4 tot 6 cursisten toe binnen één cursus, om optimale begeleiding te kunnen garanderen. Ben er dus snel bij. Hier vind je meer informatie over onze nieuwe Cursus Hyaluron pen.

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Nieuw!

  Hyaluron pen

  Leer om als een professional met de hyaluron pen hyaluronzuur onder de huid te brengen voor o.a. vollere lippen, rimpelreductie, frissere huid, en betere contour. Meer info

  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
  • Utrecht
  • Nijmegen