Online trainingen voor kappers en hairstylisten

28 december 2020 | Haartooi Alle blogposts

Tips voor online trainingen voor kappers en hairstylisten

Als er één beroep onmisbaar bleek in 2020, dan was het wel kapper. Tijdens de lockdowns en de sluitingen van de kapsalons vanwege het coronavirus, ontdekten pas veel mensen echt hoe belangrijk de kapper wel niet voor hen is! Wil je ook kennismaken met dit mooie en onmisbare vak? Of ben je misschien al kapper of hairstylist en kun je vanwege de lockdown nu even niet je beroep uitoefenen? Dan is het bij de Online Wellness Academie nu mogelijk om toch met dit vak bezig te zijn via praktische online trainingen voor kappers en hairstylisten (in spe). 

Online trainingen voor kappers en hairstylisten: kniptechnieken

Wie heeft er tijdens de lockdown geprobeerd om zijn/haar eigen haar te knippen of dat van gezinsleden? Beschik je niet over de juiste kennis en vaardigheden, dan is het resultaat een regelrechte ramp! Leer hoe het wel moet in onze online training kniptechnieken. Deze cursus is bedoeld voor beginners, maar ook voor kappers die de basistechnieken graag een keer willen herhalen als oefening of voor hairstylisten die hun vaardigheden willen uitbreiden. Je leert in deze online training stap voor stap de belangrijkste technieken voor het knippen van lange, halflange en korte dameskapsels en het knippen van herenkapsels (gedekt en opknippen met kam, schaar en tondeuse). Wil je hier meer over weten? Hier vind je meer info over onze Online Training Kniptechnieken!

Een online training hairstyling iets voor jou?

Kijk je altijd vol fascinatie naar mensen die in staat zijn om de mooiste kapsels te vervaardigen en wil je dat ook kunnen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Een van onze online trainingen voor kappers en hairstylisten is de online cursus hairstyling. Schitterende kapsels maken, is een kunst die iedereen kan leren. Ook tijdens dit lesprogramma leer je via een gemakkelijk te volgen stappenplan en handige instructievideo’s de mooiste kapsels vervaardigen. Dit is een ideale bijscholing voor kappers die hun klanten willen verrassen met extra service. Daarnaast is deze online training ook geschikt voor wie nog geen ervaring heeft met het kappersvak of hairstyling. Het kan een mooie eerste kennismaking zijn met deze branche. Meer weten? Neem dan hier een kijkje bij onze Online Training Hairstyling. 

Leer vlechten en locks maken in de online training braids & locks

Op zoek naar een manier om deze nieuwe lockdown door te komen? Leer dan nieuwe hairstyling technieken aan! Dat kun je onder meer doen door onze Online Training Braids & Dreadlocks te volgen. In deze cursus leer je om stoere en hippe kapsels te vervaardigen met diverse soorten vlechttechnieken en dreadlocks. Je leert de volgende hairstyling technieken:

 • Vlechten
 • Box braids
 • Box braids voor kort haar
 • Faux locks/ dreadlocks
 • Corn rows

Ook deze online training is voorzien van een praktische instructievideo, waarin de docente alles heel duidelijk uitlegt en demonstreert. Voor al onze online trainingen geldt dat je steeds kunt rekenen op online assistentie van je docent(e). Nadat je je hebt ingeschreven en de betaling hebt voldaan blijft de lesstof beschikbaar. Er is geen vervaldatum voor de cursus. Heb je de cursus volledig afgerond, dan ontvang je een certificaat. 

Ken je onze online training hairweaving al?

Een andere populaire techniek die je via de Online Wellness Academie kunt leren, is hairweaving. Heb je eenmaal deze techniek in de vingers, dan is geen enkele vraag van je klanten te veel of onmogelijk. Met hairweaving kun je namelijk kapsels meer volume geven of meer lengte. Ook kun je met deze techniek creatieve kleuraccenten geven aan kapsels. De online training bestaat uit een theoretisch gedeelte met aandacht voor de geschiedenis van deze techniek, haaranalyse en de producten die je hiervoor nodig hebt. In het praktijkgedeelte leer je aan de hand van een stappenplan en een instructievideo de hairweaving techniek correct uitvoeren. Schrijf je hier meteen in voor de Online Training Hairweaving en ga er meteen mee aan de slag!

Online training Indiase hoofdmassage als unieke aanvulling op je diensten!

Wanneer we het hebben over online trainingen voor kappers en hairstylisten kun je ook je blik verruimen en een kijkje nemen bij onze online training Indiase hoofdmassage. Voor veel mensen is een bezoek aan de kapsalon veel meer dan alleen hun haar laten verzorgen; het is ook een heerlijk ontspannen momentje voor henzelf. Met een Indiase hoofdmassage kun je je klanten nog meer in de watten leggen. De massage werkt zalig ontspannend, brengt lichaam en geest in balans, verbetert de gezondheid van de hoofdhuid en stimuleert de haargroei. Deze massage vormt een onderdeel van de Indiase gezondheidsleer de Ayurveda. We leren je er graag alles over in de Online Training Indiase Hoofdmassage.

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Braids & Dreadlocks

  In deze cursus braids & dreadlocks leer je alle technieken voor mooie strakke vlechtkapsels met haarverlengingen en voor het creëren van dreadlocks. Meer info

  • Rotterdam
 • Populair!

  Hairstyling (basis)

  Hairstyling is een onmisbaar en creatief onderdeel van een beautylook. Ga in de weer met brushings, stijltangen, de chignon en opsteekkapsels. Meer info

  • Hasselt
  • Antwerpen
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
 • Indiase hoofdmassage (Indian head massage)

  Leer met warme, geurende olie hoofdmassages te geven voor meer balans, minder stress, een mooie huid en het verhelpen van haarproblemen. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam