Ontdek de Arabische make-up stijl!

11 september 2015 | Visagie Alle blogposts

Hoewel make-up een modern fenomeen lijkt, is het toch al eeuwenoud. Er wordt al minstens 6000 jaar make-up gebruikt. Veel make-up stijlen die we nu toepassen stammen uit eeuwenoude tradities. Dit maakt het des te interessanter om je te laten inspireren door de make-up stijlen uit andere culturen, zoals de Arabische make-up. De cursus Arabische make-up van de Wellness Academie is volledig gewijd aan deze bijzondere make-up stijl. Een echte verrijking voor elke visagiste!

Make-up in het dagelijkse leven

Wanneer we in het dagelijkse leven om ons heen kijken, zien we wat make-up stijlen betreft vaak weinig verschil. De meeste vrouwen gebruiken make-up min of meer op dezelfde manier. Toch zien we dat er steeds meer de behoefte bestaat om verder te kijken en inspiratie te zoeken bij make-up uit andere werelddelen en culturen. Zo is er de laatste jaren steeds meer interesse ontstaan in de Arabische make-up stijl. Wat veel mensen aantrekt in deze make-up stijl is de sensuele en soms wat mystieke uitstraling. Een belangrijk kenmerk van de Arabische make-up is het accentueren van de ogen met zwart kohlpotlood.

Arabische make-up en oogvormen

‘Staat Arabische make-up ook bij vrouwen die geen Arabische afkomst hebben?’ Dit is een veelgehoorde vraag. Bij de Arabische modellen staat de make-up prachtig. De make-up staat mooi bij hun getinte huidskleur, donkere ogen en vooral ook bij hun amandelvormige ogen. Dit betekent niet dat de Arabische make-up niet goed tot zijn recht komt bij andere gezichtstypes. Ook bij westerse vrouwen of vrouwen met een andere etnische achtergrond kan de Arabische make-up prachtig staan. Je kunt met de juiste make-up technieken onder meer de oogvorm corrigeren, zodat deze make-up stijl bij iedereen het gewenste effect heeft. Tijdens de Cursus Arabische Make-up leer je o.a. hoe je voor alle oogvormen de Arabische make-up mooi kunt toepassen.

Subtiel of opvallend?

Met Arabische make-up kun je heel subtiel werken. Je kunt enkele aspecten uit de Arabische make-up, zoals de Arabische oogvorm of het accentueren van de ogen met oogpotlood combineren met andere make-up stijlen. Maar je kunt ook groots uitpakken en een opvallende Arabische look creëren. Tijdens de cursus Arabische make-up krijg je hiertoe alle instrumenten aangereikt. Op deze manier maak je van een Arabische make-up look een waar kunstwerk. Je krijgt tijdens de cursus volop ruimte om te experimenteren. Je docente helpt je graag op weg en stuurt je waar nodig bij.

Schrijf je in voor de cursus Arabische make-up!

De cursus Arabische make-up wordt gegeven door Hanae Al Hadji; een echte expert op het gebied van Arabische make-up. Ze sleepte met haar make-up creaties al vele belangrijke make-up prijzen in de wacht. Dit maakt de cursus Arabische make-up van de Wellness Academie extra bijzonder. Je wordt uitgedaagd om je originaliteit en kunstzinnigheid als visagiste naar een hoger plan te tillen. De cursus Arabische make-up is dan ook een grote meerwaarde voor elke visagiste. Schrijf je hier online in voor de Cursus Arabische Make-up! Wees er snel bij want de cursus is altijd snel volzet!