Inschrijven

Opleiding Orthomoleculair schoonheidsspecialist(e)

Huidverbetering met behulp van voeding en suppletie!
De Opleiding orthomoleculair schoonheidsspecialist van Wellness Academie
Huidverbetering met behulp van voeding en suppletie!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 1990

Beoordeling

Inschrijven voor deze Opleiding

Algemene informatie

De opleiding orthomoleculair schoonheidsspecialist(e) van Wellness Academie richt zich op schoonheidsspecialisten, die zich eerst en vooral willen focussen op huidverbetering van binnenuit. Volgens veel professionals in uiterlijke verzorging is dit waar een stralende huid en huidverbetering begint. ‘Orthomoleculair’ wil zeggen dat je ernaar streeft om met voedingsstoffen te werken, die gezond zijn voor de lichaamscellen. Binnen de context van deze opleiding ligt de nadruk daarbij op stoffen die goed zijn voor de huid!

Laat de huid stralen met de juiste voedingsstoffen

Bij huidverzorging denken de meeste mensen in eerste instantie aan cosmetische behandelingen en cosmetica. Een orthomoleculair schoonheidsspecialist(e) pakt het anders aan en bekijkt huidverbetering op de eerste plaats van binnenuit. De nadruk ligt op het creëren van een biochemisch evenwicht van stoffen in het lichaam, die tot een stralende en gezonde huid leiden. Denk hierbij aan een optimale concentratie van vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren. Kortom, binnen de orthomoleculaire schoonheidszorg draait alles om het van binnenuit voeden van de huid. Uiteraard is dit ook uitstekend te combineren met alle kennis en alle behandelingen, die je leert in onze Opleiding Schoonheidsspecialist(e).

Word een expert in huidverbetering van binnenuit met o.a. orthomoleculaire suppletie!

Inhoud opleiding orthomoleculair schoonheidsspecialist(e)

In onze opleiding orthomoleculaire schoonheidsspecialist(e) leer je alles over de opbouw en werking van de huid. Je leert om te kijken vanuit een orthomoleculair oogpunt met aandacht voor hoe je met goede voedingsstoffen in de juiste concentraties de huid optimaal kunt ondersteunen. Je ontdekt hoe factoren, zoals stress, vermoeidheid en verkeerde voedingsstoffen, de huid negatief beïnvloeden. Er is aandacht voor anamnese, behandeltechnieken en orthomoleculaire suppletie. Met alle kennis die je opdoet, kun je de huid verfrissen, ontstekingen verminderen, huidveroudering vertragen en veel huidproblemen aanpakken. Met behulp van casestudies ga je het geleerde in de praktijk brengen!

Doelgroep

Iedereen die aan de slag wilt als orthomoleculair schoonheidsspecialist(e)

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidsspecialist(e).

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 120 contacturen en circa 60 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Opbouw en werking van de huid
 • Voeding en de huid
 • Macro- en micronutriënten
 • Relatie tussen darmen, voeding en huid
 • Diverse huidklachten nader bekeken
 • Uitvoeren van een correcte anamnese
 • Behandeltechnieken en behandelplannen
 • Orthomoleculaire suppletie voor de huid
 • Opdrachten en casestudies

Prijs

1.990 euro

 

Opleidingsdata

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 2 december 2022 (vrijdagen)
Alle data: 02/12, 09/12, 16/12, 23/12 2022, 06/01, 13/01, 20/01, 27/01, 03/02, 10/02, 17/02, 24/02, 10/03, 17/03, 24/03, 31/03, 07/04, 14/04, 21/04 & 28/04 2023
Tijd: 10:00u tot 16:00

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.