Laatste plaatsen voor het najaar 2018! Schrijf je spoedig in!

Cursus Shiatsu cyclus II

Leer professionele shiatsu behandelingen geven bij klachten!
€ 1850
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Shiatsu therapie is een eeuwenoude gezondheidsleer uit Japan waarbij de zelfhelende kracht van het lichaam wordt gestimuleerd door druk uit te oefenen op specifieke punten op het lichaam. Nadat je de basisprincipes en -behandelingen hebt geleerd tijdens de cursussen shiatsu cyclus I-A en cyclus I-B kun je nog verder groeien binnen deze discipline door ook de cursus shiatsu therapie cyclus II te volgen.

Waarom shiatsu therapeut worden?

Het drukke leven van alledag heeft een grote impact op de fysieke en geestelijke gezondheid. Shiatsu therapie kan met zijn holistische en preventieve benaderingswijze veel klachten voorkomen en verlichten door de vitaliteit te bevorderen, oftewel door de vrije doorstroming van ki (levensenergie) te stimuleren. Als shiatsu therapeut kun je mensen eveneens helpen om zich bewuster te worden van hun eigen lichaam en de signalen die het uitzendt, zodat ze hier tijdig en adequaat op kunnen reageren.

Shiatsu helpt mensen om zich bewuster te worden van hun lichaam

Inhoud cursus shiatsu therapie cyclus II

Deze cursus shiatsu bouwt verder op wat je in de voorgaande cursussen geleerd hebt. Je krijgt een verdieping in de behandeling van de nek, schouders en het hoofd en een verdieping in de rocking- en stretchtechnieken. Ook leer je shiatsu behandelingen in zijpositie geven. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: shiatsu volgens de meester in de shiatsu Masunaga, masunaga meridianen, zen shiatsu, haradiagnose, rugdiagnose, moxa en medicinaal koken.

Erkend certificaat shiatsu therapie

Na het volgen van de cursus shiatsu therapie cyclus II ontvang je een erkend certificaat shiatsu therapie. In België wordt de cursus erkend door de Belgische Shiatsu Federatie (BSF). De cursus wordt in Nederland erkend door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij het BATC, verdienen met deze cursus studiepunten. Wil je een erkend diploma shiatsubehandelaar halen, dan dien je naast de cursussen shiatsu cyclus I-A en I-B ook de cursus anatomie, fysiologie en pathologie te volgen.

Indeling

8 weekends (van 9u30 tot 17u30)

LET OP: Er worden steeds 7 weekends ingepland (14 lesdagen). Data betreffende het laatste lesweekend zullen gecommuniceerd worden door de docent bij aanvang van de cursus.

Inhoud


 • Behandeling zijpositie
 • Verdieping behandeling nek, schouders en hoofd
 • Verdieping rocking- en stretchtechnieken
 • Masunaga
 • Masunaga meridianen
 • Zen shiatsu
 • Haradiagnose
 • Rugdiagnose
 • Moxa
 • Medicinaal koken

Prijs


Kostprijs: 1.850 euro

Mogelijkheid tot gespreide betaling in 3 termijnen (50% – 25% – 25%).

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Locaties

 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

  Opleidingsdata

  Hasselt

  Weekendreeks

  Startdatum: 13 oktober 2018 (zaterdagen en zondagen)
  Alle data: 13/10, 14/10, 17/11, 18/11, 15/12, 16/12 2018, 12/01, 13/01, 09/02, 10/02, 30/03, 31/03, 27/04 & 28/04 2019 (Laatste 3 lesdagen op verplaatsing: 17, 18 en 19 mei 2019 in Antwerpen - vrijdag 19u30 tot zondag 17u00.)
  Tijd: 09:30u tot 17:30


  Docent

  Mireille Gybels

  Docent in Hasselt

  Mireille Gybels (1952) maakte in 2002 de beslissing om haar levenspatroon te veranderen; ze volgde een opleiding tot shiatsubeoefenaar. Dit was het begin van een boeiende carrière, waarin ze de zelfhelende kracht van het lichaam ontdekte.

  In 2005 werd Mireille door de Belgische Shiatsu Federatie erkend als volwaardige shiatsubeoefenaar. Vanwege haar talent werd ze aangenomen als assistent aan de Internationale Shiatsu School in Westmalle. In 2007 voldeed ze aan de voorwaarden om erkend te worden als volwaardige shiatsu docente. Vervolgens zette ze voor de Wellness Academie een Shiatsu Opleiding op, erkend door de Belgische Shiatsu Federatie.

  Mireille bleef zich bijscholen door cursussen te volgen als structurele shiatsu en shiatsu door Saul Goodman. Ze interesseerde zich ook voor andere facetten van de oosterse en complementaire geneeswijzen en volgde tevens de cursussen: shin tai, oosterse geneeskunde, kooklessen macrobiotiek, shiatsu en kinderen, dorn, cupping en moxa.

  Mireille is lid van de Algemene Vergadering en lid van de Werkgroep Scholing in de schoot van de Belgische Shiatsu Federatie. Ze heeft scholing en aandacht voor de individuele student hoog in het vaandel staan. Ze is daarom de aangewezen docente voor de Opleiding Shiatsubehandelaar aan de Wellness Academie.

  Impressievideo

  Veelgestelde vragen

  • Wanneer start de opleiding Shiatsu behandelaar?+

   Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab “opleidingsdata”.