• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Pedicure Rotterdam

Behaal je landelijk erkend diploma pedicure basis!
Wellness Academie Rotterdam
Wellness Academie Rotterdam

Marten Meesweg 8
3068AV Rotterdam (Zuid-Holland)
Nederland
Tel: 040-72 00 993
E-mail: info@wellnessacademie.comNiet openbaar toegankelijk. Enkel tijdens infoavonden of op afspraak.

Busstop en metrostation Alexander liggen op enkele minuten wandelafstand van onze campus. Wij zijn dus erg vlot bereikbaar via het OV!

Parkeren kan in de directe omgeving al vanaf € 10 / dag (check Parkbee voor de mogelijkheden)!

Opleiding Pedicure Rotterdam
Voordelen
€ 1.999
 • Les van topdocent(e)
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Droom jij van een toekomst als expert in voetverzorging? Wellness Academie biedt je dé kans om met de opleiding pedicure in Rotterdam een erkend branchediploma te behalen. Hiermee mag je je aansluiten bij ProVoet, de Nederlandse brancheorganisatie voor pedicures. Ontdek de boeiende carrièremogelijkheden in de voetzorg die met dit diploma binnen je bereik liggen. Schrijf je vandaag nog in voor onze opleiding pedicure Rotterdam!

Is de pedicure opleiding Rotterdam iets voor jou?

Tijdens deze opleiding leer je alles over de behandeling van diverse voetklachten. Dit varieert van het professioneel knippen van teennagels en het adviseren over geschikt schoeisel tot het behandelen van ingegroeide teennagels. Als pedicure speel je een cruciale rol in de preventieve zorg en het welzijn van je cliënten in Rotterdam, met als doel hen pijnloos en comfortabel te laten lopen. Je hebt geen voorkennis nodig om te starten met deze pedicure opleiding in Rotterdam. Het niveau sluit aan bij MBO niveau 3. Iets voor jou?

Tip: je kunt in Rotterdam ook een opleiding schoonheidsspecialist(e) volgen!

Betreed de pedicure branche met een ProVoet-diploma

Je diploma van Wellness Academie, officieel erkend door ProVoet, biedt je een goede start binnen de pedicure branche. Allereerst, dient dit diploma als een belangrijke kwaliteitsgarantie naar je klanten toe. Daarbij behartigt deze brancheorganisatie de belangen van professionele pedicures. Of je nu droomt van een eigen pedicurepraktijk of liever aan de slag gaat in een pedicuresalon, zorginstelling of bij cliënten thuis; met dit diploma op zak staan alle deuren voor je open in Rotterdam en daarbuiten. Als pedicure aangesloten bij ProVoet kom je ook in aanmerking voor interessante bijscholingen, die je carrière verder in de lift helpen.

Tip: wat dacht je van een cursus voetreflexologie als bijscholing, om je klanten extra te verwennen?

Inhoud opleiding pedicure Rotterdam

Ons lesprogramma van de cursus pedicure combineert een stevig theoretisch fundament met praktijklessen onder de begeleiding van ervaren en gekwalificeerde docenten. Je leert alle vaardigheden en technieken om als professionele pedicure uit te blinken. Dankzij de persoonlijke begeleiding en de beperkte lesgroepen ben je verzekerd van onderwijs van topkwaliteit. Je wordt goed voorbereid op een bloeiende carrière in de voetverzorging. Laat deze kans niet aan je voorbijgaan en schrijf je in voor de pedicure opleiding Rotterdam!

Ontdek Wellness Academie in Rotterdam!

Onze leslocatie bevindt zich op de Marten Meesweg 8, op slechts 20 minuten rijden van het bruisende centrum van Rotterdam. Parkeergelegenheid is ruim voorhanden bij onze campus. Voor wie liever met het openbaar vervoer reist, is Station Alexander vlakbij gelegen. Bekijk hier ook het overzicht van al onze beauty cursussen op deze campus. Binnen de beauty branche zijn de doorgroeimogelijkheden eindeloos! Wil je bijvoorbeeld ook leren hoe je kunstnagels vervaardigt? Volg dan eveneens onze opleiding nagelstyling.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Algemene anatomie en fysiologie
 • Specifieke anatomie en pathologie
 • Orthopedie
 • Theorie van de praktijk
 • Bedrijfshandboek
 • Praktijk basis pedicure
  • Anamnese en behandelplan
  • Instrumenten- en productenleer
  • Huid- en nagelverzorging
  • Eelt, kloven en likdoorns verwijderen
  • Ingroeiende teennagels behandelen
  • Freestechnieken
 • Chemische pakking
 • Kennis van schoenen en steunzolen
 • Voetonderzoek
 • Verband- en hulpmiddelen
 • Vervaardigen en analyseren van blauwdrukken
 • Klantenomgang en communicatie
 • Ondernemersvaardigheden

1.999 euro

Mogelijkheid tot gespreide betaling in 5 termijnen van 20%.

Inbegrepen:

   • Online syllabus
   • Leerboek Weten en Doen
   • Studiewijzers

Niet inbegrepen :

   • School Basis werkpakket ten bedrage van 249 euro (incl btw) te bestellen via volgende link

 

!!! Lesgelden en examenkosten zijn vrijgesteld van btw.

Rotterdam

Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Dagreeks

Startdatum: 17 oktober 2024 (donderdagen)
Alle data: 17/10, 24/10, 07/11, 14/11, 21/11, 12/12, 19/12 2024, 09/01, 16/01, 23/01, 30/01, 06/02, 13/02, 20/02, 27/02 & 06/03 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Sandra van den burg
Sandra van den burgDocent in Rotterdam

Sandra van den Burg is een beauty expert in hart en nieren. Ze deed de laatste 25 jaar veel ervaring op als professionele schoonheidsspecialiste, visagiste en pedicure. Ze is de drijvende kracht achter haar eigen schoonheidsinstituut Studio FRIS en is aangesloten bij ANBOS en ProVoet, dé brancheorganisaties voor professionele schoonheidsspecialisten en pedicures.

Naast haar uitgebreide en jarenlange ervaring als beauty professional koestert Sandra eveneens een grote passie voor het onderwijs. Zo mag ze zich onder meer SBB-stagebegeleider noemen in haar salon. Bovendien is ze eveneens assessor op het MBO. Sinds 2016 verrijkt ze met veel enthousiasme het onderwijsteam van Wellness Academie als docente schoonheidsverzorging en pedicure, waar ze haar expertise en ervaringen deelt met de volgende generatie beauty experts.

Door haar unieke combinatie van veel praktijkervaring en onderwijskundige bekwaamheid begrijpt Sandra als geen ander de eisen die worden gesteld aan professionele schoonheidsspecialisten en pedicures van vandaag. Sandra bereidt haar studenten dan ook perfect voor op een succesvolle carrière binnen de boeiende beauty branche. Ze moedigt hen aan om uit te blinken in hun vak en hun passie voor schoonheid te volgen.

Is een verkorte opleiding iets voor mij?

Wij bieden enkel verkorte opleidingen aan. De keuze tussen een langdurige of een verkorte opleiding, is zeer persoonlijk. Onze opleidingen zijn er voor zij die op korte termijn wil beginnen en geen jaren kunnen uittrekken voor een opleiding. Let wel, buiten de lesuren dien je bij ons ook voldoende tijd vrij te maken om te studeren en te oefenen. Wij raden eveneens een stage aan in combinatie met je opleiding.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Moeten wij oefenmodellen voorzien of oefenen we op elkaar?

Nee, je hoeft geen model mee te brengen naar de academie. Je gaat aan de slag met een medestudent, dus jij werkt op iemand in de lesgroep, en iemand werkt op jou. Enkel bij de opleidingen Gespecialiseerd Voetverzorger (België), Pedicure (Nederland), Kapper/Kapster, Haarkleuren en Schoonheidsspecialiste dien je af en toe een model mee te brengen. Tijdens de eerste lesdag krijg je van je docent een overzicht zodat je weet op welke lesdag je een model dient mee te brengen. Bij de cursussen Acne specialisatie, Keratine behandeling, Airbrush brows, Permanente make-up manueel, Microblading en Ombre/Powder brows dien je ook zelf een model te voorzien. Deze informatie kan je steeds terugvinden in je bevestigingsmail na inschrijving via de website.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie