Veelgestelde vragen over detoxen

9 september 2015 | Massage & Therapieën Alle blogposts

De periode na de vakantie is een goed moment om te beginnen met detoxen. Maar hoe doe je dat detoxen? Wil je graag meer leren over sappen- en detoxkuren en zou je willen leren om andere mensen hiermee te helpen, dan kun je bij de Wellness Academie de Cursus Sappen- en Ontgiftingskuren volgen. We geven hier alvast antwoord op veelgestelde vragen over detoxen.

Waarom zouden mensen regelmatig moeten detoxen?

Veel mensen houden er slechte voedingsgewoontes op na en ervaren te veel stress. We leven in een tijd waarin er op allerlei fronten hoge eisen aan ons worden gesteld. Om aan alle eisen van de moderne tijd te voldoen, vergeten veel mensen om goed voor zichzelf te zorgen, terwijl dit de hoogste prioriteit zou moeten zijn. Als jij je goed voelt, kun je meer voor anderen betekenen!

Hoe wordt ons lichaam verontreinigd?

Voeding is bedoeld om ons lichaam te voeden. Maar niet alle voedingsmiddelen die in de schappen in de winkels liggen, bieden ons lichaam wat het nodig heeft. Vaak bevatten ze stoffen die helemaal niet gezond voor ons zijn, zoals suiker, cafeïne en conserveringsmiddelen. Maar de verontreiniging vindt niet alleen plaats via voeding. Ook via de lucht die we inademen of stoffen die in aanraking komen met onze huid kunnen verontreinigend werken. Denk aan luchtverontreiniging, cosmetica en schoonmaakmiddelen. Ook genotsmiddelen hebben een negatieve invloed.

Is detoxen het antwoord op welvaartsziekten?

Problemen als overgewicht en depressie zijn aan de orde van de dag. Ook zien we een explosie aan diabetespatiënten. Uit een onderzoek van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat binnen 10 tot 15 jaar 1,3 miljoen Nederlanders diabetespatiënt zullen zijn. Ook zal het aantal mensen met chronische longziektes, hart- en vaatziekten en osteoporose drastisch toenemen. De oorzaak ligt deels bij verkeerde eet- en leefgewoontes, medicijnen en stress. Detoxen kan deze ziektes niet genezen, maar wel voor een groot deel voorkomen.

Wat zijn de voor- en nadelen van detoxen?

Detoxen heeft veel voordelen voor de gezondheid, waaronder gewichtsverlies, meer energie en een mooiere huid. Detoxen kan uiteindelijk ook voor meer rust in je hoofd zorgen. Lichaam en geest zijn immers met elkaar verbonden. Een nadeel is dat een detoxkuur voor veel mensen moeilijk vol te houden is; zowel lichamelijk als geestelijk vraagt het heel wat van je. Verder kan het detoxen gepaard gaan met klachten als misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid, diarree, onaangename lichaamsgeur en hoofdpijn. Een goede ondersteuning tijdens het detoxen is daarom heel belangrijk!

Wat kan ik verwachten van een cursus sappen- en ontgiftingskuren?

De cursus gaat dieper in op het waarom en de werking van sappen- en ontgiftingskuren. Er is veel aandacht voor de werking van het spijsverteringsstelsel. Je leert welke soorten van ontgiften er zijn, hoe een goede detoxkuur verloopt, je leert een specifieke detoxbehandeling voor de lever en je leert eveneens allerlei recepten voor sappen. Vervolgens legt de cursus de nadruk op hoe je naast specifieke detoxkuren ook in je alledaagse leven kunt detoxen met gezonde voeding. Na het volgen van deze cursus kun je niet alleen zelf op een verantwoorde wijze ontgiften, maar je kunt ook andere mensen hiermee helpen! Schrijf je hier online in voor de volgende cursus sappen- en ontgiftingskuren!