Cursus Visagie voor de donkere huid

Leer make-up technieken en kleuren afstemmen op de donkere huid
€ 160
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Welke make-up past het beste bij een donkere huid? De westerse visagiewereld is sterk gericht op mensen met een blanke huid. Maar wat als er een klant met een donkere huid in je behandelstoel plaatsneemt? De donkere huid vraagt om een andere verzorging, om andere make-up producten en andere kleuren, dan de blanke huid. Je leert er alles over tijdens deze cursus visagie voor de donkere huid!

Word make-up expert voor de donkere huid!

We leven in een multiculturele samenleving, de kans is daarom groot dat je als visagiste te maken krijgt met mensen met een getinte of donkere huidskleur. Sterker nog, vrouwen met een getinte huidskleur staan te springen om meer professionele visagistes die weten hoe ze een donkere huid perfect opmaken en die in staat zijn om vernieuwende make-up looks voor de donkere huid te creëren. Wanneer je een donkere huid met de verkeerde make-up producten en technieken opmaakt, kan de huid een vale uitstraling krijgen. Met deze make-up training voor de donkere huid leer je om dit te voorkomen!

Inhoud cursus visagie donkere huid

De cursus begint met huidverzorging voor de donkere huid. Vervolgens krijg je een stapsgewijze make-up training. Je begint met het toepassen van concealertechnieken en het gebruik van geschikte concealerkleuren. Daarna ga je verder met foundation- en fixatietechnieken. Je bouwt de make-up look verder op met aandacht voor blush en contouringtechnieken. Je leert o.a. hoe je de nieuwe strobing techniek kunt toepassen op de donkere huid. Verder ga je aan de slag met oogschaduwtechnieken, eyeliner, ombre lip make-up en wenkbrauwtechnieken.

Visagie voor de donkere huid is een vak apart. Je leert er alles over in deze cursus!

Voor wie is de cursus geschikt?

Deze cursus visagie voor de donkere huid is geschikt voor wie minstens over basiskennis visagie beschikt en interesse heeft in make-up voor de getinte en donkere huid. Het biedt je de kans om in te spelen op de vraag naar meer make-up experts voor de donkere huid. Met de kennis en vaardigheden die je hier opdoet, kun je een grotere doelgroep aanspreken!

Praktische informatie

Je wordt tijdens deze intensieve cursus begeleid door een topdocente met veel ervaring met make-up voor de donkere huid. De cursus wordt gegeven in kleine groepjes, zodat voldoende begeleiding gegarandeerd is en zodat er een prettige en leerzame interactie mogelijk is met je medecursisten. Om goed te kunnen oefenen is het nodig dat je zelf een model meeneemt, bij voorkeur een donker Afrikaans type, het liefst zo donker mogelijk.

Inhoud

 • Huidverzorging voor de donkere huid
 • Concealertechniek
 • Welke kleuren zien we?
 • Foundationtechniek en fixatietechniek
 • Geef de huid kleur met blush
 • Contourtechniek
 • o.a. strobing
 • Oogschaduwtechniek met eyeliner
 • Ombre liptechniek
 • Wenkbrauwtechniek

Opleidingsdata

Rotterdam

Weekendreeks

Startdatum: 7 oktober 2017
Alle data: 07/10 & 08/10 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt

Weekendreeks

Startdatum: 2 december 2017
Alle data: 02/12 & 03/12 2017
Tijd: 10:00u tot 17:00

Amsterdam

Weekendreeks

Startdatum: 20 januari 2018
Alle data: 20/01 & 21/01 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 160 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docenten

Aarti Bihari

Docent in Amsterdam & Rotterdam

Aarti Bihari is een veelzijdige beauty artist die al jaren hard aan de weg timmert binnen de schoonheidsbranche. In 2008 behaalde ze haar diploma’s schoonheidsspecialiste, make-up artist en nagelstyliste en ging ze aan de slag als freelancer voor uiteenlopende opdrachtgevers. Ze werkte onder andere veel samen met professionele fotografen.

Een van de hoogtepunten uit haar carrière is een samenwerking met een Hindoestaans bruidsmagazine. Maar ook een volgend hoogtepunt liet niet lang op zich wachten; het openen van de deuren van haar eigen beauty salon in 2011. Hier geeft ze vele behandelingen op het gebied van visagie, hairstyling en nagelstyling. ‘Het geeft veel voldoening om klanten vol zelfvertrouwen en stralend de salon te zien verlaten.’

Maar haar ambitie reikt nog verder; zo begon ze ook met lesgeven. ‘Er is niets leuker dan je passie te mogen doorgeven aan anderen.’  Kortom, een docente met een bijzondere loopbaan binnen de beauty branche, die haar studenten optimaal weet te begeleiden en inspireren.

Katrien Vandormael

Docent in Hasselt

Katrien Vandormael maakte kennis met de wereld van de visagie tijdens haar danscarrière. Ze danste als jonge meid in ‘Het Swingpaleis’ en bij tal van artiesten. Ze was voortdurend op tournee. Dat betekende niet alleen vliegtuig in, vliegtuig uit, maar ook make-up stoel in en make-up stoel uit. Nu wist ze wat ze wilde: make-up artist worden!

Katrien werd make-up artist bij Gemey Maybelline. Ze wilde echter het fijne weten van dit vakgebied en volgde de opleiding schoonheidszorgen. Eenmaal afgestudeerd kwam ze bij ICI Paris XL terecht. Haar talent bleef niet onopgemerkt. Steeds vaker mocht ze de make-up verzorgen voor photoshoots. Daarnaast ontwikkelde ze de Opleiding Visagie voor de Wellness Academie, waar ze sinds 2007 docente visagie is.

Verder legt ze zich volop toe aan haar eigen schoonheidsinstituut Kara Vita. Ook blijft ze haar creativiteit prikkelen door deel te nemen aan wedstrijden en niet zonder succes. Ze werd o.a. verkozen tot IPXL Make-up Talent by Dior in 2012 en ze won de Besko Avond- en Fantasie make-up prijs en de prestigieuze Benelux Beauty Award!

 

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 16 tot 55 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde!

 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Binnen de wereld van opleidingsverstrekkers kan men beroep doen op Qfor. Dit is een onafhankelijk instituut dat kwaliteitsmetingen uitvoert. Wellness Academie liet een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren door Qfor. De resultaten van dit onderzoek waren uitmuntend op alle vlakken!

  Ook beschikt Wellness Academie over een eigen evaluatiesysteem. Na elke cursus of opleiding, kan de student zijn of haar mening delen met de school. Afgelopen jaar haalde wij een gemiddeld tevredenheidspercentage van 86%! Ook de recensies op onze Facebook pagina tonen aan dat onze studenten steeds tevreden terugkijken op hun opleiding.

  Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen en u te compenseren indien nodig. Meer informatie over de klachtenprocedure kan u terugvinden op onze website.

 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren alsook op zaterdag en zondag tussen 9u en 14u. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Recensies

C. Burleson (24-03-2016)

Gevolgd in Hasselt

Fantastische informatie en hele goeie tips & tricks die ik zeker zal gebruiken!

klanten vertellen 9,1 231 Beoordelingen