Wat is een wellnoloog?

28 mei 2016 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Op zoek naar een gezonde en evenwichtige levensstijl? Hoe doe je dat? Veel mensen kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken. Een wellnoloog is de aangewezen persoon om deze mensen te helpen. Een wellnoloog is een veelzijdige wellness coach. In onze opleiding wellnoloog leer je uiteenlopende behandelvormen die je kunt inzetten bij het individueel begeleiden van mensen op hun pad naar meer welzijn!

Is wellnoloog worden iets voor mij?

Het mooie aan het vak van wellnoloog is dat je breed inzetbaar bent en kennismaakt met diverse disciplines binnen de wellness branche. Je leert hoe je een op de persoon gericht behandelplan kan opstellen en uitvoeren. Afhankelijk van de wensen van je klant kun je diverse behandelingen inzetten die elkaar mooi aanvullen, zoals ontspannende massages, ontgiftende behandelingen en schoonheidsbehandelingen. Omdat je zoveel soorten wellness behandelingen meester bent, is je werk zeer afwisselend. De Opleiding Wellnoloog is een modulaire opleiding die bestaat uit diverse wellness cursussen, die je gemakkelijk op je eigen agenda kunt afstemmen.

Wellness coach en massage

Massagetherapie vormt een belangrijk onderdeel van het werk van een wellness coach. Er bestaan veel soorten massages, met elk hun eigen technieken en effecten. In de opleiding wellnoloog leer je meerdere soorten massages. Je volgt de Cursus Ontspanningsmassage, die aan de basis ligt van vele massagevormen. Je leert om met basis massagetechnieken een ontspannende lichaamsmassage te geven. De Cursus Stoelmassage vormt ook een onderdeel van het lesprogramma. In deze cursus leer je op een snelle en doeltreffende wijze spanningen in de schouders, nek en onderrug op te lossen. Ook volg je de Cursus Lomi lomi Samudra Massage: een massage als de golven van de oceaan, die lichaam en geest ontspant.

Ontgiftende behandelmethoden

In ons dagelijks leven hopen allerlei afvalstoffen zich op in ons lichaam via ongezonde voeding, stress en luchtvervuiling. Op zijn tijd detoxen is daarom belangrijk. Als wellnoloog leer je hiervoor diverse behandelmethoden. Op de eerste plaats helpt massage om de stofwisseling te bevorderen waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Een andere manier om dit proces te bevorderen is het geven van een lichaamspakking. In de Cursus Lichaamspakkingen leer je om o.a. ontgiftende lichaamspakkingen te geven. Een andere essentiële cursus op dit gebied is de Cursus Sappen & Ontgiftingskuren, waarin je veel leert over het spijsverteringsstelsel, verontreinigende factoren, detoxen met sappen en ontgiftingskuren en hoe je mensen hierin kunt steunen.

Wellness en schoonheid

Als wellnoloog help je mensen om lekker in hun vel te zitten. Dit kun je zowel letterlijk als figuurlijk opvatten, want een aantal behandelingen die je leert hebben ook een huidverbeterend effect. Dat geldt onder meer voor de massagebehandelingen en zeker voor de lomi lomi samudra massage die eveneens dient als bindweefselmassage. Ook de ingrediënten die je bij het geven van lichaamspakkingen gebruikt zorgen voor huidverbetering. Je leert in de cursus lichaamspakkingen naast het geven van ontgiftende pakkingen ook huidverzorgende en huidverstevigende lichaamspakkingen. Wanneer iemand zijn lichaam reinigt met een detoxkuur zal dit eveneens leiden tot een mooiere en gezondere huid.

Lichamelijk en psychisch welzijn

Omdat je als wellnoloog direct met mensen werkt, is kennis van het menselijk lichaam essentieel. Daarom dien je voor het behalen van je diploma wellnoloog ook de Cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie te volgen. Hierin leer je alles over de bouw en werking van het menselijk lichaam en leer je meer over veelvoorkomende aandoeningen. Ook basiskennis psychologie is onmisbaar. Deze kennis doe je op in de Cursus Psychologie (basis). Je krijgt zo meer inzicht in het gedrag van mensen en je leert hoe je kunt omgaan met de emoties van klanten. Als bijzonder extraatje volg je ook de Cursus Aromatherapie, waarin je kennismaakt met de helende kracht van geuren en waarin je leert hoe je essentiële oliën kunt inzetten om het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen te bevorderen.

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Anatomie, pathologie & fysiologie

  Kennis van anatomie, pathologie & fysiologie is fundamenteel voor wellness en beauty professionals. Gezondheid en veiligheid staan voorop! Meer info

  • Hasselt
  • Antwerpen
  • Gent
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
  • Utrecht
  • Nijmegen
 • Aromatherapie

  Leer hoe je met aromatherapie met behulp van essentiële oliën diverse klachten kunt verlichten. Meer info

  • Hasselt
  • Antwerpen
  • Amsterdam
  • Rotterdam
 • Lichaamspakkingen (body wraps)

  Oppepper voor het lichaam met een verstevigende, ontspannende of reinigende werking. De perfecte aanvulling op je diensten! Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam