• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat kun je verwachten van buccal massage?

3 april 2023 | Schoonheidszorg
Wat kun je verwachten van buccal massage?

Hoor je ook ineens overal positieve geluiden over ‘buccal massage’? Misschien is dit wel die beauty behandeling die je als schoonheidsspecialist of skin expert nog mist in jouw salon? Maar welke resultaten kun je van deze massage verwachten? En hoe wordt deze behandeling door je klanten beleefd? Je ontdekt het allemaal in de gloednieuw cursus buccal massage van Wellness Academie. We vertellen je hier graag alvast wat meer over deze bijzondere beauty behandeling, die inmiddels razend populair is onder beroemdheden!

Buccal massage kort uitgelegd

Bij gelaatsmassages denk je vast in eerste instantie aan het masseren van de gelaatshuid, maar je kunt de huid, de spieren en het bindweefsel ook van binnenuit masseren via de mond. Je kunt dan bepaalde zones beter bereiken en hier doeltreffend op inwerken. Met het verloop van de jaren beginnen namelijk de wangen wat uit te zakken, men verliest die strakke neus-lip contour en de contour van de kaaklijn wordt slapper.

Door buccal massage uit te voeren, dus door te masseren vanuit de binnenkant van de mond, kun je de contouren van het gelaat en de huidteint verbeteren. Met buccal massage kun je beter de spieren diep in de wangen en in de kaakzone bereiken. Daarbij verbeter je doeltreffend de bloedsomloop én het helpt ook om de kaken te laten ontspannen. Het kan daarom naast huidverbetering ook het verminderen van stress, migraine en tandenknarsen tot doel hebben.

Ben je nog geen gediplomeerde beauty professional? Dan is onze opleiding schoonheidsspecialiste of onze opleiding skin expert vast iets voor jou!

Hoe voelt een buccal massage aan?

Als je voor de eerste keer een buccal massage ondergaat, dan zal dat wel even vreemd aanvoelen. Het gaat namelijk om een stevige massagevorm. Eerst wordt het gelaat aan de buitenkant gemasseerd, met stevige bindweefselmassage technieken. Hiermee wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd, evenals de aanmaak van belangrijke bouwstoffen van de huid, namelijk collageen en elastine. Deze zorgen voor souplesse en stevigheid.

Vervolgens doet de schoonheidsspecialiste handschoenen aan om de binnenkant van de mond te masseren. De massage aan de binnenzijde gebeurt met één vinger of met de duim, terwijl de overige vingers aan de buitenzijde tegendruk geven. Dat voelt niet altijd prettig aan, maar het doet geen pijn. Het voelt alsof je gelaat in vorm wordt gekneed of als een work-out voor je gezicht. Na afloop voelt je gelaat gloeiend aan en heeft meer volume gekregen.

Hoe lang houden de resultaten aan?

Direct na de behandeling heeft de huid dus meteen een gezonde glow en ziet er voller uit. Echter, is dit effect niet van lange duur. Je hebt hier mogelijk een dag of drie profijt van. Ideaal voor als je een feestje of een andere speciale gelegenheid op de agenda hebt staan. Je kunt deze effecten echter wel verlengen en de huid op de langere termijn verbeteren door regelmatig een buccal massage te ondergaan. Het is een aanrader om in de eerste zes weken één keer per week een gelaatsmassage met buccal massage te ondergaan. Vervolgens kun je bijvoorbeeld een frequentie aanhouden van één keer in de vier tot zes weken een buccal massage. Hoe de kuur precies wordt samengesteld, is uiteraard afhankelijk van de huidconditie en wensen van elke individuele klant.

Ervaar het zelf en leer buccal massage geven!

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze veel geprezen behandeling? Ga dan naar Wellness Academie. Hier kun je namelijk een cursus buccal massage volgen. Het voordeel van deze cursus is dat je les krijgt in kleine groepen en dat je geen model hoeft mee te nemen. De cursisten oefenen op elkaar. Dit betekent dat je ook meteen zelf deze bijzondere gelaatsmassage gaat ervaren. Je wordt bovendien begeleid door een topdocent, zodat je na afloop in staat bent om deze beauty behandeling aan te bieden in je salon! Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor de cursus buccal massage van Wellness Academie! Andere cursussen die je misschien ook interessant vindt: de cursus huidverbeterende massage en de cursus facial cupping.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4)
Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4)
 • 5 dagen
 • € 679
Meer informatie
Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.759
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie