• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Wintertijd dip te lijf met wellness! 4 tips

29 oktober 2018 | Massage & Therapieën
Wintertijd dip te lijf met wellness! 4 tips

De wintertijd is ingegaan. Dat betekent dat het vroeger donker wordt. Niet iedereen is hier blij mee. Het is niet voor niets dat veel mensen in deze ‘donkere’ maanden last krijgen van de winterblues of een wintertijd dip. Een goede tip om dit dipje mee te lijf te gaan is: zorg voor jezelf! Laat je dus regelmatig verwennen met een heerlijke wellness behandeling. Er is van alles mogelijk. We geven je hier 4 tips voor wellness behandelingen. Deze zorgen ervoor dat je dat wintertijd dipje zo vergeet!

Tip 1: Hot stone massage tegen wintertijd dip

Misschien wel de populairste massage als het buiten koud en donker is, is de hot stone massage. Dit is dan ook een van de beste tips bij een wintertijd dip! Bij deze ontspannende massage legt de massagetherapeut warme stenen op je lichaam. Deze lavastenen of basaltstenen hebben vanwege hun hoge hardheid de eigenschap dat ze warmte goed vasthouden. De stenen brengen de warmte effectief over op je lichaam. Daarbij masseert de massagetherapeut ook met de stenen. Je spieren worden los gemasseerd, de bloedcirculatie wordt bevorderd en de stofwisseling wordt geoptimaliseerd. Ondertussen droom je diep weg en kom je helemaal tot rust. Er is geen plaats meer voor sombere gedachten! Je ontdekt dat dit positieve effect nog lang nawerkt! Bekijk hier onze populaire Cursus Hot Stone Massage!

Tip 2: Warme kruidenstempelmassage

Bij deze massage worden verwarmde bundeltjes met helende kruiden op het lichaam gelegd en hier wordt ook mee gemasseerd. Denk hierbij aan kruiden als gember, koriander, eucalyptus, kamfer, kurkuma, citroengras, etc. De combinatie van warmte, massage en kruiden is een feest voor de zintuigen. Dit zorgt voor een intense wellness beleving, die niet alleen ontspannend werkt, maar eveneens allerlei andere positieve effecten op de gezondheid heeft. Heb je in de winter veel last van luchtwegproblemen en verkoudheden, dan kan een kruidenstempelmassage met kruiden als eucalyptus verlichting brengen. Zo zijn er ook kruiden die ingezet kunnen worden om je geest te laten ontspannen of om je immuunsysteem te verbeteren. Leer alle toepassingen in onze Cursus Kruidenstempelmassage.

Tip 3: ontdek het comfort van bodywraps

Laat je eens letterlijk helemaal inpakken! Dat is een andere manier van je in de ‘watten’ laten leggen! Je ondergaat eerst een volledige lichaamsscrub, daarna wordt een pakking naar keuze aangebracht (bv. een modderpakking, kleipakking, hot chocolate pakking) en vervolgens word je in een folie gewikkeld. Er wordt een warme deken over je heen gelegd en zo mag je 20 tot 30 minuten relaxen. Dit geeft een heerlijk ontspannen en geborgen gevoel. Daarnaast hebben bodywraps, afhankelijk van de ingrediënten, een voedende, reinigende of verstevigende werking op de huid. Bij sombere gevoelens is vooral de hot chocolate lichaamspakking een aanrader! Leer er alles over in onze Cursus Lichaamspakkingen (Bodywraps).

Tip 4: Moxatherapie als remedie tegen een wintertijd dip!

Moxatherapie is een verwarmende en verzachtende therapie, waarmee je je wintertijd tip kunt tegengaan. Naast de sombere gevoelens van je wintertijd dipje, spelen er ook vaak winterkwaaltjes op, zoals griep, keelontsteking en verkoudheid. Heb je hier vaak last van? Dan is moxatherapie echt een aanrader, omdat het je immuunsysteem versterkt. Bij deze behandelvorm, afkomstig uit de Traditionele Chinese Geneeskunst, wordt fijngestampte moxa (bijvoetkruid) gebruikt. Dit wordt opgerold tot een sigaar. De sigaar wordt aangestoken en boven de huid gehouden, ter hoogte van de acupunten die behandeld worden. De heilzame warmte stimuleert de doorstroom van levensenergie en brengt lichaam en geest in balans. Nieuwsgierig geworden? Leer meer in de Cursus Moxatherapie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie