Wintertijd dip te lijf met wellness! 5 tips

29 oktober 2018 | Massage & Therapieën Alle blogposts

De wintertijd is ingegaan. Dat betekent dat het vroeger donker wordt. Niet iedereen is hier blij mee. Het is niet voor niets dat veel mensen in deze ‘donkere’ maanden last krijgen van de winterblues of een wintertijd dip. Een goede tip om dit dipje mee te lijf te gaan is, zorg voor jezelf! Laat je regelmatig verwennen met een heerlijke wellness behandeling. Er is van alles mogelijk. We geven je hier 5 tips voor wellness behandelingen, die ervoor zorgen dat je dat wintertijd dipje zo vergeet!

Tip 1: Hot stone massage

Misschien wel de populairste massage als het buiten koud en donker is, is de hot stone massage. Bij deze ontspannende massage worden warme stenen op je lichaam gelegd. Deze lavastenen of basaltstenen hebben vanwege hun hoge hardheid de eigenschap dat ze warmte goed vasthouden. De warmte wordt via de stenen effectief overgebracht op je lichaam. Daarbij wordt er ook met de stenen gemasseerd. Spieren worden los gemasseerd, de bloedcirculatie wordt bevorderd en de stofwisseling wordt geoptimaliseerd. Ondertussen droom je diep weg en kom je helemaal tot rust. Er is geen plaats meer voor sombere gedachten! Je zult ontdekken dat dit positieve effect nog lang nawerkt! Bekijk hier onze populaire Cursus Hot Stone Massage!

Tip 2: Therapeutische hot stone massage

Je kunt ook nog een stapje verdergaan als je het idee hebt, dat er meer nodig is om uit je winterblues te komen. Onderga dan eens een therapeutische hot stone massage. Deze massagevorm combineert massage met de warme stenen met tui-na technieken uit de Traditionele Chinese Geneeskunst. De tui-na massage is een drukpuntmassage, die gericht is op het bevorderen van de doorstroom van levensenergie door de meridianen (energiebanen) en acupunten (energiepunten) in het lichaam. Deze twee technieken vullen elkaar perfect aan en zullen jouw wellness ervaring en de helende effecten op lichaam en geest nog intenser maken. Of leer zelf om mensen verlichting te bieden door de Cursus Therapeutische Hot Stone Massage te volgen.

Tip 3: Warme kruidenstempelmassage

Bij deze massage worden verwarmde bundeltjes met helende kruiden op het lichaam gelegd en hier wordt ook mee gemasseerd. Denk hierbij aan kruiden als gember, koriander, eucalyptus, kamfer, kurkuma, citroengras, etc. De combinatie van warmte, massage en kruiden is een feest voor de zintuigen. Dit zorgt voor een intense wellness beleving, die niet alleen ontspannend werkt, maar eveneens allerlei andere positieve effecten op de gezondheid heeft. Heb je in de winter veel last van luchtwegproblemen en verkoudheden, dan kan een kruidenstempelmassage met kruiden als eucalyptus verlichting brengen. Zo zijn er ook kruiden die ingezet kunnen worden om je geest te laten ontspannen of om je immuunsysteem te verbeteren. Leer alle toepassingen in onze Cursus Kruidenstempelmassage.

Tip 4: Bodywraps

Laat je eens letterlijk helemaal inpakken! Dat is een andere manier van je in de ‘watten’ laten leggen! Je ondergaat eerst een volledige lichaamsscrub, daarna wordt een pakking naar keuze aangebracht (bv. een modderpakking, kleipakking, hot chocolate pakking) en vervolgens word je in een folie gewikkeld. Er wordt een warme deken over je heen gelegd en zo mag je 20 tot 30 minuten relaxen. Dit geeft een heerlijk ontspannen en geborgen gevoel. Daarnaast hebben bodywraps, afhankelijk van de ingrediënten, een voedende, reinigende of verstevigende werking op de huid. Bij sombere gevoelens is vooral de hot chocolate lichaamspakking een aanrader! Leer er alles over in onze Cursus Lichaamspakkingen (Bodywraps).

Tip 5: Moxatherapie

Moxatherapie is een verwarmende en verzachtende therapie, waarmee je je wintertijd tip kunt tegengaan. Naast de sombere gevoelens van je wintertijd dipje, spelen er ook vaak winterkwaaltjes op, zoals griep, keelontsteking en verkoudheid. Heb je hier vaak last van? Dan is moxatherapie echt een aanrader, omdat het je immuunsysteem versterkt. Bij deze behandelvorm, afkomstig uit de Traditionele Chinese Geneeskunst, wordt fijngestampte moxa (bijvoetkruid) gebruikt. Dit wordt opgerold tot een sigaar. De sigaar wordt aangestoken en boven de huid gehouden, ter hoogte van de acupunten die behandeld worden. De heilzame warmte stimuleert de doorstroom van levensenergie en brengt lichaam en geest in balans. Nieuwsgierig geworden? Leer meer in de Cursus Moxatherapie.

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Populair!

  Hot stone massage

  Oude rituelen herleven. Hot stone massage biedt relaxatie, verzacht spierpijn, stimuleert de bloedsomloop. Een veelgevraagde massagevorm! Meer info

  • Hasselt
  • Antwerpen
  • Gent
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
  • Utrecht
  • Apeldoorn
  • Nijmegen
 • Kruidenstempel massage

  Oosters wellnessritueel dat massage, kruiden en warmte combineert voor ontspanning en de behandeling van diverse gezondheidsklachten. Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam
  • Rotterdam
 • Lichaamspakkingen (body wraps)

  Oppepper voor het lichaam met een verstevigende, ontspannende of reinigende werking. De perfecte aanvulling op je diensten! Meer info

  • Hasselt
  • Amsterdam