• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Zomerfestival looks met facepaint

7 juni 2016
Zomerfestival looks met facepaint

Het festivalseizoen is geopend! In binnen- en buitenland staan talloze festivals op het programma. Daar ga je natuurlijk niet zomaar naartoe zonder eens goed na te denken over een originele look. De zomerfestivals gaan onder meer om zien en gezien worden. Het zijn perfecte gelegenheden om nieuwe looks uit te proberen en je creativiteit op de vrije loop te laten. Wat dacht je van een zomerfestival look met facepaint! Doe hier alvast enkele ideeën op.

Simplistische strepen en punten

Voelen die uitbundige festival looks die je tegenwoordig vaak ziet in het begin nog wat onwennig? Dan kun je eerst eens gaan experimenteren door wat eenvoudige strepen over het gezicht te trekken of met wat puntjes op het gezicht in subtiele kleuren als wit of geel. In combinatie met een mooie oogmake-up en de juiste accessoires kan dit voor een chique look zorgen. In onze Cursus Visagie leren we je graag de basis make-up technieken. Met simplistische strepen en punten zijn er allerlei eenvoudige patronen mogelijk. Bekijk hier enkele voorbeelden:

Uitbundige tribal facepainting

Eenmaal gewend aan de eenvoudige ‘stripes & dots’, dan is de volgende uitdaging om aan de slag te gaan met uitbundige tribal facepainting door bovenstaande looks verder uit te werken. Durf kleuren te combineren en uit te pakken met patronen en motieven. De tribal look is perfect als festival look. Combineer het met accessoires als veren, sieraden en de juiste kleur kleding. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is niet moeilijk als je eenmaal de smaak te pakken hebt. Bekijk hier een mooi voorbeeld van de tribal look. Let er vooral ook op hoe in dit geval de facepainting look niet ophoudt bij het gezicht, maar ook door wordt getrokken in de hals en het decolleté om de look helemaal compleet te maken.

Flower facepainting

Een look die het ook altijd goed doet op een zomerfestival is een flower look. Denk bijvoorbeeld aan een mooie oogmake-up omringd met bloemetjes met behulp van facepainting. Hier vind je een voorbeeld van hoe je stap voor stap een flower look kunt creëren. Ook hier geldt weer dat er van alles mogelijk is, vanwege een grote variatie aan soorten bloemen, kleuren en facepainting technieken.

Flower contouring

Heb je het laatste make-up nieuws gevolgd, dan heb je vast gehoord dat er alweer een nieuwe contouring trend is: flower contouring. Het kan niet op met de contouring trends. Dat lees je onder ander in het artikel: Contouring kent geen grenzen. Wat als je nu die mooie bloemetjes op je gezicht zet zoals hieronder, maar ze vervolgens niet blendt? Dan heb je een perfecte zomerse festival look!

[embed]https://www.instagram.com/p/BDhHz40EZcy/?taken-by=dressyourface[/embed]

Aan de slag met Facepainting

De meeste mensen zal het vast wel lukken om wat strepen op hun gezicht te zetten, maar wat als je aan de slag wilt met uitgebreide facepainting concepten. Leuk en aardig al die voorbeelden, maar hoe breng je het zelf in de praktijk? Daarvoor moet je over heel wat technieken en voldoende oefening beschikken. In onze Make-up Expert in Hasselt leer je alles over het boeiende vak van make-up professsional.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie