Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Originele decoratietips voor je kapsalon

3 juli 2015
Originele decoratietips voor je kapsalon

Ga je een eigen kapsalon starten, onderschat dan niet het belang van de decoratie van je salon. Denk na over de stijl die bij jouw salon past? Welke sfeer wil je creëren? Welke indruk wil je maken op je klanten? Met de juiste decoratie zul je de juiste doelgroep aanspreken. Daarbij wil je uiteraard ook op de centjes letten, want zeker als starter is je budget voor decoratie vaak niet groot. Daarom hebben we hier een aantal unieke en gemakkelijke tips voor kapsalon decoratie.

1. Hergebruik oude kappersbenodigdheden voor je kapsalon decoratie

Misschien heb je nog wel ergens oude kappersbenodigdheden weggestopt in dozen. Zet ze niet zomaar bij het vuil, maar hergebruik ze als decoratie voor je kapsalon. Hang oude scharen of kammen aan de muur met een mooie lijst eromheen, hang oude handspiegels gegroepeerd aan de muur of tover een oude föhn of droogkap om tot een lamp. Zo geef je je kapsalon op een goedkope manier een eigenzinnige touch!

2. Ga voor ‘minder is meer’

Veel klanten gaan niet alleen naar een kapsalon om hun haar te laten doen, maar ook om tot rust te komen. Speel daar op in door een ruimte te creëren die rust uitstraalt. Weinig budget voor decoratie; profiteer dan van het populaire design concept ‘minder is meer’. Kies voor een strakke vormgeving zonder tierelantijntjes en verf de muren in een neutrale kleur. Om je salon een persoonlijk tintje te geven kun je een mooie, kunstzinnige of juist humoristische muursticker op de muur plakken. Deze kun je ook gemakkelijk vervangen als je erop uitgekeken bent.

3. Creatieve afscheiding tussen de werkstations

Zijn je klanten op zoek naar rust, dan kun je hier in de decoratie van je salon ook op inspelen met behulp van schermen of gordijnen die de vaak dicht bij elkaar gelegen werkstations van elkaar scheiden. Zo bied je elke klant wat meer privacy. Stem de schermen en gordijnen af op de stijl en de kleuren van je salon of zoek juist naar een stijlvol contrast. Laat je eens inspireren door het werk van de Japanse designer Kazutoyo Yamamoto. Hij gebruikte hangende wijnranken om de werkstations van een kapsalon te scheiden.

4. Kapsalon decoratie: creatief met kappersproducten

Geen geld voor dure decoratie? Ga dan creatief aan de slag met kappersproducten door ze op een bijzondere manier te ordenen of door de producten die je verkoopt op een creatieve manier tentoon te stellen. Hang tubes haarverf aan een waslijn of maak een stellage van houten kratten om je producten in te zetten. Sorteer ze op kleur voor een mooier en rustiger beeld. Heeft de productlijn die je gebruikt een leuke opvallende kleur, stem de rest van de decoratie van je salon dan daarop af.

Een eigen kapsalon starten

Is het jouw droom om een eigen kapsalon te starten, begin je carrière dan hier bij de Wellness Academie door een opleiding kapster/ kapper te volgen. Er wordt binnen deze opleiding ook volop aandacht besteed aan salonbeheer of maak kennis met onze cursus maak je salon succesvol.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie