Over ons

Al 12 jaar staat Wellness Academie bekend als dé referentie voor wellness- & beautyopleidingen in België en Nederland. Wij verwelkomen jaarlijks duizenden studenten. Om je de nodige begeleiding te geven, staat ons secretariaat steeds ter beschikking.

Je wilt een nieuwe carrière beginnen? Je dienstenpakket uitbreiden of simpelweg wat bijleren? Wij geloven dat een kwalitatieve opleiding essentieel is voor het welslagen van je doelstellingen. De Wellness- & Beautysector biedt heel wat prachtige beroepen en een nog groter aantal specialisatiemogelijkheden. Niet alleen is deze sector leuk en ontspannend, maar ook jouw klantengroep blijft alsmaar groeien. Dit biedt je de mogelijkheid om een leuke, maar eveneens succesvolle carrière uit te bouwen.

Wellness Academie is een erkend opleidingscentrum voor iedereen die zich wenst te verdiepen in de wondere wereld van Wellness & Beauty. Wij hebben een groot aanbod aan beroepsopleidingen en bijscholingen. Jaarlijks mogen wij duizenden cursisten ontvangen vanuit heel België, Nederland en ver daarbuiten. Wij staan bekend om ons opleidingsaanbod waarin kwaliteit en praktijkgerichtheid centraal staan. Met de meeste van onze opleidingen kan je zowel in dienstverband als op zelfstandige basis aan de slag.

Wellness Academie is ook aangesloten bij alle belangrijke beroepsverengingen in België en Nederland. Hierdoor geniet je van een erkend diploma en de zekerheid van een kwalitatieve opleiding.

Wellness Academie FAQ

  • Hoe is Wellness Academie ontstaan?

Luc Ketelslagers is de grondlegger van de school. Hij is zelf ooit begonnen als massagetherapeut, met een fascinatie voor Sebastian Kneipp therapieën en de weldaden van Wellness-behandelingen. Door de grote vraag van collega’s therapeuten om ze bepaalde behandelingen aan te leren, heeft hij uiteindelijk in 2003 de Wellness Academie opgericht.”

Al snel werd er werk gemaakt van een totaal opleidingsaanbod voor de Wellness- & Beautybranche. Er bestaat geen twijfel dat beauty en coaching eveneens een belangrijk onderdeel vormen voor iemand’s welbevinden. Door jarenlang samen met vakspecialisten te timmeren aan het concept, is Wellness Academie vandaag de grootste en meest volledige opleidingsverstrekker in haar branche. Jaarlijks verwelkomen wij duizenden studenten, en dit op 7 verschillende campussen in Vlaanderen en Nederland.

  • Waarom ligt Wellness Academie zo goed in markt?

Als men kiest voor de Wellness Academie om hun opleiding te volgen, dan is dat een zeer bewuste keuze. Onze studenten rekenen er terecht op dat ze les krijgen van topdocenten met jaren praktijkervaring en dat de lessen doorgaan op een professionele locatie.

Wij geloven ook in een no-nonsense beleid. De duur van onze opleidingen maken wij niet langer of korter dan nodig. Wij begrijpen dat mensen vaak geen tijd hebben om jaren te studeren alvorens ze aan de slag kunnen. Daarom nemen de meeste van onze vakopleidingen minder dan 1 jaar in beslag. Ook belasten wij onze studenten niet met verplichte (en vaak te dure) studentenpakketten. Wij voorzien bij de meeste opleidingen alle materialen en producten zonder (of met zeer minimale) meerkost. Hierdoor kan je als student al snel enkele honderden euro’s besparen.

  • Wat is het belangrijkste advies voor beginnende ondernemers in deze branche?

Zorg voor diversiteit in je aanbod. Elke onderneming is maar zo gezond als de diversiteit van haar inkomsten. Hoe meer behandelingen je kan aanbieden, hoe meer klanten je kan aantrekken. Dit ook de reden waarom Wellness Academie meer dan 60 verschillende bijscholingen aanbiedt.

Deze branche is ook uiterst gevoelig voor trends. Het is essentieel om constant bij te blijven. Vooral voor visagistes, nagelstylistes en kappers is dit het geval. Jongere klanten kennen soms de nieuwste hypes nog voor dat jij ze kent. Blijf constant up-to-date via vakbeurzen, bijscholingen en social media!