• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

100 jaar lip make-up looks (video)

2 februari 2016
100 jaar lip make-up looks (video)

Wat vandaag de dag de trends in lip make-up zijn, dat weet je als make-up liefhebber misschien wel. Maar weet je ook welke lip make-up er de afgelopen 100 jaar allemaal voorbij is gekomen. Misschien dat je er wel een aantal herkent, maar er zullen ook wel looks bij zitten die je bent vergeten. Daarom maakte Kandee Johnson, make-up artist en bekende beauty vlogger, een filmpje met 100 jaar lip make-up looks. Kijk en lees hier met ons mee en laat je inspireren!

Meer dan lipstick alleen

Wat is het eerste dat bij je opkomt als je aan lip make-up denkt? Bijna iedereen zal ‘lipstick’ roepen. Maar er zijn veel meer lip make-up producten en materialen. Ook zijn er allerlei soorten lip make-up technieken. Dan hebben we het nog niet gehad over kleuren, trends en stijlen. Lip make-up is veel meer dan even in één beweging lipstick aanbrengen en klaar. Er valt heel wat te ontdekken voor wie binnenwandelt in de fascinerende wereld van de make-up. Lijkt het je wat om make-up artist te worden? Bekijk dan hier onze Opleiding Make-up Artist. We nemen je hier eerst kort mee op reis terug in de tijd in de wereld van de lipmake-up van 1916 tot in het heden.

Van rouge lip make-up tot opvallende oranje lippen

Rond 1916 gebruikte men geen lipstick zoals we die nu kennen, maar rouge om de lippen mee te kleuren. Dit gaf een mooi licht en subtiel effect. Zo’n tien jaar later raakte bruine, pruimpaarse en kersenrode lipstick in de mode. De kleur werd nu vaak aangebracht met een lippotlood. Eind jaren ’30 voerden elegante, matte lippen de boventoon in het modebeeld. Er werd vooral de nadruk gelegd op de bovenlip, door deze groter te laten lijken. De actrice Marlene Dietrich maakte deze lipmake-up populair. In de jaren ’40 draaide alles om lipmake-up met vooral aandacht voor rode en roodoranje gekleurde lippen.

De eerste long lasting lip make-up

In de jaren ’50 van de vorige eeuw verschenen de eerste long lasting lipsticks. De nadruk kwam nu te liggen op donkerrode lippen. Met als toonbeeld Marilyn Monroe. Van donkerrood ging men in de jaren ’60 ineens naar witte lipstick. We zagen dit onder andere terug bij de rock-‘n-roll meidenband The Ronettes uit New York en de Amerikaanse meidengroep The Shirelles. Halverwege de seventies ontstond de disco look, die gepaard ging met intens gekleurde lippen met heel veel lipgloss. Denk hierbij onder andere aan de lipmake-up van Cher. De lipmake-up uit de jaren ’80 kenmerkte zich door gewaagde en opvallende kleuren met als iconen Madonna, Debby Harry (Blondie) en Jerry Hall.

De volle lippen van Pamela Anderson

We komen steeds dichter bij het heden en daarom zullen de laatste looks je mogelijk niet vreemd zijn. Wanneer we naar de lipmake-up van de jaren ’90 kijken, mag de lip make-up look van Pamela Anderson niet overgeslagen worden. Het was een trend om de lippen voller te laten lijken door veel met lipliner te werken. De lippen werden groter gemaakt met donkere lipliner en de lippen werden vervolgens ingekleurd met een iets lichtere kleur.

2005-2016: van icy lippen tot donkere lip make-up

Een trend die niet overgeslagen mag worden is de icy liptrend van rond 2005, waarvan Paris Hilton als toonbeeld gezien kan worden. Het gaat hier vooral om het gebruik van veel lipgloss in hele lichte kleuren. Nu meer dan 10 jaar later, gaat de lipmake-up trend weer een hele andere richting uit, namelijk hele donkere lipkleuren waarbij voor de lipliner als voor het invullen van de lippen dezelfde donkere kleur wordt gebruikt. Kijk maar eens naar de lipmake-up van Kylie Jenner en de Kardashians. Bekijk hieronder de video voor het overzicht van Kandee Johnson van 100 jaar lip make-up:

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie