Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

KMO-portefeuille

Een opleiding volgen met korting? Behalve dat we er alles aan doen om de kosten voor onze opleidingen voor iedereen zo voordelig mogelijk te houden, kunnen KMO’s voor een opleiding aan de Wellness Academie ook een beroep doen op subsidiemaatregelen van de overheid. Zij kunnen genieten van korting op hun opleiding via de KMO-portefeuille. Vind hier de antwoorden op veel gestelde vragen over de KMO-portefeuille!

Wat is een KMO-portefeuille?
De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid voor KMO’s in de vorm van een elektronisch betaalmiddel. Kleine en middelgrote bedrijven en mensen die een vrij beroep uitoefenen kunnen dit betaalmiddel gebruiken voor het bekostigen van opleidingen, advies bij ondernemen, internationaliseren of innoveren. De dienst die je hiermee betaalt, moet gericht zijn op het verbeteren van het huidige of toekomstige functioneren van je onderneming.

Wie kan een beroep doen op de KMO-portefeuille?
Alle kleine en middelgrote bedrijven die zich gevestigd hebben in het Vlaams Gewest kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille. Een belangrijke voorwaarde is dat het bedrijf dat de subsidie aan wil vragen over een aanvaardbare hoofdactiviteit beschikt. Bedrijven binnen bepaalde sectoren (land- en tuinbouw, visserij, transport en bepaalde ondernemingen binnen de voedingssector) komen niet in aanmerking voor een KMO-portefeuille, omdat er voor hen andere steunmaatregelen gelden.

Hoeveel subsidie krijg ik met een KMO-portefeuille?
Vlaamse KMO’s, zelfstandigen en zelfstandigen in bijberoep kunnen onder bepaalde voorwaarden enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie betalen met een KMO-portefeuille. Met een KMO-portefeuille krijg je 30% korting op de totale kosten van je opleiding met een maximum van € 7.500 per jaar.

Hoe vraag ik een KMO-portefeuille aan?
Je kunt gemakkelijk online een KMO-portefeuille aanvragen via de website: www.kmoportefeuille.be. Je dient je de eerste keer te registreren met je elektronische identiteitskaart of met een federaal token. Daarna log je in en kun je via de website je aanvraag voor een KMO-portefeuille indienen. Je kunt de subsidie aanvragen tot 14 dagen na de eerste opleidingsdag. Alles wijst zich op deze website als vanzelf. Dit is onze registratienummer: DV.O214286.

Hoe betaal ik met een KMO-portefeuille?
Wanneer de dienstverstrekker je aanvraag bevestigt, ontvang je een e-mail. Je stort vervolgens eerst zelf 70% van het opleidingsbedrag in de online KMO-portefeuille. De overheid stort daarna de resterende 30%. Je dient je eigen aandeel binnen 30 dagen te storten. Je kunt nu de factuur van de dienstverstrekker gemakkelijk betalen door middel van een overschrijving vanuit de online KMO-portefeuille.

Is het opleidingsbedrag inclusief BTW?
Bij een nieuwe "project-aanvraag" binnen de KMO portefeuille, zal men je het opleidingsbedrag vragen zonder BTW. Hier dien je het totale opleidingsbedrag in te geven dat je dient te betalen. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie