Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Beauty termen die vaak verkeerd begrepen worden

5 oktober 2018 | Visagie
Beauty termen die vaak verkeerd begrepen worden

Dat beauty liefhebbers hun ‘eigen taal’ hebben is een feit. Word je vaak vreemd aangekeken als je het over jouw grootste passies beauty en make-up hebt? Dat is heel goed mogelijk, want de vele vaktermen die je erin het gesprek doorheen gooit, worden mogelijk door veel mensen niet meteen begrepen! We hebben hier enkele voor jouw bekende beauty termen geselecteerd, die vaak door andere mensen buiten de beauty wereld niet meteen begrepen worden!

1. Ga je mee naar de brow bar!

Heb je een vriendin, die niet bekend is met jouw make-up en beauty wereld, weleens uitgenodigd om mee te gaan naar een ‘brow bar’? Het is niet vreemd als zij niet is komen opdagen, omdat ze op jou zat te wachten in jullie favoriete café. Of keek ze misschien vreemd op toen jullie samen een beauty salon binnenstapten in plaats van dat jullie op een gezellig terrasje neerstreken. Vertel er de volgende keer maar met nadruk bij dat je ‘brow bar’ zei en dat dit een beauty salon is die gespecialiseerd is in wenkbrauwbehandelingen! Zou je daar ook wel willen werken? Volg dan eerst onze Opleiding Brow Expert!

2. Kun je mij de beauty blender even aangeven?

‘De blender?’ ‘Ja, mijn blender.’ Voor je het weet staat er een keukenmachine op je make-up tafel en staat je partner je vreemd aan te kijken, omdat hij niet snapt wat je daarmee moet. Beauty blender is ook zo’n typische beauty term die vaak verkeerd begrepen wordt. In plaats van die beauty van een keukenmachine waar je misschien ook dol op bent, bedoel je natuurlijk dat eivormige en gekleurde make-up sponsje! Ideaal voor het streeploos en mooi gelijkmatig aanbrengen van je make-up.

3. Zo, nu ga ik aan de slag met de primer…

Als je over primer begint te praten, dan kan je gesprekspartner je mogelijk al snel niet meer volgen.  ‘Ga je nu alweer je huis schilderen?’ Als make-up liefhebber zou je bijna vergeten dat het woordje primer uit de schilderswereld komt. Voor jou is het vanzelfsprekend dat je het over een make-up product hebt. Leg maar liever gauw even uit dat primer een basisgel- of poeder is dat als ondergrond dient voor je make-up, zodat deze langer en beter blijft zitten! Meer weten over het aanbrengen van make-up als een professional? Bekijk hier alle Visagie Cursussen van Wellness Academie!

 

4. Ik krijg mijn cupidoboog niet helemaal goed…

Voor je het weet denken mensen dat je problemen hebt met de liefde! Als make-up liefhebber heb je het natuurlijk niet over de pijl en boog van de god van de liefde. Jij wilt alleen maar dat hartvormige gedeelte van je bovenlip onder je neuspunt mooi aanzetten met make-up. Je lippen worden hierdoor mooi geaccentueerd. Hoewel, een mooi vormgegeven cupidoboog kan misschien wel hetzelfde effect hebben als de pijl en boog van cupido, want het zorgt voor een sexy look?!

 

5. Mijn halve maantje is niet zichtbaar!

Je kunt het de mensen in je omgeving niet kwalijk nemen als ze niet weten waar je over praat. Je kunt maar beter gauw eraan toevoegen dat je het hebt over het witte gedeelte onderaan je nagel, dat vaak de vorm heeft van een half maantje. Om het nog ingewikkelder te maken, dit gedeelte van je nagel wordt ook wel de ‘lunula’ genoemd. Het halve maantje is niet altijd goed zichtbaar. Door je nagelriemen met behulp van een bokkenpootje (nagelstyling instrument) en nagelriemolie naar achter te duwen, worden de halve maantjes zichtbaar. Is nagelstyling helemaal jouw ding? Bekijk dan hier gauw al onze Nagelstyling Cursussen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie